کریپتو چیست و اسکم چه تاثیری روی آن دارد؟

0

ارز دیجیتال شکل جدیدی از پول دیجیتال است که در سالهای اخیر به طور فزایندهای محبوب شده است. با استفاده از کریپتوکارنسی میتوان کالاهای مختلفی خریداری کرد و از خدمات متنوعی هم بهرهمند شد. امکانی که رو به رشد است و تقريبا تمام کسب و کارها به مرور به سوی ارائه کالاها و خدمات خود در ازای کریپتو هستند. البته رمز ارزها به عنوان بستری برای سرمایهگذاری و انجام معاملات پر سود نیز کاربرد دارند. با این حال، به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و پتانسیل کلاهبرداری یا اسکم، کریپتو خطراتی نیز به همراه دارد. در این مقاله، آنچه را که باید در مورد ارزهای دیجیتال و کلاهبرداریهای مختلف بدانید تا از قربانی شدن یک ارز دیجیتال محافظت کنید، بحث خواهیم کرد.

رمزارز چیست و چگونه کار میکند؟

کریپتوکارنسی یک ارز دیجیتال است که از رمزنگاری استفاده میکند. رمزنگاری یک فرآیند تبدیل اطلاعات به کد برای کمک به تضمین امنیت تراکنشهای مالی است. در حالی که سکههای فیزیکی و پول کاغذی هنوز در بیشتر نقاط جهان استفاده میشوند، ارزهای دیجیتال به یک روش محبوب برای انجام مبادلات مالی امن و مطمئن تبدیل شدهاند. نمونههایی از ارزهای رمزپایه محبوب عبارتند از بیت کوین، اتریوم و ریپل.

به عنوان مثال، برای استفاده از بیت کوین برای خرید کارت هدیه، باید از یک پلت فرم منحصر به فرد مانند Coinbase برای واریز ارز خود به یک کیف پول آنلاین استفاده کرد. با این کیف پول مملو از بیت کوین، آنها میتوانند از سکهها برای خرید استفاده کنند یا آنها را با دیگر اشکال ارز مبادله کنند. همه تراکنشهای مالی ناشناس و ایمن باقی میمانند و ارز دیجیتال را برای بسیاری از کاربران بسیار مطلوب میکند.

خطرات سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال

سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال به دلیل بازدهی بالا و راحتی ذخیرهسازی دیجیتالی وجوه میتواند جذاب باشد، اما خطرات قابل توجهی نیز به همراه دارد. برخلاف شرکتهای سهامی عام که توسط مقامات مالی تنظیم میشوند، سرمایهگذاریهای ارزهای دیجیتال دارای قوانین کمتری بوده و با ریسک قانونی قابلتوجهی همراه هستند.

سرمایهگذاری در یک ارز دیجیتال نوپا، سرمایهگذاران را در معرض نوسانات شدید قیمت قرار میدهد که پیشبینی آن دشوار است و آن را به یک بازار بسیار نوسان تبدیل میکند. علاوه بر این، هنوز بحث در مورد عدم حمایت قانونی از دارایی های دیجیتال به دلیل ماهیت غیرمتمرکز آنها وجود دارد که روند بازیابی وجوه از دست رفته به دلیل فعالیتهای کلاهبرداری یا هکری را پیچیدهتر می کند. همه این عوامل باید قبل از سرمایهگذاری در این مسیر هیجان انگیز و در عین حال غیرقابل پیش بینی در نظر گرفته شوند.

انواع اسکم با ارزهای دیجیتال که باید مراقب آنها باشید

کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال یک موضوع رایج در جامعه مالی است. بنابراین، مهم است که از انواع مختلف کلاهبرداریها و نحوه بروز آنها آگاه باشید تا بتوانید از خود در برابر قربانی شدن محافظت کنید.

کلاهبرداریهای رایج شامل سکههای جعلی، طرحهای Ponzi، ماین کردنهای کلاهبرداری، ایمیلهای فیشینگ و حملات بدافزار است.

سکههای جعلی با انتشار ارز بدون ارزش ذاتی که مانند یک سکه ارز دیجیتال است، سرمایهگذاران را با کلاهبرداری مواجه میکنند.

  • اسکم‌ Ponzi سرمایهگذاران را متقاعد میکند تا به صورت مستمر به کلاهبرداران پرداختهای اولیهای انجام بدهند. سرمایهگذاران متقاعد شدهاند که سرمایهگذاریهای انجام شده در ارزهای دیجیتال، موفق بوده و سودده هستند.
  • کلاهبرداریهای ماینینگ شامل شرکتهایی است که ادعا میکنند برای یک ارز دیجیتال خاص استخراج میکنند اما هیچ منبعی را برای چنین پروژههایی خرج نمیکنند و در عوض پول سرمایهگذاران را به جیب میزنند.
  • علاوه بر این، ایمیل های فیشینگ به طور گستردهای برای فریب قربانیان در ارائه اطلاعات شخصی یا دسترسی به کیف پول دیجیتالی آنها استفاده میشود.
  • در نهایت، حملات بدافزار قربانیان ناآگاه را هدف قرار داده، کنترل دستگاههای آنها را در اختیار میگیرد تا زمانی که هزینههای باج را به صورت ارز دیجیتال پرداخت کنند.

با این کلاهبرداریهای مختلف آشنا شوید و برای محافظت از داراییهای خود در برابر فعالیتهای کلاهبرداری در دنیای رمزنگاری اقدامات لازم را انجام دهید!

نکاتی برای جلوگیری از اسکم ارزهای دیجیتال

با افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال، آگاهی از کلاهبرداریهای این حوزه هم اهمیت بسیار زیادی گرفته است. هرچند نمیتوان کاملا از همه چیز مطمئن بود و «دزدها همیشه یک قدم جلوتر هستند»، اما باز هم نمیتوان دست روی دست گذاشت. راههایی هست که دست کم کمی ما را از نظر امنیت مطمئن کند.

  • قبل از هر چیز، ابتدا و پیش از خرید کردن، در مورد صرافی یا خدماتی که میخواهید از آن استفاده کنید تحقیق کنید. چرا که بسیاری از کلاهبرداران خود را به عنوان معامله گران قانونی معرفی میکنند.
  • در راستای اعتبار سنجی محل خرید و فروش رمزارز ها، برخی نکات را به عنوان خط قرمز و هدار در نظر بگیری. اتفاقاتی همچون درخواست برای ارائه اطلاعات خصوصی یا ایمیلهایی که معاملات فوقالعاده خوبی پیشنهاد میدهند. تایید همه تراکنشها با رسیدهای چاپ شده یا اسکرین شات نیز ایده خوبی است.
  • مهمتر از همه، مراقب باشید که هنگام معامله با ارزهای دیجیتال به چه کسی اعتماد میکنید و به سراغ هر پیشنهاد و معاملهای نروید. اگر یک پیشنهاد بیش از اندازه خوب باشد، به آن شک کنید.

این نکات ظاهرا نکات بسیار ساده و پیش پا افتادهای هستند اما مطمئن باشید که رعایت کردن همین نکات به ظاهر ساده، میتواند کمک فراوانی به شما بکند. پس اینها را دست کم نگیرید.

نکته دیگر، حفاظت از کیف پول دیجیتالی شماست. ابزاری که بیش از هر چیزی ممکن است در معرض خطر باشد. البته که راههای حفاظت از آن هم کم نیستند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.