اخبار استارتاپی گفتگو

تگ‌برگ؛ یک شبکه اجتماعی محتوامحور

شبکه اجتماعی تگ‌برگ به نشانی tagbarg.com‌ نیز یکی از همین استارتاپ‌هاست که توسط وحید صادقی  29ساله و هم‌تیمی‌هایش ابراهیم سوادی‌نژاد و حسن عبدی راه‌اندازی شده است. وحید اهل شهر قروه کردستان است و لیسانس نرم‌افزار از دانشگاه همدان دارد. او از ۱۸ سالگی به حوزه کامپیوتر علاقه‌مند بوده و از همان زمان برنامه‌نویسی برای موبایل انجام می‌داده است. در سال ۹۰ برای کار به تهران می‌آید و در شرکتی که مشغول به کار می‌شود با هم‌تیمی‌های فعلی‌اش آشنا می‌شود. بعد از حدود ۲ سال که هر کدام از آنها در جای دیگری مشغول به کار بودند، تصمیم می‌گیرند کارهای قبلی خود را رها کنند و تیمی را تشکیل دهند و‌ روی ایده‌های خود کار کنند و از همین جا استارتاپ تگ‌برگ شکل می‌گیرد.

  •  چه نیازی را تشخیص دادید که تصمیم گرفتید استارتاپی با محوریت شبکه اجتماعی راه‌اندازی کنید؟

اول از همه اینکه دیتای زیادی توسط کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی خارجی تولید می‌شود که در بیزینس‌های داخلی قابل استفاده نبود. نزدیک به ۸ میلیون کاربر در اینستاگرام فعالیت می‌کنند و از رفتار و علاقه‌مندی خودشان متادیتا تولید می‌کنند ولی بیزینس‌های ایرانی نمی‌توانند به این داده‌ها دسترسی داشته باشند. دوم اینکه کسب‌وکارهای ایرانی نمی‌توانستند از شبکه‌های اجتماعی به خوبی بهره ببرند، از طرفی هم از قدرت شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند و هم بتوانند محصولات خود را از همان طریق به فروش برسانند؛ یعنی امکان پرداخت آنلاین در شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد یا اگر هم وجود دارد برای کاربران ایرانی قابل دسترس نیست و ما قصد داشتیم این مسئله را حل کنیم. بعد از مدتی که کار را شروع کردیم، به این نتیجه رسیدیم که باید در ابتدا بتوانیم کاربران عادی را جذب کنیم تا ‌به اهداف اصلی خود دست پیدا کنیم.

  •   در حال حاضر در تگ‌برگ چه کار می‌کنید؟

تگ‌برگ یک شبکه اجتماعی است که براساس علاقه‌مندی کاربران سعی می‌کند محتوای مورد علاقه‌شان را در اختیارشان قرار دهد. کاربران از طریق موبایل یا ایمیل در تگ‌برگ ثبت‌نام می‌کنند و در آخرین گام ثبت‌نام از کاربران پرسیده می‌شود که از میان ۲۰ موضوع مختلف مانند ورزشی، هنری، طبیعت، آرایش و زیبایی، علمی، سینما و غیره به کدام موضوعات علاقه‌مند هستند تا شناخت اولیه از کاربران به دست بیاید. بعد از آن محتوای مرتبط با علاقه‌مندی کاربر در صفحه خانه برای او منتشر می‌شود و براساس فعالیت‌هایی که کاربران در تگ‌برگ انجام می‌دهند، شناخت از رفتار او بیشتر می‌شود. در تگ‌برگ مانند سایر شبکه‌های اجتماعی افراد می‌توانند یکدیگر را فالو کنند، تگ‌های یکدیگر را لایک کنند و محتوا منتشر کنند. محتوایی که توسط کاربر در تگ‌برگ تولید می‌شود، به اسم تگ شناخته می‌شود. المان‌های تگ‌برگ شامل تگ و برگ است که تگ همان محتوایی است که توسط کاربر منتشر می‌شود و برگ هم امکان دسته‌بندی را به کاربران می‌دهد و هر برگ را می‌تواند با یک موضوع مشخص نامگذاری کند و کاربران می‌توانند حتی فقط یک برگ از کاربر دیگر را فالو کنند. تگ برگ در مرداد ماه سال گذشته لانچ شد و در عرض ۵ ماه توانستیم ۸۰۰۰ ‌کاربر را جذب کنیم.

  •   کسب‌وکارها چطور می‌توانند از خدمات تگ‌برگ استفاده کنند؟

زمانی که تگ‌برگ را راه‌اندازی کردیم همانطور که گفتم به این نتیجه رسیدیم که ابتدا باید کاربران از خدمات استفاده کنند تا محیط برای کسب‌و‌کارها جذاب باشد تا بخواهند محصولات خود را در آن ارائه دهند. بر همین اساس تمرکز خود را ‌روی این قرار دادیم که ‌روی ویژگی‌ها برای کاربران کار کنیم و پلن استفاده کسب‌وکارها از تگ‌برگ را به زودی لانچ می‌کنیم. در این پلن تگ‌برگ به عنوان یک واسطه خرید عمل خواهد کرد تا کسب‌وکارها بتوانند در آن فروش آنلاین داشته باشند.

همچنین قصد داریم تحلیل‌های داده مفیدی را نیز در اختیار کسب‌وکارها قرار دهیم. اینکه چه نوع کاربرانی از پروفایلشان دیدن کرده‌اند و فید‌بک کاربران نسبت به تگ‌های منتشر شده راجع به محصولات چگونه است و تحلیل‌هایی از این دست. ‌استفاده از این خدمات برای کسب‌وکارها رایگان است.

  •   با توجه به اینکه کسب‌وکارها و بالطبع کاربران از خدمات شما رایگان استفاده می‌کنند، چه پلنی برای درآمدزایی تگ‌برگ در نظر گرفته‌اید؟

ما پلنی را در نظر داریم که کسب‌وکارها بابت پروموت تگ‌هایی که منتشر می‌کنند، هزینه‌ای را پرداخت کنند. این نوع تبلیغات به صورت هوشمند ارائه می‌شود به این ترتیب که کاربران نمی‌توانند تفاوتی بین یک محتوای تبلیغاتی و محتوای معمولی را ببینند و تبلیغ هم به صورت محتوا منتشر می‌شود. در آینده نیز قصد داریم از فروش داده‌هایی که در تگ‌برگ تولید می‌شود، درآمدزایی داشته باشیم؛ کاری که در اکثر شبکه‌های اجتماعی مشابه صورت می‌گیرد.

  •   با توجه به اینکه هنوز به مرحله درآمدزایی نرسیده‌اید هزینه‌های خود را چگونه پوشش می‌دهید؟

معمولا شبکه‌های اجتماعی به بازه طولانی‌تری نیاز دارند تا به نقطه سر به سر و سودآوری برسند و این بازه نزدیک به ۳ سال زمان می‌برد. ما سرمایه‌ای حدود ۱۰۰ میلیون را در نظر گرفتیم و با سرمایه شخصی کار را شروع کردیم و همچنان نیز با سرمایه خودمان کار را دنبال می‌کردیم.

  •   شما استارتاپ دیگری نیز بعد شروع کار تگ‌برگ راه‌اندازی کردید. آیا این استارتاپ با تگ برگ مرتبط است؟

بله استارتاپ دیگر ما فون‌پی است که استارتاپی در حوزه پرداخت خرد است و در حال حاضر ۱۵ هزار کاربر از خدمات آن استفاده می‌کنند. فون‌پی در حقیقت از دل تگ‌برگ به وجود آمد به این صورت که ما نیاز داشتیم که امکان فروش را در تگ‌برگ ایجاد کنیم تا کاربران به صورت مستقیم از طریق تگ‌برگ پرداخت انجام دهند و به این نتیجه رسیدیم که به یک کیف پول الکترونیک نیاز داریم و این سیستم پرداخت خرد را خودمان طراحی کردیم و فون‌پی شکل گرفت و اولین تجربه استفاده از این سیستم را در تاکسیرانی برای پرداخت کرایه تاکسی شروع کرده‌ایم.

  •   پس قصد دارید در آینده سیستم پرداخت فون‌پی را در تگ‌برگ پیاده کنید؟

بله در آینده پرداخت‌ها و خریدهایی که در تگ‌برگ صورت می‌گیرد، از طریق فون‌پی خواهد بود.

  •   از وقتی که کار را شروع کردید مهم‌ترین مشکلتان چه چیزی بوده است؟

تگ‌برگ پروژه بسیار بزرگی بود و حتی نسخه اولیه کار نیز بزرگ بود و ما باید شبکه اجتماعی را راه می‌انداختیم که قابل رقابت با شبکه‌های اجتماعی موجود باشد و ما با هزینه شخصی خود و ۳ نفری آن را در طول ۶ ماه دولوپ کردیم، مهم‌ترین چالشمان این بود که باید سریع رشد می‌کردیم و تمام نیازمندی‌های کاربران را پوشش می‌دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.