استارتاپ‌های ایرانی اخبار استارتاپی

«مِداتو»، اپلیکیشن سرویس مدارس

تسهیل راه تحصیل

«مِداتو»، اپلیکیشن سرویس مدارس
«مِداتو»، اپلیکیشن سرویس مدارس، مشکلات جابه‌جایی دانش‌آموزان هرمزگانی را حل می‌کند
آمار سرویس مدارس و دانش‌آموزان متقاضی آن در بندرعباس را با عدد دقیقی نمی‌توان نشان داد. این آمار را نه آموزش‌وپرورش شهرستان بندرعباس، نه سازمان حمل‌ونقل استان دارد. براساس تعداد دانش‌آموزان درحال تحصیل در شهر بندرعباس و آمار تقریبی مدیران شرکت‌های سرویس مدارس، حداقل بیش از 40 هزار دانش‌آموز در بندرعباس از سرویس استفاده می‌کنند. از این تعداد، نزدیک به 6هزار دانش‌آموز، از خدمات شرکت‌های سرویس مدارس بهره می‌برند. خانواده‌ها، سرویس‌های شخصی یا تاکسی‌های عبوری سایر دانش‌آموزان را جابه‌جا می‌کنند. یافتن سرویس مدرسه مناسب همیشه یکی از دغدغه‌های والدین در بندرعباس بوده است. جدال خانواده‌ها، راننده و شرکت‌ها گاهی به آموزش‌وپرورش نیز کشیده شده است. حالا که کرونا کنگر خورده و لنگر انداخته، دردسر والدین دوچندان شده است. دغدغه سلامتی دانش‌آموزان به مشکلات ناشی از استفاده سرویس اضافه شده است. بسیاری از والدین که توانایی جابه‌جایی فرزندشان را ندارند، به دنبال راه چاره‌ای برای پایان این مشکلات هستند. به‌تازگی اما یک شرکت سرویس مدارس در بندرعباس از تکنولوژی‌ای خبر داده است که به این جدال‌ها برای همیشه پایان می‌دهد.

تکنولوژی در خدمت سرویس بهتر

«سیدمحمد رضویان»، متولد شهریور ۶۳ است. او در رشته‌های الکترونیک و شیمی کاربردی تحصیل کرده‌است. رضویان شرکت تعاونی «لیان‌گستر برین» را در سال‌86 تاسیس کرد. این شرکت بیش از یک دهه است که در زمینه حمل‌ونقل درون‌شهری به‌ویژه حمل‌ونقل مسافر به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کند.

او می‌گوید در گذشته پیش از شروع سال تحصیلی ‌و انتشار فراخوان سرویس مدارس، تازه دردسرهایشان شروع می‌شد؛ از جذب راننده گرفته تا تشکیل پرونده و ثبت‌نام دانش‌آموزان.

رضویان می‌گوید: «ما نزدیک به 9 سال در زمینه سرویس مدارس فعالیت کردیم. در آن زمان همه فعالیت‌ها دستی انجام می‌شد. راننده‌ها باید پرونده تشکیل می‌دادند و جذب می‌شدند و خانواده‌ها قرارداد می‌بستند.

در این مسیر از لحاظ بستن قرارداد، هزینه رفت‌و‌آمد و اشتباهات عدد و رقمی در بستن قرارداد مسائل و مشکلات بسیاری به وجود می‌آمد. هزینه قرارداد براساس کیلومتر و فاصله خانه تا مدرسه سنجیده می‌شود. کیلومترهای اعلام‌شده اما بیشتر تقریبی بود. بسیاری از والدین از این موضوعات ناراضی بودند».

او پس از تجربه مشکلات مختلف، تصمیم به طراحی یک اپلیکیشن می‌گیرد؛ نخستین اپلیکیشن سرویس مدارس در هرمزگان که دردسرهای فعالیت سنتی را از بین برد. «مِداتو» یا سرویس مدرسه که شرکت‌های سرویس مدارس بندرعباس نزدیک به 2سال است از آن استفاده می‌کنند. آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی کوتاهی با سید‌محمد رضویان، پیرامون برنامه مداتو و وضعیت سرویس مدارس در بندرعباس است.

