مای جر؛ دوربینی برای کسب‌وکارها

کاری که مای‌جر می‌کند: تحلیل رفتار کاربران سایت شما

5

کسب‌وکارهای خانوادگی همیشه در نوع خود ارزشمند و کارآمد بوده‌اند و در این میان، شکل‌گیری یک استارتاپ مبتنی بر فناوری که توسط یک زوج دهه هفتادی شکل گرفته است، قصه‌ای خواندنی خواهد داشت.

آریان بیانی‌نژاد متولد ۱۳۷۰ و همسرش بنفشه میرقاسمی متولد ۱۳۷۳ هر دو در رشته نرم‌افزار درس خوانده‌اند. بیانی‌نژاد کار خود را با برنامه‌نویسی شروع کرده است. مدتی در زمینه امنیت سایبری فعالیت داشت و پس از آن، در چند شرکت‌ در تهران کارمند بوده است.

میرقاسمی این سال‌ها به صورت فریلنسر با مجموعه‌های مختلف همکاری داشته است. ۵سال پیش بیانی‌نژاد با شغل کارمندی خداحافظی کرد. این زوج که هم‌اکنون در رشت ساکن هستند، از سال ۹۹ به دنبال اجرایی کردن ایده نرم‌افزار مای‌جر بوده‌اند. اکنون زمان کوتاهی تا عرضه این محصول در بازار مانده و بهترین زمان برای آشنایی با کارکرد آن است. نرم‌افزاری که قرار است مثل دوربینی مداربسته همراه شما باشد تا از نواقص کسب‌وکارتان آگاه شوید و در صدد رفع کردن‌شان باشید.

در این گفتگو با بیانی‌نژاد و میرقاسمی به عنوان بنیان‌گذاران ابزار مای‌جر، درباره جزئیات این نرم‌افزار صحبت کرده‌ایم.

  •  ابزار مای‌جر اولین محصول استارتاپی شما است؟ چرا مای جر را راه اندازی کرده‌اید؟ در واقع می‌خواهم بگویید که ایده مای‌جر چگونه به ذهن‌تان رسید؟

بیانی‌نژاد: پیش از مای‌جر نیز محصولاتی بودند، مثل یک بات تلگرامی که نزدیک به لانچ هم بود، اما فیلترینگ تلگرام مانع شکل‌گیری آن شد. در نهایت با توجه به کنجکاوی من به عنوان یک برنامه‌نویس، درباره هاتجار و نحوه کارکرد آن، به سمت ایده مای‌جر رفتیم. درباره هاتجار و مشکلاتش می‌توان به گرانی و دلاری بودنش و هم‌چنین تحریم آن برای ایرانیان اشاره کرد؛ در نتیجه به فکر بومی‌سازی هاتجار برای استفاده داخل افتادیم.

در مرداد ۹۹ پس از شش تا هفت ماه تحقیق و نوشتن، به نسخه اولیه ابزار مای‌جر رسیدیم. کار برنامه‌نویسی این نسخه را برون‌سپاری کردیم؛ اما متاسفانه در نهایت نسخه‌ای که به دست ما رسید، اصلا کارآمد نبود و ما‌ی جر دوباره از اول نوشته شد. این فرآیند بازنویسی برای مای‌جر سه بار انجام شد.

میرقاسمی: اضافه کنم که ما دو سال به صورت مداوم با این پروژه درگیر بودیم و در یک سال اخیر، من بیشتر با بخش تحقیقاتی کار درگیر هستم.

  • برای آشنایی دقیق با  ابزار مای‌جر، بگویید که این نرم‌افزار چیست و چه کاربردی دارد؟ این بخش را با جزئیات توضیح بدهید.

