اخبار استارتاپی انتخاب سردبیر

استارتاپ‌های مصری: سرمایه‌گذار نیست!

اکوسیستم استارتاپی مصر
دشمنان اقتصادی مصر و متعاقبا کاهش ارزش پول این کشور تاثیر بزرگی روی اکوسیستم استارتاپی مصر گذاشته است. با وجود اینکه این کشور یکی از زنده‌ترین و پررونق‌ترین بخش‌های استارتاپی را در منطقه دارند، شرکت‌ها در مصر با حفظ درآمد، افزایش مالی و جذب استعدادهای مناسب دست و پنجه نرم می‌کنند

دشمنان اقتصادی مصر و متعاقبا کاهش ارزش پول این کشور تاثیر بزرگی روی اکوسیستم استارتاپی مصر گذاشته است. با وجود اینکه این کشور یکی از زنده‌ترین و پررونق‌ترین بخش‌های استارتاپی را در منطقه دارند، شرکت‌ها در مصر با حفظ درآمد، افزایش مالی و جذب استعدادهای مناسب دست و پنجه نرم می‌کنند.

در رویداد منتور اخیر در قاهره مورخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸، اشخاص پیشرو از اکوسیستم درباره این چالش‌ها گفت‌وگو کردند.

کاهش ارزش پول ؛ معضلی مهم

عمر صالح، هم‌بنیانگذار و مسئول اجرایی ارشد در الکرم، که ابزارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را به توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد تا محصولات مجهز به بلاکچین بسازند، می‌گوید: «این کاهش ارزش پول به دو طریق روی استارتاپ‌ها تاثیر می‌گذارد، یکی از این دو طریق تاثیر در بازار است؛ مقدار درآمد به دلیل اینکه افراد زیادی نمی‌توانند بیشتر خرید کنند، کاهش یافته است. ما با این مشکل مواجه نشده‌ایم زیرا بازار ما جهانی است. این موضوع بیشتر روی استعدادها تاثیر می‌گذارد و ما نمی‌توانیم استعدادها را پیدا کنیم.»

با اقداماتی که بانک مرکزی مصر در سال ۲۰۱۶ انجام داد، قدرت خرید کاهش یافته‌ و تورم بالا رفته است، در‌حالی‌که دریافت وام برای تامین هزینه‌های کسب‌و‌کارها نیز افزایش داشته است.

احمد الفی، رئیس ساواری ونچرز، یک شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر در خاورمیانه و شمال آفریقا، می‌گوید: «بزرگ‌ترین مشکل، به ویژه برای استعدادهای ارشد، آن است که ما پول کافی در سیستم نداریم که به آنها پرداخت کنیم. افراد در خارج خواستار استعدادهای ما هستند. ما باید در اینجا استعدادهای خود را حفظ کنیم. مهندسان برتر نباید برای کار در یک استارتاپ به خارج از مصر بروند.»

استخدام کارکنان ارشد یک مشکل بزرگ در بین استارتاپ‌های حاضر در مصر است. مصر در کل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی زیادی دارد، به ویژه در رشته مهندسی. این افراد هر روز بیش از پیش جذب شرکت‌های جهانی می‌شوند. شرکت‌های محلی اکنون بر سر جذب استعدادهای مناسب با شرکت‌های بین‌المللی در رقابت هستند.

تنها چیزی که برای رفع این مشکل نیاز است، گزینه‌های مالی بیشتر، سرمایه‌گذاران بیشتر و انکوباتورها و شتاب‌دهندگان بیشتر و نیز تغییر در سیستم نظارتی و قانونی است تا به استارتاپ‌ها امکان دهد گزینه‌های مناسبی را در اختیار کارمندان خود قرار دهند.

در طول جلسات منتورینگ، کارآفرینان از پل هوه، مسئول اجرایی برتر گوگل و تارک اسد، مدیر الجبرا ونچرز، یک سرمایه‌گذار خطرپذیر در مصر، مشاوره دریافت کرده‌اند. علاوه بر استعدادها، جدب مشتری یک مشکل اصلی بین بسیاری از کسب‌و‌کارها‌ست. تامین بودجه نیز با مشکل مواجه است.

مصر : بزرگ‌ترین بازار خاورمیانه

اما در میان این چالش‌ها، کورسوی امیدی وجود دارد. با جمعیتی بالغ بر ۱۰۰ میلیون نفر، مصر بزرگ‌ترین بازار خاورمیانه را دارد هر چند که قدرت خرید در مقایسه با سایر کشورها پایین است. قاهره به تنهایی ۲۶ میلیون نفر جمعیت دارد‌ و در نتیجه یکی از بزرگ‌ترین شهرها در آفریقا و یک بازار قابل توجه برای استارتاپ‌ها در شهر است که به دنبال آزمایش ایده‌ها و عرضه محصولات خود به بازار هستند.

اخیرا ساواری ونچرز خبر یک بودجه ۱ میلیاردی را می‌دهد، در حالی‌که مصطفی خاطر، مدیر Flat6Labs به یک پیشنهاد جدید برای استارتاپ‌ها اشاره می‌کند. دولت مصر نیز مشوق رشد بخش استارتاپی به عنوان یک محرک اقتصادی است که با افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی مواجه بوده است.

الفی می‌گوید: «سطح آگاهی در بین نهادهای دولتی وجود دارد، آگاهی به این موضوع که باید زندگی را برای کارآفرینان و افرادی که بودجه آنها را تامین می‌کنند، آسان‌تر کنند تا بتوانند به رشد اقتصادی دست یابند. ۷سال پیش این مخاطبان ۹۰ درصد افراد از دانشجویان سال اول و دوم بودند، اما در حال حاضر این مجموعه استعدادها وارد استارتاپ‌ها شده‌اند و تجربه بیشتری دارند و به دلیل تجربه آنها سرمایه‌گذاری‌های بهتری را دریافت می‌کنند.»

این سرمایه‌گذاری‌های بهتر موفقیت بزرگی را در بخش استارتاپی مصر به وجود خواهد آورد و بازار را به جلو سوق خواهد داد.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *