تغییر مثبت در زندگی جوانان ایرانی

گفت‌و‌گو با مهرنوش شوقی و مهدی اسدی، بنیانگذار و مدیرعامل بانی‌کار

0

تا همین چند سال پیش، هرکس که می‌خواست شغلی پیدا کند، باید دست به دامن بخش نیازمندی‌های روزنامه می‌شد؛ آگهی‌هایی را که مناسب شرایطش بودند، پیدا می‌کرد، دورشان خط می‌کشید و تماس می‌گرفت.

یا از روش‌های دیگری مانند کمک دوستان و اطرافیان استفاده می‌کرد. اما حالا تکنولوژی در کنار ایده‌های بکر و فکرهای خلاق جوانان ایرانی دست به دست هم داده اند تا زندگی را در تمام ابعاد برای همه گروه‌ها آسان‌تر کنند.

مجموعه سه‌سوت جابز که حالا قرار است با نام بانی‌کار فعالیت خود را ادامه بدهد، نمونه بارز این اتفاق است. در این مجموعه تفاوتی ندارد که کارفرما یا کارجو باشید یا به دنبال استخدام در چه شغلی باشید، سه‌سوت جابز کار شما را آسان خواهد کرد.

ایده اصلی شکل‌گیری مجموعه چه بود و قصد پاسخگویی به چه نیازی در جامعه را داشت؟

مهرنوش شوقی: یک ابهام و پرسش عمیق در آستانه ورود به ۴۰‌سالگی که ماه‌ها بود با خودم داشتم این بود که من چگونه و از چه راهی می‌توانم منبع و عامل ایجاد یک تغییر مثبت و معنادار در زندگی سایر افراد جامعه باشم؟ و نهایتاً با این پرسش عمیق‌تر مواجه شدم که میراث و رد پای من برای این دنیای زیبا چه خواهد بود؟

دست آخر من برای این سوال‌ها یک جواب متقاعدکننده و منطقی پیدا کردم و آن این است که قرار نیست رد پای من در این دنیا ،چیزی عجیب و غریب و متفاوت با آنچه که در طول این ۲۲ سال زندگی حرفه‌ای انجام داده‌ام، باشد.

ایده سه‌سوت جابز دقیقاً از همین نقطه شکل گرفت. واضح و روشن!

یک ابزار ساده و راحت برای تسهیل کاریابی و استخدام برای کارجویان و کارفرمایان؛ کاری که سال‌ها با شور و اشتیاق تجربه‌اش کرده بودم و با جرأت می‌گویم که فرآیند جذب و استخدام آنقدر در طول این سال‌ها برایم چالش‌های جذاب داشته که همواره مانند یک موج‌سوار فراز و فرودهای زیادی را در این حیطه تجربه کرده و لذت برده‌ام.

من خواستم که قهرمان زندگی کارجویانی باشم که شاید بزرگ‌ترین رویای آنان یافتن شغلی بهتر برای ساختن فردای خود است.

به جرأت می‌گویم که در طول سال‌های طولانی کار منابع انسانی، با تک‌تک سلول‌هایم درد و رنج کارجویان برای پیدا‌کردن یک شغل خوب را حس کرده‌ام و در مقام کارفرما چالش‌های کسب‌و‌کار‌ها را نیز برای یافتن نیروی کار مستعد و توانا با تمام وجود تجربه کرده‌ام.

از اینجا به بعد برنامه آینده برایم شفاف و روشن شد، لذا فقط لازم بود که ابزار و محصولی را برای اجرایی‌کردن این ایده داشته باشم؛ محصولی تکنولوژی‌محور و کارآمد بر پایه اینترنت برای اتصال کارجویان و کارفرمایان مرتبط به یکدیگر.

بیشتر بخوانید: تعریف استارتاپ

تیم سه‌سوت جابز چگونه شکل گرفت؟

مهرنوش شوقی: به لطف جوانان نخبه و سختکوش توسعه‌دهنده و به یمن نفوذ اینترنت و پیشرفت تکنولوژی این امر نیز به‌راحتی میسر شد و یک تیم خوشفکر برنامه‌نویس با مدیریت فرشاد خدامرادی عزیز برای تبدیل تخیلات و رویاهای ذهنی من به یک محصول کارآمد و آنلاین به منظور راه‌اندازی و توسعه یک سامانه آنلاین استخدامی و کاریابی به یاری من آمدند.

علاوه بر آن مهدی اسدی به عنوان یک جوان خوشفکر، خوشنام و با تجربه از حدود ۲ ماه پیش به عنوان مدیر عامل به تیم ما پیوسته‌اند؛ من ایمان دارم که با همراهی مهدی به عنوان یکی از مدیران کلیدی و حرفه‌ای تیم، ما در اجرایی‌کردن چشم‌انداز و ماموریت سازمانی خود با اطمینان، موفقیت و سرعت بیشتری حرکت خواهیم کرد.

مهدی در طول سال‌های طولانی فعالیتش در بازار ایران علاوه به پرداختن به مدیریت محصول‌، مارکتینگ و مدیریت محتوا همواره در حوزه جذب و استخدام به عنوان مسئولیت اجتماعی فردی خود در قبال جامعه فعالیت‌های چشمگیری داشته و نیروهای فراوانی را برای استخدام در شرکت‌های مختلف هدهانت کرده است.

مهرناز صلواتی، مدیر ارتباط با مشتریان و تیم فعالش در دپارتمان پشتیبانی و ارتباط با مشتریان به صورت روزانه با کارجویان و کارفرمایان مخاطب در ارتباط هستند و برای خلق تجربه‌ای لذت‌بخش کاربران را یاری می‌رسانند.

سعید کریمی مدیر مالی جوان، حرفه‌ای و خوش‌اخلاق ما نیز در کنار سایر اعضای تیم، از صبح تا شب در حال حساب‌کتاب کردن امور مالی شرکت و پاسخگویی به حسابرسان سازمان‌های مالیات و تامین اجتماعی است.

از چه سالی سه‌سوت جابزسالی شروع به کار کرد؟

مهرنوش شوقی: ما از ابتدای سال‌۹۶ توسعه نرم‌افزاری سامانه را آغاز کردیم و مهر ماه همان سال محصول اولیه سه‌سوت جابز را به بازار کار ارائه کرده و همه با هم در ابتدای مسیر ارزشمند کارآفرینی سفر پرماجرا و هیجان‌انگیزمان را آغاز کردیم.

در حقیقت با تولد سه‌سوت جابز یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌ها از طرف این دنیا به لطف و مساعدت همکاران نازنین تیم به من اعطا شد.

یک فرد، باید برای ثبت و کاریابی در مجموعه شما چه فرایندی را طی کند؟

مهدی اسدی: ما به صورت تخصصی و براساس تجربه کاربری، در سال دوم فعالیت خود پلتفرم فعلی را مجددا و براساس نیازهای دقیق کارجویان و کارفرمایان راه‌اندازی کردیم. کارجویان این حوزه کمتر با اصول رزومه‌نویسی آشنا بودند و طبیعتا ما باید محصولی ارائه می‌کردیم که خلأ موجود را برطرف کند، بدون آنکه کارجویان درگیر مراحل پیچیده تدوین رزومه شوند.

به همین خاطر ما با طراحی یک فرم کوتاه و ساده که مهم‌ترین اطلاعات لازم را از کارجو می‌گیرد این مسئله را حل کردیم تا کارجو بتواند بلافاصله دسته‌بندی‌های شغلی مرتبط به خودش را ببیند.

در مرحله بعد از ثبت‌نام این کارجویان می‌توانند برای شغل موردنظر خودشان درخواست بدهند. عمده کارجویان بازار هدف ما کسانی هستند که فاصله مکانی، داشتن بیمه و مزایا و مسائل اولیه شغلی برایشان خیلی مهم است.

از همین رو برای آنها دشوار است که بخواهند در اولین جلسات مصاحبه شرکت کنند تا از این موارد آگاه بشوند و ابهامات اولیه‌شان را برطرف کنند.

پس ما تصمیم گرفتیم برای کاهش دردسرها مخصوصا در این تهران شلوغ و پر‌ترافیک، آن هم برای این دسته از افراد که عمدتا مشغول شغل‌های خدماتی و عملیاتی هستند و بعضا گرفتن مرخصی‌های متوالی برای شرکت در مصاحبه‌های شغلی ممکن است منجر به از دست دادن شغل‌شان شود، قسمتی را برای گفت‌وگوی آنلاین در نظر گرفتیم که البته در سال اخیر و با توجه به پاندمی کرونا، میل کارفرماها و کارجوها به مصاحبه آنلاین افزایش پیدا کرده و رغبت به استفاده از بخش گفت‌وگوی آنلاین سامانه ما نیز بیشتر شده است.

مشاغل پایه و میان‌پایه چه مشاغلی هستند و تا پیش از این چطور شغل پیدا می‌کردند؟

مهدی اسدی: در میان پلتفرم‌های آنلاین استخدامی و کاریابی موجود در آن زمان، گروه شغلی مهمی از قلم افتاده‌ بود؛ شغل‌های پایه و میان‌پایه. مشاغلی که در اصلاح بین المللی به آنها شغل‌های «یقه‌آبی» و «یقه صورتی» گفته می‌شود.

هدف سه‌سوت‌جابز تسهیل کاریابی در حوزه‌‌ شغل‌های پایه و میان‌پایه و معرفی شغل‌های این حوزه چه در شرکت‌های بزرگ و چه در کسب‌و‌کارهای خرد بود.

اغلب کارجویان بازار هدف ما تا پیش از حضور ما در بازار کار، از روزنامه نیازمندی‌های همشهری، آگهی‌های استخدامی چسبانده روی دیوارها‌، دفاتر کاریابی فیزیکی و … برای جست‌وجوی کار استفاده می‌کردند که البته استفاده از خدمات دفاتر کاریابی فیزیکی به علت اخذ حقوق ۲ ماه اول این کارجویان پس از معرفی به کارفرما هزینه مالی سنگینی را برای کارجویان به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اصطلاح مهم کارآفرینی


به جز شغل‌یابی برای گروه موسوم به یقه‌‌آبی‌ها چه خدمات دیگری را ارائه می‌دهید؟

مهدی اسدی: تا‌کنون برای برخی کارفرمایان و به درخواست آنان، علاوه بر انتشار فرصت‌های شغلی خود در سامانه آنلاین استخدامی، از ما برای انجام کل فرایند استخدام خود کمک خواسته‌اند و ما نیز وظیفه‌‌ خود می‌دانستیم که برای نیازهای آنان پاسخی در‌خور بیابیم.

اکنون بسیار خوش‌وقتم که اعلام کنم، بیزینس‌لاین مختص هدهانتینگ و ارائه سرویس کامل جذب و استخدام نیروهای متخصص و یا رده بالا برای سازمان‌ها و کسب‌و‌کارها که ۲سالی می‌شود در حال انجام آن در مقیاس کوچک‌تر هستیم، از فردا به صورت رسمی به مجموعه خدمات فعلی مجموعه ما اضافه خواهد شد.

در مدت فعالیت خود چه تغییراتی در ارائه خدمات، نام و برند تجاری و … داشته‌اید؟

مهرنوش شوقی: اضافه‌کردن سرویس ارائه خدمات صفر تا صد جذب و استخدام برای مشاغل تخصصی و مدیریتی (‌هدهانتینگ‌)، که طی این سال‌ها در سه‌سوت جابز به صورت محدود و به درخواست برخی از کارفرمایان ارائه می‌شد، را تبدیل به یک سرویس رسمی دیگر کردیم و از یکشنبه ۳ اسفند‌ماه در کنار سایر خدمات قبلی به صورت رسمی به بازار کار عرضه خواهد شد.

در کنار این سرویس، اضافه‌کردن فیچرهای استخدام فوری و نردبان برای ترویج بهتر و بیشتر آگهی‌ فرصت‌های شغلی منتشر‌شده روی سامانه باعث خواهد شد که محصول قبلی نیز کارآمد‌تر عمل کند و نسخه جدید این محصول فردا رونمایی خواهد شد. علاوه بر آن در طول یک سال گذشته، خیلی‌ها به ما گفتند حالا که سه‌سوت‌جابز به بازیگر جدی‌تری در بازار کار ایران تبدیل شده است پس چرا نام وزین‌تری را برای آن در نظر نمی‌گیرید، لذا ما تصمیم گرفتیم به درخواست همراهانمان لبیک گوییم و این رویای بزرگ‌تر را «بانی کار» بنامیم و از یکشنبه ۳ اسفند ماه عرضه محصول جدید برای ارائه خدمات هدهانتینگ‌، رونمایی از محصول فعلی در نسخه‌ای تکامل‌یافته‌تر و همچنین تغییر نام کسب‌و‌کار به «بانی کار» همزمان انجام خواهد شد.

انتخاب نام «بانی‌کار» برای سه‌سوت جابز به دلیل هویتی است که در عمیق‌ترین لایه‌های وجودی و ماموریت سازمانی ما نهفته است‌، زیرا که ما همواره خود را باعث و بانی ایجاد خیر، برکت و تغییر مثبت در زندگی جوانان و کارجویان ایرانی دانسته و می دانیم.

در خصوص سرویس جذب و استخدام (هدهانتینگ‌) بیشتر توضیح می‌دهید؟

مهرنوش شوقی: یکی دیگر از نیازهای کارفرمایان استخدام نیروهای کارشناس، متخصص، مدیر و نیروهای ارشد برای کسب‌و‌کارشان است. رقابت شدید بین کسب‌و‌کارها، مهاجرت تعداد زیادی از نیروهای کار متخصص و تحصیل‌کرده در چند سال اخیر، چالش‌های جدیدی را برای جذب و استخدام این طیف از نیروی کار ‌خلق کرده است و صاحبان کسب‌و‌کار‌ها در خصوص جذب و استخدام نیروی متخصص اتلاف زمان، انرژی و هزینه‌ مادی و معنوی زیادی را تجربه می‌کنند.

این موضوع در کنار تجربه‌‌ طولانی من در حیطه‌‌ جذب و استخدام باعث شد در طول این سال‌ها به درخواست‌های جدیدی از سمت کارفرمایان پاسخ بدهیم.

جذب و استخدام مدیر و نیروی متخصص برای برندهای معتبر و سرشناس در یکی دو سال اخیر یکی دیگر از فعالیت‌های حرفه‌ای بانی کار (سه‌سوت‌جابز) بوده است. شرکت‌هایی مانند گروه پوراطب، بقراط، گلرنگ، اسپید، شیپور، همراه مکانیک، دکتردکتر، سرمایه‌گذاری لیان، سرمایه‌گذاری آوند و… از جمله کسب‌و‌کارهایی بوده‌اند که فرآیند جذب و استخدام نیروهای متخصص خود را به ما سپرده‌اند.

این موضوعات نخستین جرقه‌های اضافه‌کردن یک سرویس جدید به مجموعه خدمات فعلی بود؛ تغییراتی که امیدواریم بیشتر بتوانند در حوزه‌‌ جذب و استخدام برای کارفرمایان مفید واقع شوند.

بیشتر بخوانید: کارگروهی چیست

برنامه‌های آتی «بانی‌کار» چیست؟

مهدی اسدی: اکنون تمرکز ما بیشتر روی تهران، کرج و ۵ کلانشهر دیگر ایران است. در حال حاضر روزانه حدود ۱۰۰۰ آگهی فرصت شغلی فعال روی سامانه ما وجود دارد و بالغ بر۵۰هزار کارفرما با ما کار می‌کنند. طی برنامه‌های پیش‌رو و تا انتهای سال۱۴۰۰ بیش از ۵۰۰۰ آگهی فرصت شغلی فعال روی سامانه خواهیم داشت و تعداد کارفرمایان همکار ما به ۱۵۰هزار نفر خواهد رسید.

از سوی دیگر همانگونه که توضیح دادم صفحه‌ای اختصاصی برای هدهانتینگ راه‌اندازی کرده‌ایم و این لاین جدید از کسب‌و‌کارمان سرویس مهم دیگری از بانی‌کار جهت ارائه به بازار کار خواهد بود. کارفرمایان می‌توانند برای جذب و استخدام نیروهای متخصص و ارشد در این صفحه درخواست‌شان را ثبت کنند تا تیم زبده و باتجربه ما این کار را در حداقل زمان ممکن و به صورت تخصصی برای آنها به انجام برسانند.

یک نکته‌‌ مهم دیگر پرداختن به نیازمندی‌‌های کارجویان بازار هدف ماست. بحث بهینه‌کاوی حقوق و دستمزد کارجویان بازار هدف ما، یعنی همان مشاغل پایه و میان‌پایه موضوعی است که مغفول مانده و هیچ‌کس به آن نپرداخته است. خیلی از این افراد از مزایای قانونی خودشان برخوردار نیستند. بعضی از کارفرماها حتی حداقل مواردی را که قانون کار مشخص کرده است، رعایت نمی‌کنند.

ما رسالت اجتماعی خودمان می‌دانیم که حامی حقوق کارجویان بازار هدف خود در کشور باشیم و با بررسی و تحقیق در بازار و انتشار سالانه گزارش‌های بهین‌کاوی نرخ دستمزد عادلانه برای کارجویان بازار هدف به آنان کمک کنیم که از حق و حقوق قانونی خود آگاه شوند و برای احقاق حقوق عادلانه خود آگاهانه‌تر گام بردارند.

فکر می‌کنید بانی‌کار چقدر در دستیابی به اهدافش موفق باشد؟

مهرنوش شوقی: یکی از مهم‌ترین ارزش‌های بنیادین مجموعه ما از اولین روزها، سختکوشی و تلاش بوده است. ما همیشه سعی کرده‌ایم با تلاش، پشتکار و ثبات قدم خلق کنیم و مخلوق خود را در راه رسیدن به اهداف رشد و توسعه دهیم .

دشواری‌‌هایی که در طی پیمودن مسیر پشت سر گذاشته‌ایم کم نبوده‌اند، اما یقین داریم مهم‌ترین عامل پیش‌برنده‌‌ ایمان به هدف مشترکمان بوده و خواهد بود.

اما شاید بهتر باشد اینطور بگویم که آنچه که به حرف‌های من اعتبار می‌دهد و به تیم ما انگیزه و امید می‌بخشد، بازخوردهایی بوده که تا به امروز از مخاطبان خود مخصوصا کارفرمایان و کارجویان گرفته‌ایم. ما تقریبا هر روز اتفاقاتی را تجربه می‌کنیم که واقعا منحصر به فرد و جذابند و از آنجایی که کار ما رابطه‌‌ تنگاتنگی با معیشت مردم دارد، بعضا این اتفاقات بسیار احساسی و برانگیزاننده نیز هستند.

بسیار پیش آمده که افرادی که شغلشان را از دست داده بودند، به محض آشنایی با سه‌سوت‌جابز توانسته بودند شغل مناسبی پیدا کنند با ما تماس گرفته و تشکر کرده اند.‌

از طرف دیگه سرمایه‌گذاران ما از روند رو به رشد کسب‌و‌کار بسیار راضی هستند.

طی یکی دوسال اخیر گروه‌های زیادی درخواست دادند که در استارتاپ ما سرمایه‌گذاری کنند، اعم از سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی، اخیرا ما یک فاندریز داخلی را با موفقیت بستیم و مبلغ نهایی سرمایه‌گذاری‌شده بسیار بیشتر از مبلغی بود که ما نیاز داشتیم.

از سمت دیگر ما اولین سامانه استخدامی آنلاین بودیم که به کارشناس‌های متخصص وزارتخانه کار و امور اجتماعی کمک کردیم‌، فرآیندی برای بررسی و ارائه مجوز به سامانه‌های استخدامی و کاریابی آنلاین تدوین کنند.

علاوه بر آن از معدود شرکت‌هایی در این حوزه هستیم که این مجوز را از همان ماه‌های اول فعالیت‌مان اخذ کرده‌ایم و راه را برای ورود و حضور دیگر فعالان این حوزه نیز هموار کردیم. علاوه بر آن طی سال‌های گذشته سه‌سوت‌جابز همواره مورد توجه فعالان اکوسیستم قرار گرفته است. سال ۹۷ داوران رویداد بین‌المللی سیلک‌رود سه‌سوت جابز را به عنوان یکی از بهترین‌ها در حوزه استخدام و کاریابی شناسایی و انتخاب کردند و در نهایت توانستیم مقام دوم این رویداد را از آن خود کنیم.

با گذشت نزدیک به ۴ سال از فعالیت ما اکنون بیش از ۲۵۰ هزارکاربر ( مجموع کارفرماها و کارجویان ) از خدمات ما بهره‌برده‌اند

ویژگی‌های یک کارآفرین

 

از نگاه شما کارآفرینان چه ویژگی‌هایی دارند؟

مهرنوش شوقی: اگر نگاه متفکرانه و دقیق به اطرافمان بیندازیم، می‌بینیم تمام امکانات و وسایل آرامش و رفاه بشر تا امروز توسط کسانی ابداع شده است که عاشق کار و حرفه خود بوده‌اند و به مرور زمان به مهارت مربوط به حرفه‌شان تسلط یافته‌اند؛ کسانی که همواره اشتیاق و شور غیرقابل توصیفی نسبت به کار خود و تاثیرگذاری شگرف آن بر محیط اطراف و اجتماع خود داشته‌اند.

از نگاه من کارآفرینان کسانی هستند که با نوای قلبشان همگام قدم برمی‌دارند و نه‌تنها به خود و آرزوی شخصی‌شان متعهد هستند، بلکه تعهدات مهم‌تری را برای بهترشدن کیفیت زندگی سایر انسان ها بر دوش خود حمل می‌کنند.

من فکر می‌کنم رسالت زندگی‌کردن در این کره خاکی چیزی مهم‌تر از یک فرد را هدف قرار داده است.

زندگی در عصر ما، انسان‌ها را در مواجهه و ارتباط با اجتماع بزرگی از افراد قرار می دهد و مسئولیت‌های اجتماعی مهم‌تری را برای ما می‌آفریند. نهایتاً هر انسان روزی به نقطه‌ای از زندگی می‌رسد که این سوال دغدغه شب و روز او خواهد شد.

رسالت من در برابر جامعه‌ای که در آن متولد شده‌ام، رشد کرده‌ام، درس خوانده‌ام و از نعمت‌‌های مادی و معنوی بی‌شمارش بهره گرفته‌ام چیست؟

کیفیت پاسخگویی به این سوال درونی عامل تمایز کارآفرینان با سایر افراد است، یک کارآفرین همواره جسارت قابل تحسینی برای ایجاد تغییر و تاثیر مثبت در جامعه و محیط اطراف خود دارد، با ظهور موانع و چالش‌هایی که در مسیرش قرار می‌گیرند از هدف خود دست نمی‌کشد. ریسک‌پذیر است و با شجاعت از ایده‌ها و عقاید درست خود دفاع می‌کند.

یک کارآفرین هیچ وقت از شکست خوردن نمی‌هراسد و از شکست‌های خود درس می‌گیرد و راهش را ادامه می‌دهد .

در مدت فعالیت خود، چه تعداد افراد از خدمات شما استفاده کرده‌اند؟

با گذشت نزدیک به ۴ سال از فعالیت ما اکنون بیش از ۲۵۰ هزارکاربر (‌مجموع کارفرماها و کارجویان‌) از خدمات ما بهره‌برده‌اند.

چشم‌اندازتان از آینده چیست؟

مهدی اسدی: به نظر ما آینده با تلاش و کوشش تک‌تک ما ایرانیان ساخته می‌شود. با استعداد، انگیزه و انرژی که در جوانان ایرانی سراغ داریم، آینده همواره از نگاه ما روشن و امیدوارکننده است.

ما نیز تحقق بخشی از این آینده‌‌ روشن را وظیفه‌‌ خود می‌دانیم و برای تحقق آن می‌کوشیم.

امیدواریم که بانی‌کار در آینده نقش موثر و پررنگی در ارتقای مدیریت منابع انسانی، تسهیل جذب نیرو، کمک به کاهش هزینه‌های سربار بنگاه‌‌های اقتصادی و در نهایت کمک به کاهش نرخ بیکاری در ایران داشته باشد.

و به عنوان سخن پایانی

مهرنوش شوقی: من همیشه اعتقاد داشته‌ام که سهم کامیابی، موفقیت و پیروزی در این دنیای بزرگ و دوست‌داشتنی گرفتنی است و نه دادنی، زیرا هیچ چیز بدون پرداخت بهایش به انسان داده نمی‌شود.

بهای ارزشمندی که تیم مدیریتی و اجرایی بانی‌کار (سه‌سوت جابز) تاکنون پرداخته است، سختکوشی و تلاش شبانه‌روزی همه اعضای تیم بوده است و آنچه تاکنون ایمان و اراده ما را در پیمودن این مسیر سخت و پرچالش مستدام نگه داشته، عشق به کشور عزیزمان ایران و امیدی شگرف به ساختن فردایی بهتر برای همه مردمان سرزمین پهناورمان است.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.