مهم‌ترین انگیزه‌تان از طراحی اپلیکیشن «مِداتو» چه بود؟

ما یکی از 10 شرکت سرویس مدارس در بندرعباس هستیم. مشکلات بسیاری در فرآیند ثبت‌نام دانش‌آموز و ارائه سرویس مدارس داشتیم. والدین اغلب از عملکرد راننده‌ها چون جزئیاتش شفاف نبود، ناراضی بودند. تصمیم گرفتیم این مشکلات را برای همیشه از بین ببریم. یک برنامه و قانون می‌توانست ‌از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.

علاوه‌بر آن، شفاف‌سازی برای راننده، خانواده‌ها و مسئولان که می‌خواستند عملکردها را رصد و راحت‌تر به تخلفات رسیدگی کنند، مفید بود. پس از آن تصمیم گرفتیم یک اپلیکیشن تلفن همراه مخصوص سرویس مدارس طراحی کنیم.

مِداتو اپلیکیشن سرویس مدارس

اپلیکیشن سرویس مدرسه‌تان چه خدماتی را ارائه می‌دهد؟

کار کردن با این اَپ آسان است. اپلیکیشن مِداتو از 3 اَپ جداگانه تشکیل شده بود؛ اَپ مخصوص راننده، دانش‌آموز و برنامه مجزا مخصوص شرکت‌ها. بخش مخصوص مدرسه به‌تازگی طراحی و به آن اضافه شده است. سایت مجزایی نیز برای مدرسه طراحی شده است که در آن، همه این بخش‌ها در آن به هم مرتبط می‌شود. هر فعالیتی را که در بخش‌های دانش‌آموز و راننده انجام می‌شود، شرکت و ‌مدرسه می‌توانند مشاهده کنند. در هر کدام از این اَپ‌ها فعالیت خاصی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: تعریف استارتاپ

مثلا در اَپ دانش‌آموز، خانواده پس از ثبت‌نام اولیه و تعیین مدرسه، قرارداد می‌بندد. اطلاعات آدرس مدرسه، تعداد روزها و شیفت تحصیلی در اَپ نمایش داده ‌می‌شود. کیلومتر رفت‌وبرگشت به مدرسه، دقیق مشخص می‌شود. هزینه ماهانه استفاده از هر سرویس در یک سال تحصیلی نمایش داده می‌شود. هزینه‌ها قسط‌بندی می‌شود. خانواده پس از عقد قرارداد، می‌تواند هزینه را از درگاه موجود در برنامه، به‌راحتی پرداخت کند. پس از پرداخت هزینه، باید راننده را مشخص کند.

راننده در اَپ مخصوص به خود، پرونده اولیه‌اش را تشکیل می‌دهد. تاییدیه‌های سوءپیشینه و عدم اعتیاد را باید در اپلیکیشن ثبت کند. راننده می‌تواند مدرسه‌ای را که قرار است سرویس‌اش را بر عهده بگیرد، انتخاب کند. پس از انتخاب مدرسه و گرفتن تاییدیه از مدرسه، راننده معرفی می‌شود. او به مدرسه مراجعه می‌کند و با رابط سرویس و دانش‌آموز ملاقات می‌کند. اگر راننده مورد تایید مدرسه باشد، نام راننده در سایت مدرسه درج می‌شود.

دانش‌آموزانی که متقاضی سرویس مدرسه هستند، در اَپ راننده نمایش داده می‌شوند. راننده می‌تواند دانش‌آموزان را بر اساس مسیر و کرایه مورد نظرش انتخاب کند. پس از انتخاب، نام و اطلاعات راننده در اپلیکیشن دانش‌آموز نمایش داده می‌شود.

مزیت استفاده از این برنامه چیست؟

سعی شده است مشکلاتی که در گذشته راننده‌ و خانواده‌ها با آن درگیر بودند و اغلب به شرکت کشیده می‌شد، برطرف شود. مثلا خانواده‌ها از تاخیر راننده در شروع مدرسه یا پس از تعطیلی آن شاکی بودند. راننده‌ها نیز در برآورد‌ هزینه‌ها مشکل داشتند. این اَپ در بسیاری از بخش‌ها شفاف‌سازی می‌کند.

در این اپلیکیشن، جزئیات فعالیت راننده مشخص و زمان‌بندی سرویس‌ها نمایش داده می‌شود. راننده می‌تواند برآورد هزینه‌ای را براساس اطلاعات انجام دهد که آیا فعالیتش مقرون به‌صرفه بوده است یانه. این بخش به تصمیم ادامه فعالیتش کمک می‌کند. در اَپ دانش‌آموز، بخش مورد توجه والدین، حضور و غیاب است. اولیا می‌توانند بفهمند که چه زمانی فرزندشان سوار سرویس شده و به مدرسه می‌رسد. مسیر حرکت سرویس دانش‌آموز را نیز می‌توانند ببینند.

زمانی که راننده به نزدیکی خانه دانش‌آموز می‌رسد، پیامی در اپلیکیشن دانش‌آموز ارسال می‌شود. والدین پس از آن می‌توانند زمان دقیق رسیدن فرزندشان را بفهمند. دیگر نه راننده و نه دانش‌آموز معطل نمی‌شوند. عملکردها لحظه‌به‌لحظه در اپلیکیشن و سایت نظارتی شرکت ثبت و بعدا قابل دریافت است. این قابلیت برای نظارت آموزش‌وپرورش و سازمان حمل‌ونقل نیز مفید است. مدیر مدرسه یا رابط سرویس در سایت مدارس، قرارداد دانش‌آموزان را می‌توانند چک کنند.

بیشتر بخوانید: فین تک چیست

میزان رضایت از این برنامه چقدر بوده است؟

بازخوردها نشان می‌دهد کسانی که در این یکی دوسال از اپلیکیشن استفاده کردند، بیش از 90درصد راضی بودند. والدینی که از خدمات شرکت ما و سایر شرکت‌های استفاده‌کننده از اپلیکیشن استفاده می‌کنند، قرارداد برایشان مهم است. قرارداد با این برنامه بدون مراجعه حضوری و تشکیل پرونده کاغذی، راحت از خانه بسته می‌شود.

پرداخت‌های اینترنتی دردسرها را از بین برد. معمولا پس از پرداخت اقساط، خانواده‌ها فیش را گم می‌کردند یا پول را نقدی به راننده باید پرداخت می‌کردند. برای شرکت هم مشخص می‌شود که پول واریز‌شده به حساب از طرف کیست. برای راننده نیز بخش قرارداد و انتخاب سرویس مفید بود.

برنامه سرویس مدارس در کدام شهرهای استان هرمزگان استفاده می‌شود؟

این برنامه هم‌اکنون تنها در شهر بندرعباس استفاده می‌شود. در بندرعباس هم همه‌‌ شرکت‌ها از این برنامه استفاده نمی‌کنند. از 10 شرکتی که در بندرعباس فعالیت می‌کنند، فقط 4شرکت از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند. برای یکپارچه‌سازی، نظارت بهتر و بالا بردن کیفیت سرویس مدارس، «انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های سرویس مدارس» را در سطح استان ثبت کردیم. اپلیکیشن مداتو، درصورت تایید مسئولان، در راستای رسیدن به اهداف انجمن، می‌تواند کمک بسزایی کند.

چرا تعداد کمی از شرکت‌های حمل‌ونقل از این برنامه استقبال کردند؟

چون آموزش‌وپرورش و سازمان حمل‌و‌نقل استان حمایت نکردند. چندین‌بار از مراحل ساخت برنامه بازدید شد. به سازمان حمل‌و‌نقل مراجعه کردم و جلسات متعددی در معرفی برنامه برگزار شد. از این ایده استقبال شد. اما در واقعیت هیچ حمایتی صورت نگرفت. ما با شرکت‌های دیگری که در حوزه سرویس مدارس فعالیت می‌کردند، صحبت کردیم. تنها چند شرکت از برنامه استفاده کردند که قابل ملاحظه نبود.

تصمیمی برای ارتقای خدمات اپلیکیشن مِداتو دارید؟

اگر از اپلیکیشن حمایت شود و بتوانیم از پس هزینه‌ها برآییم، امکانات بیشتری را اضافه می‌کنیم.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *