بحث گجتهای پوشیدنی و ساعتهای هوشمند در چند سال اخیر تبدیل به یکی از داغترین موضوعات در حوزه فناوری شده است تا آنجا که بسیاری از کارشناسان معتقدند که این محصولات آینده دنیای تکنولوژی را تشکیل میدهند. ایده اولیه تولید ساعتهایی که علاوهبر نشان دادن زمان کاربردهای دیگری نیز داشته باشند به سال 1970 و معرفی ساعتهای ماشین حسابی بازمیگردد. این ساعتها در زمان خود بسیار معروف شدند و تقریبا تمام ما با آنها خاطره داریم. با این که در نهایت ماشین حساب این ساعتها چندان کاربردی ظاهر نشد اما ساعتهای ماشین حسابی را میتوان به عنوان نقطه آغازی برای تولید نسلهای آینده ساعتهای هوشمند به شمار آورد.
ساعتهای هوشمند در چند سال اخیر پیشرفتهای قابل توجهی را شاهد بودند و اکنون به مرحلهای رسیدهاند که میتوانند سلامت جسمانی کاربران را رصد کنند و بخشی از عملکرد گوشیهای هوشمند نظیر پاسخ دادن به تماسها، گوش دادن موسیقی، پاسخ به پیامها و… را به عهده بگیرند. هماکنون ساعتهای هوشمند زیادی با برندهای مختلف در بازار حضور دارند که هر کدام با قابلیتهای ویژه خود سعی در جذب بیشتر کاربران دارند. اما شما به عنوان کاربر در هنگام خرید ساعت هوشمند باید به چه نکاتی توجه کنید؟ در این مقاله که توسط وب سایت اخبار فناوری روکیدا تهیه شده، قصد داریم به موارد مهم در هنگام خرید ساعت هوشمند و معرفی بهترینهای بازار بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید:
نکته اول: ساعت هوشمندی را انتخاب کنید که با گوشی شما سازگار باشد
از آن جا که ساعتهای هوشمند برای عملکرد بهتر باید با گوشیهای تلفن همگام سازی شوند اولین و مهمترین نکته در هنگام انتخاب ساعت هوشمند توجه به سازگاری آن با تلفن همراه شماست. در حال حاضر بیشتر ساعتهای موجود در بازار مبتنی بر یکی از دو سیستم عامل Wear OS و Watch OS هستند.
توسعه سیستم عامل Wear OS توسط گوگل انجام میشود و کاربران میتوانند ساعتهای هوشمند مبتنی بر این سیستم عامل را با دستگاههای اندرویدی و iOS همگام سازی کنند. البته اگر از کاربران آیفون هستید پیش از خرید ساعت هوشمند مجهز به Wear OS از سازگاری آن با گوشی خود مطمئن شوید.
سیستم عامل Watch OS توسط اپل توسعه یافته است و مخصوص ساعتهای هوشمند این شرکت موسوم به اپل واچ میباشد. ساعتهای هوشمند اپل مانند سایر دیوایسهای این شرکت تنها در اکوسیستم اپل فعال هستند. از این رو اگر قصد خرید اپل واچ را دارید باید از گوشیهای آیفون استفاده کنید در غیر این صورت قادر به راهاندازی اپل واچ نخواهید بود.
در کنار این دو سیستم عامل معروف، دو پلتفرم دیگر نیز برای ساعتهای هوشمند وجود دارند؛ سیستم عاملهای Fitbit و Tizen. سیستم عامل Tizen توسط سامسونگ طراحی شده است که مخصوص ساعتهای هوشمند این شرکت موسوم به گلکسی واچ میباشد.
در کنار آن سیستم عامل Fitbit نیز به صورت اختصاصی برای ساعتهای کمپانی فیت بیت طراحی شده بود که هماکنون در اختیار گوگل است. همچنین کمپانی سامسونگ نیز به تازگی اعلام کرده که نسلهای آینده گلکسی واچ خود را با سیستم عامل Wear OS معرفی خواهد کرد. با این حال هر دو سیستم عامل Fitbit و Tizen نیز قادر به پشتیبانی از دستگاههای اندرویدی و iOS هستند.
نکته دوم: اپلیکیشنهای معرفی شده برای ساعت هوشمند
چه مواردی ساعتهای هوشمند را از ساعتهای معمولی جدا میکنند؟ مسلما خیلی چیزها! اما شاید بتوان مهمترین وجه تمایز ساعتهای هوشمند و معمولی را در قابلیت اجرای برنامههای گوناگون دانست. همانطور که اشاره کردیم ساعتهای هوشمند امروزی قابلیتهای بیشماری دارند و کاربران میتوانند با نصب اپلیکیشنهای گوناگون ویژگیهای بیشتری را نیز به آنها اضافه کنند. از این رو توجه به این نکته در هنگام خرید بسیار مهم است.
هماکنون کمپانی اپل با معرفی بیشترین تعداد برنامهها برای ساعتهای هوشمند خود در جایگاه اول قرار دارد. در حال حاضر اپل واچ دارای یکی از بزرگترین اپ استورهای دنیا میباشد و توسعه دهندگان زیادی در پلتفرم Watch OS مشغول فعالیت هستند. از این رو دست کاربران برای نصب برنامههای گوناگون بر روی اپل واچ باز است.
پس از Watch OS، سیستم عامل Wear OS گوگل قرار دارد. کمپانی گوگل همواره به دلیل بیتوجهی نسبت به این سیستم عامل مورد انتقاد کاربران و کارشناسان بوده است. اپ استور کمپانی گوگل برای ساعتهای هوشمند مبتنی بر Wear OS بسیار محدودتر از اپل بوده و تنوع برنامههایی که برای این پلتفرم تولید شدهاند کمتر از Watch OS میباشد. البته با توجه به رویکرد جدید گوگل برای سیستم عامل Wear OS میتوان امیدوار بود که در آینده شاهد معرفی اپلیکیشنهای بیشتری برای ساعتهای هوشمند مبتنی بر این پلتفرم باشیم.
اوضاع سیستم عامل Fitbit و Tizen نیز مشابه Wear OS میباشد و تنوع اپلیکیشنها در این پلتفرمها نیز محدود است. با این حال در سالهای اخیر برخی از برنامههای مهم و کاربردی برای سیستم عامل Fitbit معرفی شدند که نشان میدهد این پلتفرم نیز بر روی ریل پیشرفت و توسعه قرار گرفته است. سیستم عامل تایزن سامسونگ نیز از لحاظ تنوع برنامهای حرفی برای گفتن ندارد و کاربران گلکسی واچ تنها از اپهای اصلی و مهم بهرهمند هستند.
با این که پلتفرمهای دیگر نیز در حال پیشرفت و توسعه اپ استور خود هستند اما هنوز هم فاصله زیادی با سیستم عامل Watch OS از لحاظ تعداد اپلیکیشنها دارند. دلیل این موضوع نیز رغبت بیشتر توسعه دهندگان برای کار در این پلتفرم است که باعث شده تنوع برنامههای در دسترس برای اپل واچ بسیار گستردهتر از سایر رقبای در بازار باشد.
نکته سوم: ساعت هوشمند یا دستبندهای سلامتی
یکی دیگر از سوالاتی که باید پیش از خرید به آن پاسخ دهید انتخاب میان ساعتهای هوشمند و دستبندهای سلامتی میباشد. دستبندهای سلامتی در مقایسه با ساعتهای هوشمند قیمت کمتری دارند و از لحاظ ظاهری معمولا کوچکتر و سبکتر از ساعتهای هوشمند هستند. همچنین دستبندهای سلامتی قابلیتهای کمتری را نیز در اختیار کاربران قرار میدهند و بیشتر برای ارزیابی سلامت و ردیابی فعالیتهای بدنی کاربران مورد استفاده قرار میگیرند.
با این حال ساعتهای هوشمند علاوهبر ویژگیهای مربوط به سلامتی، قابلیتهای بسیار بیشتری را در مقایسه با دستبندهای سلامتی در اختیار کاربران قرار میدهند. به عنوان مثال اپل واچ 6 به عنوان یکی از پیشرفتهترین ساعتهای هوشمند بازار، مجهز به سنسور سنجش ضربان قلب یا ECG میباشد که کاربران میتوانند الکتروکاردیوگرام ریتم قلبی خود را در قالب یک فایل PDF دریافت کنند و به پزشک خود نشان دهند.
از دیگر ویژگیهای مهم اپل واچ 6 قرارگیری سنسور SpO2 برای سنجش سطح اکسیژن خون میباشد که توانست در دوران اپیدمی کرونا جان کاربران زیادی را نجات دهد. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که سنسور SpO2 در برخی از مناطق جهان غیر فعال است و از شانس خوب ما ایران نیز جز این دسته میباشد. بنابراین قابلیت سنجش سطح اکسیژن خون برای کاربرانی که اپل واچ 6 را تهیه میکنند عملا بیفایده است. همچنین نسل ششم ساعتهای هوشمند اپل قابلیتهای گوناگونی را برای ردیابی فعالیتهای بدنی کاربران ارائه میدهد. ساعت هوشمند پرچمدار اپل مجهز به GPS مستقل است بنابراین کاربران میتوانند بدون نیاز به آیفون، فعالیتهای ورزشی خود را ردیابی کنند.
البته این موارد تنها بخشی از امکانات اپل واچ 6 میباشد. شما میتوانید نقد و بررسی جامع اپل واچ 6 را در روکیدا مطالعه کنید.
در کنار ساعت هوشمند پرچمدار اپل، کمپانی سامسونگ نیز امکانات بسیار متنوعی را در نسل جدید ساعتهای هوشمند خود قرار داده است. گلکسی واچ 3 نیز مانند اپل واچ 6 از هر دو سنسور ECG و SpO2 پشتیبانی میکند و قابلیتهای گوناگونی را برای ردیابی فعالیتهای بدنی کاربران ارائه میدهد. از آن جا که ساعتهای پرچمدار کمپانی اپل و سامسونگ هماکنون جز بهترین و پیشرفتهترین ساعتهای هوشمند بازار هستند ممکن است انتخاب برای کاربران قدری دشوار باشد؛ از این رو برای انتخاب بهتر میتوانید مقایسه اپل واچ 6 و گلکسی واچ 3 را مطالعه کنید.
گلکسی واچ 3 و اپل واچ 6 در زمره گران قیمتترین ساعتهای هوشمند بازار قرار دارند از این رو برای بودجههای محدود انتخاب چندان مناسبی به شمار نمیروند. کاربرانی که قصد دارند با پرداخت هزینه کمتر از امکاناتی مشابه با این دو محصول بهرهمند شوند میتوانند ساعت هوشمند فیت بیت ورسا 3 را تهیه کنند. این ساعت هوشمند نیز از قابلیتهای زیادی برای ارزیابی سلامت کاربران و ردیابی فعالیتهای بدنی برخوردار است. البته همانطور که در بخش پیشین عنوان کردیم، پلتفرم فیت بیت چندان توسعه یافته نیست و اپ استور آن به مراتب محدودتر از سایر رقبا میباشد.
در نهایت اگر همچنان برای انتخاب میان دستبند سلامتی یا ساعت هوشمند تردید دارید، پیشنهاد میکنیم عملکرد آنها را از نزدیک یا از طریق نقد و بررسیهای گوناگون با یک دیگر مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
نکته چهارم: آیا میخواهید ساعت هوشمند شما سیمکارت خور باشد؟
به طور کلی ساعتها هوشمندی که قادر به پشتیبانی از سیم کارت هستند، قابلیتهای بیشتری را ارائه میدهند. با این ساعتها کاربران قادر خواهند بود تا به تماسهای دریافتی و پیامهای خود پاسخ دهند. همچنین از طریق اینترنت سیم کارت میتوانند در برنامههایی مانند اسپاتیفای و اپل موزیک به صورت آنلاین به موسیقی گوش دهند یا اپلیکیشنهای مورد نیاز خود را دانلود نمایند. به طور کلی با ساعتهای هوشمند سیم کارت خور میتوان تمام کارهایی که نیاز به اتصال اینترنت دارند را انجام داد.
البته ساعتهای هوشمند سیم کارت خور در مقایسه با نسخههای استاندارد قیمت بالاتری دارند. به طور مثال نسخه سیم کارت خور اپل واچ 6 نسبت به نسخه استاندارد حدود 100 دلار گرانتر است. سایر برندهای ساعتهای هوشمند نیز به همین ترتیب نسخههای سیم کارت خور را با قیمتی بالاتر از ورژن استاندارد به بازار عرضه میکنند.
این موضوع که آیا خرید ساعت هوشمند سیم کارت خور بهتر است یا نه، کاملا به نحوه استفاده شما برمیگردد. به طور مثال اگر قصد دارید در هنگام ورزش کردن گوشی خود را در رختکن بگذارید و همزمان پیامها و تماسهای خود را نیز پاسخ دهید، به طور حتم نسخه سیم کارت خور برای شما گزینه مناسبی خواهد بود. اما اگر از کاربرانی هستید که گوشی خود را همیشه به همراه دارید احتمالا نسخه استاندارد برای شما بهتر باشد. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که اسپیکر ساعتهای هوشمند چندان قوی نیستند و برای این که در هنگام صحبت کردن بتوانید صدای مخاطب خود را با وضوح بیشتری بشنوید لازم است از ایرفونهای بیسیم استفاده کنید.
نکته پنجم: عمر باتری ساعت هوشمند چقدر است؟
یکی دیگر از نکات مهم در هنگام خرید ساعت هوشمند بررسی باتری و شارژدهی است. هر چند که این مورد نمیتواند به تنهایی در انتخاب کاربران اثر گذار باشد اما به طور حتم تجربه کار کردن شما با ساعت هوشمند را تحت تاثیر قرار میدهد. ساعتها هوشمند گوناگونی در بازار وجود دارند که عمر باتری برخی از آنها کمتر از 24 ساعت است و برخی دیگر میتوانند تا چند روز بدون شارژ مجدد دوام آورند.
ساعتهای هوشمند پرچمداری مانند اپل واچ 6 به دلیل استفاده از صفحه نمایش رنگی، فناوری GPS و سنسورهایی که به صورت مداوم در حال رصد کردن سلامتی و فعالیتهای بدنی کاربران هستند عمر باتری چندان شگفتآوری ندارند و در بهترین حالت تنها یک روز دوام میآورند. به طور مثال عمر باتری اپل واچ 6 به طور میانگین تنها 18 ساعت است. برای این که بخواهید عمر باتری ساعت هوشمند خود را افزایش دهید به ناچار مجبور خواهید بود تا برخی از ویژگیهای آن نظیر ردیابی خواب را غیر فعال کنید. در غیر این صورت باید هر روز مدت زمانی را به شارژ مجدد ساعت هوشمند خود اختصاص دهید.
اگر به دنبال طول عمر باتری بیشتر هستید میتوانید ساعتهای Fitbit را انتخاب کنید. ساعتهای هوشمند فیت بیت در مقایسه با اپل واچ 6 شارژدهی به مراتب بهتری دارند و میتوانند به طور میانگین تا شش روز دوام آورند. این موضوع بدان معناست که کاربران میتوانند از تمام قابلیتهای این ساعت بدون نیاز به نگرانی در مورد تمام شدن شارژ، استفاده نمایند.
نکته ششم: چه بودجهای را میخواهید به خرید ساعت هوشمند اختصاص دهید؟
ساعتهای هوشمند در رنجهای قیمتی بسیار گوناگونی در دسترس هستند. برخی از این ساعتها بسیار گران قیمت بوده و برخی دیگر قیمت بسیار مقرون به صرفیتری دارند. به طور مثال کاربران برای خرید اپل واچ 6 با بندهای چرمی برند هرمس باید مبلغی معادل 1229 دلار هزینه کنند. این در حالیست که شما میتوانید با همین مبلغ، 5 ساعت فیت بیت بخرید که عمر باتری به مراتب بیشتری را نیز ارائه میدهند.
در صورتی که نمیخواهید مبلغ چندان زیادی را برای خرید ساعت هوشمند هزینه کنید پیشنهاد میکنیم از مدلهایی ارزان نظیر Wyze Watch با قیمت 20 دلار یا ساعت هوشمند وان پلاس با قیمت 159 دلار استفاده کنید. البته همانطور که میدانید هیچ ارزانی بیدلیل نیست و ممکن است ساعتهای هوشمند اقتصادی بخشی از قابلیتهای “شاید کاربردی” ساعتهای گران قیمتتر را نداشته باشند. از این رو اگر به دنبال خرید ساعتهای هوشمند مقرون به صرفه هستید حتما پیش از خرید در مورد ویژگیها و قابلیتهای ساعت مورد نظر خود تحقیقات لازم را انجام دهید.
نکته هفتم: ظاهر ساعت هوشمند
آخرین موردی که در این بخش به آن خواهیم پرداخت ظاهر ساعت هوشمند است. از آن جایی که ساعتهای هوشمند علاوهبر بخش فناوری از جنبه پوشش و مد نیز حائز اهمیت هستند، باید در هنگام خرید به آن توجه کنید. به طور کلی ساعتهای هوشمند دارای دو مدل صفحه نمایش هستند: مستطیلی و دایرهای. ساعتهای مستطیلی (مثل اپل واچ) بیشتر به ساعتهای هوشمند شباهت دارند و ظاهر مدرنتری را برای استایل کاربران به ارمغان میآروند.
در سوی مقابل ساعتهای هوشمند دایرهای (مثل گلکسی واچ) ظاهر سادهتری دارند و ما را به یاد ساعتهای مچی معمولی میاندازند. نکته بعدی که در ظاهر ساعتهای هوشمند مهم است، بندهای ساعت میباشد. کمپانیهای مختلف برای ساعتهای هوشمند خود بندهای متنوع و گوناگونی را معرفی میکنند و در این میان کاربران میتوانند بر اساس سلیقه و نحوه لباس پوشیدن خود بهترین گزینه را انتخاب کنند. به طور کلی بندهای سیلیکونی و پارچهای برای ظاهر اسپرت و بندهای چرمی برای استایل رسمی مناسبتر هستند.
بهترین ساعتهای هوشمند بازار
همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره کردیم، مهمترین ویژگی که به هنگام خرید ساعتهای هوشمند باید به آن توجه کنید، سازگاری آن با تلفن همراه شماست. در میان پلتفرمهای مختلف تنها اپل واچها هستند که فقط به گوشیهای آیفون متصل میشوند و سایر ساعتهای هوشمند قابلیت اتصال به گوشیهای اندرویدی و iOS را دارند. از این رو طیف وسیعتری از بازار را شامل میشوند.
در میان ساعتهایی که از هر دو سیستم عامل اندروید و iOS پشتیبانی میکنند، ساعت هوشمند پرچمدار کمپانی سامسونگ موسوم به گلکسی واچ 3 یکی از بهترین گزینهها برای انتخاب به شمار میرود. این ساعت مجهز به سیستم عامل تایزن میباشد و امکانات بسیار گستردهای دارد. همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، این ساعت بزرگترین رقیب برای اپل واچ 6 به شمار میرود. برای آشنایی بیشتر با گلکسی واچ 3 میتوانید نقد و بررسی جامع گلکسی واچ 3 را در روکیدا مطالعه کنید.
در کنار ساعت هوشمند پرچمدار سامسونگ، ساعت فیت بیت ورسا 3 نیز وجود دارد. این ساعت یکی دیگر از گزینههای عالی به شمار میرود که در مقایسه با رقبای همرده خود قیمت مقرون به صرفهتری دارد. ساعت هوشمند فیت بیت ورسا 3 از امکانات گستردهای برخوردار است و به دستیار صوتی الکسا مجهز میباشد. همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره کردیم، ساعتهای هوشمند فیت بیت از سیستم عامل مختص به خود استفاده میکنند و توانایی اتصال به گوشیها اندرویدی و iOS را دارند.
علاوهبر این دو گزینه، ساعتهای هوشمند زیادی از برندهای دیگر نیز در بازار وجود دارند که از سیستم عامل Wear OS گوگل استفاده میکنند. این ساعتها با امکانات گوناگون و بازههای قیمتی متنوع برای کاربران در دسترس میباشد. یکی از جدیدترین ساعتهای هوشمند مبتنی بر سیستم عامل Wear OS، ساعت هوشمند موتورولا موسوم به موتو 360 میباشد که ممکن است قیمت آن برای برخی از کاربران گران باشد.
و در نهایت ساعتهای هوشمند اپل که تنها برای کاربران آیفون مناسب است. اپل واچها جز قدیمیترین ساعتهای هوشمند بازار به شمار میروند و همواره جزء پیشگامان این عرصه به شمار میروند. همانطور که در بخش دوم عنوان کردیم، اپل واچها یکی از بزرگترین اپ استورها را دارند. در کنار آن پشتیبانی نرم افزاری قوی و امکانات جذابی که کمپانی اپل در آنها قرار داده باعث شده تا استقبال از این ساعتهای هوشمند دوچندان شود. جالب است بدانید که ساعتهای هوشمند اپل واچ بیشترین سهم را از این بازار دارند و هر ساله نیز فروش آنها بیشتر میشود. بنابراین اگر از کاربران آیفون هستید، بهترین انتخاب برای شما ساعتهای هوشنمد اپل واچ خواهد بود.
امیدواریم این مقاله از سایت اخبار فناوری روکیدا به شما در انتخاب ساعت هوشمند مورد نظرتان کمک کرده باشد.
منبع: تحریریه Rokida.com