مدیریت تیم انتخاب سردبیر

اگر ایمیل تشکر نفرستاد استخدامش نکن!

ساده‌ترین قانون استخدامی چیست؟

استخدام افراد همیشه کار پرریسکی است. فرایند استخدام حقیقتاً بسیار وقت‌گیر و پیچیده است. به همین دلیل، گاه بر اساس الگوهای ساده‌ی اطلاعاتی تصمیم می‌گیرید. علاوه بر این، ممکن است مصاحبه‌های استخدامی‌تان حضوری نباشد.

شاید از متقاضیان آزمون بگیرید یا کاری را کاملاً به آنها بسپارید یا اینکه با سه تن از همکاران سابق این افراد صحبت کنید. اما عبور از این مراحل برای دانستن سطح کاری متقاضی کافی نیست و بعضی وقت‌ها افراد را در موقعیت‌های اشتباهی قرار می‌دهد.

به گفته مدیر داخلی مجله اینسایدر اینک، او با افراد زیادی مصاحبه و صدها نفر را استخدام کرده است. زمانی که مدیر مجله اینسایدر شروع به استخدام کارمندان کرد قانون ساده‌ای به ذهنش رسید: در صورتی که متقاضیان ایمیل تشکر ارسال نکنند نباید به مرحله‌ی بعدی فرستادشان.

جسیکا لیبمن به سال ۲۰۱۲ مقاله‌ای در زمینه اشتباهات استخدامی نوشت. او در این مقاله توضیح داد که بیشترِ مصاحبه‌شونده‌ها برایش ایمیل تشکر نفرستاده‌اند. حتی بیشترشان با او مخالف بوده، ایمیل‌های اعتراضی برایش ارسال کرده‌اند. هفت سال از آن موقع گذشته و لیبمن همچنان به عقیده‌اش پایبند است.

این مدیر استخدامی معتقد است که باید همیشه منتظر ایمیل تشکر بود و نباید تلاش‌های کسی را که ایمیل تشکر فرستاده نادیده گرفت. حتماً از خود می‌پرسید چرا؟ ایمیل تشکر دو نکته اساسی را نشان می‌دهد:

۱ـ ظاهراً اگر متقاضی تشکر نکند علاقه‌ای به کارکردن با شما ندارد. ساده‌ترین چیز برای متقاضیان کار ارسال ایمیل تشکر است. وقتی کارفرمایان عکس‌العمل خوبی از طرف متقاضیان کار نبینند آنها را نمی‌پذیرند. در صورتی هم که متقاضی پذیرفته شود بعد از چند ماه کار را رها می‌کند.

۲ـ چگونگی حضور متقاضی در مصاحبه‌ها نقشی در تأثیرگذاریشان روی مخاطب ندارد. تضمینی وجود ندارد که با ارسال پیام تشکر برای کارفرمایان استخدام شوید. پیام تشکر داده‌های بیشتری به کارفرمایان می‌دهد.

نباید مصاحبه‌کننده‌ را تعقیب کنید. ابتکاراتی مثل فرستادن ایمیل تشکر و دنبال‌کردن آنها در فضاهای مجازی تا یک هفته مجاز است. اما بیش از آن موجب آزار مصاحبه‌کننده‌ها می‌شود

از نظر جسیکا لیبمن اشتباهات بسیاری در مصاحبه‌ها وجود دارد؛ شاید مصاحبه‌های شغلی حضوری یا غیرحضوری باشند. معمولاً در مصاحبه‌ی حضوری ۳۰ دقیقه وقت صرف می‌کنیم. شاید هم این کار را از طریق اسکایپ انجام دهیم.

ساده‌ترین کاری که مصاحبه‌شونده باید انجام دهد ارسال ایمیل تشکر است، با جملاتی چون ممنون از زمانی که گذاشتید؛ واقعاً این شغل را می‌خواهم؛ تمام سعی خودم را برای بهترین‌بودن انجام می‌دهم و… در صورتی که ایمیل تشکری برای کارفرما نفرستید به خواست قلبی‌تان شک می‌کند یا شما را فرد غیرقابل‌اعتمادی می‌داند.

به توصیه آلیسون دویل، متخصص پژوهش شغلی، برای هر مصاحبه‌کننده‌ای ایمیل مجزایی بفرستید. علاوه بر تشکر از کارفرمایان، با کلمات‌تان نشان بدهید که این شغل چقدر برایتان اهمیت دارد و چرا این شغل را می‌خواهید. پیام شما فرصت مناسبی است تا خود را به کارفرما ثابت کنید.

در قسمتِ «موضوع ایمیل» از واژه‌های حرفه‌ای استفاده کنید. به عنوان مثال، از ممنونم (نام و نام خانوادگی، با تشکر) عنوان شغلی و ممنونم، نام و نام خانوادگی، عنوان شغلی استفاده کنید. به یاد داشته باشید که ایمیل‌تان را ویرایش کنید. آلیسون دویل بایدها و نبایدهای ایمیل تشکر را بررسی می‌کند.

بایدها

ایمیل خود را سریعاً ارسال کنید. طی ۲۴ ساعت بعد از مصاحبه از مدیر استخدام تشکر و علاقه‌تان را به کار تأیید کنید.

در یک ایمیل از تمام کسانی که با شما مصاحبه کرده‌اند سپاسگزاری کنید یا برای هر یک ایمیل اختصاصی بفرستید. به خاطر بسپارید پیام شما باید ساده و بامفهوم باشد.

علاوه بر نام، عنوان شغلی و کلمه متشکرم، مدیر استخدام پاسخگویی شما را می‌بیند. برای همین ایمیل‌تان مهم است.

ایمیل شما قابلیت‌هایتان را به یاد مصاحبه‌کنندگان می‌آورد. پس مطمئن شوید که از کلیدواژه‌های مناسبی استفاده کرده‌اید.

با لینک ارسالی همراه با ایمیل تشکر، پروفایل حرفه‌ای و معتبری از خود به نمایش بگذارید.

نبایدها

نباید مصاحبه‌کننده‌هایتان را تعقیب کنید. ابتکاراتی مثل فرستادن ایمیل تشکر و دنبال‌کردن آنها در فضاهای مجازی تا یک هفته مجاز است. اما بیش از آن موجب آزار مصاحبه‌کننده‌ها می‌شود. به خاطر داشته باشید که نباید هدفتان تنها نمایش کیفیت کار خود به مدیران استخدامی باشد. شما باید مدیران استخدامی را با کارتان قانع کنید.

نباید هر چیزی را ارسال کنید. با ارسال چیزهای بی‌ربط وجهه‌تان خراب می‌شود. این موضوع شامل فضاهای مجازی شخصی، رفتار یا تصاویر غیرحرفه‌ای‌ نیز می‌شود. ممکن است کار اشتباهی انجام نداده باشید.

اما با ارسال تصویری غیرمرتبط با کاری که برای آن درخواست داده‌اید مصاحبه‌کننده را کسل می‌کنید. همچنین، اگر تصویری را از سفرتان به‌اشتراک بگذارید احساس متفاوتی در مصاحبه‌کننده پدید می‌آید.
نباید زیاد خودمانی باشید.

نباید اشتباهات تایپی و نگارشی داشته باشید. حتی ویراستاران حرفه‌ای نیز مرتکب اشتباهات ویرایشی می‌شوند. قبل از ارسال پیام آن را دوباره‌خوانی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.