بیانی‌نژاد: مای‌جر یک محصول نرم‌افزاری سیشن ریکوردینگ (Session Recording) است که رفتار کاربر را در صفحات سایت ذخیره می‌کند تا مسئولان سایتی که از مای‌جر استفاده می‌کنند بتوانند رفتار و ویژگی‌های کاربران سایت خود را تحلیل کنند و  به وسیله آن به نقاط ضعف و قوت سایت‌شان آگاه شوند. برای مثال برنامه‌نویس‌‌ها به کمک قابلیت ضبط کردن ارورها به چگونگی ایجاد ارور پی ببرند یا طراحان رابط کاربری به وسیله تحلیل ویدئو‌ها و گزارش‌هایی که مای‌جر ارائه می‌دهد، به نقاط ضعف و قوت کاربری پی ببرند.

اگر بخواهم مثال ملموسی برای مخاطبان از کارکرد مای‌جر بزنم؛ باید بگویم ما مثل یک دوربین، رفتار کاربران سایت شما را از هنگام ورود تا زمان خروج ضبط می‌کنیم تا بتوانیم به شما دید بهتری نسبت به رفتار کاربرانتان بدهیم.

ابزاری مانند مای جر، چه کاربردی در حوزه مارکتینگ و فروش و رشد محصول دارد؟ چه مثال ملموسی از کارکردهای نرم افزاری مثل مای جر دارید؟ می‌خواهم تصویری از تأثیرگذاری چنین نرم افزاری و خدماتش برای ما ترسیم کنید.

بیانی‌نژاد: بررسی تعامل و رفتار کاربر باعث بازدهی بیشتر سایت می‌شود، زیرا سایت برای استفاده کاربران بهینه می‌شود؛ تأثیرگذاری مای‌جر هم دقیقا همینجا است: نشان دادن ایرادهای سایت به مدیران و ارائه گزارش برای تسریع روند برطرف کردن ایرادات.

  • مای جر  b2b است یا خدماتی برای مشتریان خرد هم دارد؟ چه کمکی به مشتریان خرد می‌کنید؟

بیانی‌نژاد: ما نیازهای هر دو گروه مشتریان، خرد و کلان، را پوشش می‌دهیم؛ اما در وهله اول، مشتریان خرد را هدف گرفته‌ایم، زیرا احتمال می‌دهیم صاحبان کسب‌وکارهای بزرگ‌تر خودشان افرادی را برای تحلیل سایت داشته باشند.

  • خودتان را بگذارید جای مدیر یک کسب وکار؛ حالا به ما بگویید که آیا از مای جر استفاده می‌کنید؟ چرا؟

بیانی‌نژاد: ما در تجربه قبلی سایتی داشتیم که در آن پی‌دی‌اف‌هایی برای فروش گذاشته بودیم، با نصب هات‌جار متوجه شدیم که کاربران در سایت ما چه رفتاری دارند و توانستیم رفتارشان را تحلیل کنیم. کاربران سایت ما ابتدا صفحه را اسکرول می‌کردند و پس از اینکه متوجه می‌شدند ای‌نماد ما تایید نشده است، از سایت خارج می‌شدند. با این تجربه ما به اهمیت وجود چنین نرم‌افزاری برای صاحبان کسب وکارها پی بردیم؛ در نتیجه به عنوان صاحب یک کسب‌وکار از ابزار مای‌جر استفاده می‌کردم.

  • آیا سرمایه جذب کرده‌اید؟

بیانی‌نژاد: در حقیقت مدتی که مشغول اجرا کردن ایده مای‌جر بودیم، به جذب سرمایه فکر نکردیم و با سرمایه شخصی شروع کردیم و کار را به اینجا رساندیم. در حال حاضر نیز بیشترین دغدغه ما عرضه کار به شکل مطلوب است.

  • از ایده تا اجرا با چه چالش‌هایی مواجه بوده‌اید؟ 

بیانی‌نژاد: همان طور که قبل‌تر اشاره کردم، ایده ابتدایی کار ما از نرم‌افزار هاتجار بوده است؛ اما در پیاده‌سازی و توسعه از نوآوری خودمان استفاده کردیم. در این مسیر، به هم ریختن اندازه‌ها و مطابق بودن نرم افزار با سیستم‌عامل تمامی کاربران یکی از چالش‌های ما بود.

هم‌چنین به خاطر بزرگ بودن حجم پروژه، مشکل دیباگ (فرایند اشکال‌زدایی و رفع خطای یک نرم‌افزار) داشتیم. این مشکل در نهایت منجر به ایجاد دو ابزار جدید شد که در دیباگ به ما کمک کنند، ولی با توجه به کارایی این دو ابزار، در حال حاضر، جزء ابزارهای ارائه شده به مشتری هستند.

  • چالش اصلی شما در حال حاضر چیست؟

بیانی‌نژاد: پردازش ترافیک هم‌زمان سایت‌های مشتریان و ذخیره‌سازی اطلاعات در حال حاضر از چالش‌های ما هستند.

مشتریان شما چه کسانی هستند و محصول شما چه نیازی را از آن‌ها رفع می‌کند؟

بیانی‌نژاد: مشتریان ما کسانی هستند که سایت اینترنتی دارند و می‌خواهند رفتار کاربران سایت خود را بررسی کنند تا بتوانند سایت خود را از نظر طراحی رابط کاربری و برنامه‌نویسی برای کاربران بهینه کنند.

  • هم‌اکنون چه کسانی را رقیب خود می‌دانید؟

بیانی‌نژاد: اگر در زمینه تحلیل رفتار کاربر تحقیق کنیم، متوجه خواهیم شد که در این زمینه، ابزار مای‌جر در ایران رقیبی ندارد. اما در حال حاضر کلاریتی و هاتجار را می‌توانیم رقیب خارجی بدانیم.

  • نمونه خارجی محصول شما هاتجار است. در اجرای ایده چقدر به این نمونه نظر داشته‌اید؟

بیانی‌نژاد: زمانی که ما شروع به کار کردیم، نمونه خارجی در دسترس، هات جر بود؛ اما اطلاعاتی از نحوه کارکرد این نرم‌افزار در دست نداشتیم. من با تجربه‌ای که در مهندسی معکوس داشتم، به شیوه کارکرد هات‌جار پی بردم؛ اما این فقط حل‌کننده بخشی از کار بود و برای رفع باقی مشکلات، خودمان ابداع‌کننده بودیم.

حدود ۵۰درصد از کارایی مای‌جر ابداع خود ماست. از بخش ریکوردینگ تا اجراکردن و تمامی هماهنگی‌ها، مواردی هستند که خود ما به آن‌ها دست پیدا کرده‌ایم.

  • از چه تکنولوژی‌ای در این محصول استفاده کرده‌اید؟

میرقاسمی: ما سعی داریم که از هوش مصنوعی در این پروژه استفاده کنیم، زیرا توسعه این موضوع سبب کامل‌تر شدن گزارش‌های ما‌ی‌جر می‌شود.

در حال حاضر بعد از بررسی فیلم‌ها، مای‌جر گزارشی از رفتار کاربران ارائه می‌دهد که ما در پی تکمیل کردن سرفصل‌های گزارش‌ها هستیم. به این ترتیب لازم نیست کسی این فیلم‌ها را بازبینی کند و برای گزارش‌نویسی دستی، زمان بگذارد.

  • در پایان هر نکته‌ای را که فکر می‌کنید به تکمیل بحث ما کمک می‌کند، بگویید.

میرقاسمی: بهبود هوش مصنوعی مای‌جر با افزایش جمعیت کاربرها ارتباط دارد. بعد از عرضه‌ محصول و بالارفتن تعداد کاربران، مای‌جر قطعا در این زمینه به رشد مدّنظر خواهد رسید.

5 دیدگاه
  1. نادر می‌گوید

    چه ایده ی جالب و چه پشتکاری داشتن
    عالی

  2. احمد می‌گوید

    بسیار هم عالی .درود بر زوج توانمند

  3. احمد می‌گوید

    هزینه اش برای صاحبان مشاغل و سایت دار ها چگونه است؟؟؟؟

  4. محبوب می‌گوید

    درود برشما زوج توانمند وکوشا ان شالله که همیشه ایام بدرخشید

  5. عباس می‌گوید

    عااالی عالی

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.