اخبار استارتاپی

مصاحبه با خانم موسوی، مسئول پاویون بانوان اینوتکس 2021

به اهدافمان در اینوتکس 2021 رسیدیم

هدفتان از برگزاری این پاوین چه بود؟
ما در واقع برای هدف کلانی که برای حوزه زنان و معاونت فناوری ریاست جمهوری برای سال ۱۴۰۰ طرح کردیم بحث شبکه سازی بین زنان کارآفرین و همینطور زنان فعال در اکوسیستم فناوری نو آوری را پیگیری کردیم و دیدیم که نمایشگاه اینوتکس یک فرصتی هست به لحاظ اینکه بازدید کنندگانش تخصصی هستند و از افراد فعال در اکوسیستم هستند پس می توانیم از این فرصت استفاده کنیم برای اینکه این پاویون را تشکیل بدهیم با چند هدف: اول اینکه در بحث شبکه سازی گفتیم اینجا می توانیم فضایی را ایجاد کنیم که کارآفرینان نمونه ی زن بیایند و فرصتی باشد برای همه ی آنهایی که دانشجو هستند، ایده ی خامی را در ذهنشون دارن ولی مشاوری را نمیشناسند و از کسی که تجربه دارد و در ارتباط هستند که بتوانند از تجربیاتش استفاده کنند، اینجا فضایی باشد که بتوانند به صورت رایگان و راحت در قالب گفتگوهای صمیمانه بتوانند مشورت بگیرند و از نظر و تجربه ی دوستانی که به عنوان زنان کارآفرین موفق شناخته می شوند استفاده کنند.
در طول نماشگاه چه رویدادهایی در پاویون برگزار شد؟
ما پایشی انجام دادیم در دیتابیسی که از شرکت های دانش بنیان صنایع خلاق داشتیم و حالا شتابدهنده ها و مراکز نو آوری یکی از شاخص های اصلی که در نظر گرفتیم این بود که مدیران عامل این شرکت ها خانم باشند و اینها را پایش کردیم از بین حدود ۷۰۰ شرکت که مدیران عامل خانم داشتند ۳۰ نفر را انتخاب کردیم و دعوت کردیم که در چهار بازه ی زمانی که برای هر روز در نظر گرفتیم، در هر بازه ی زمانی دو تا سه نشست را طراحی کردیم. شرکت های این 30 مدرعامل اگر دانش بنیان باشد شرکت های موفقی هستند و محصولات های تک تولید میکنند، اگر شرکت های خلاق هستند شرکت های موفقی بودند، طبق شاخص هایی که داشتیم اینها را انتخاب کردیم و آنها هم همراهی کردند که این فرصت را در اختیار دوستان قرار بدهند از تجربیاتشان استفاده کنند. تا الان نشست ها طبق زمان بندی که داشتیم اجرا شده و آن تعاملی که در نظر داشتیم تا حدی شکل گرفته و پایه ریزی شده. ما قصد داریم این تعاملات را گسترده تر کنیم و به هدف بزرگتری برسیم که ایجاد یک پلتفرم است که بتوانیم علاوه بر اینکه کارآفرینان را یک جا جمع کنیم، افرادی که نو پا هستند و ایده های خلاقانه دارند هم به این پلتفرم اضافه بشوند و یه فضای گفتگو شکل بگیرد.
در ماه های گذشته متوجه شدیم که یک خلا بزرگ در این اکوسیستم میان خانم ها وجود دارد و شاید حتی بین همه کارآفرینان یز این حلا باشد. اما بین خانم ها مشکلی که وجود دارد، خلا گفتگو است و همینطور خلا اینکه بتوانند خودشان را به عنوان نمونه های موفق ارائه بدهند. ما دنبال این بودیم که با برگزاری و راه اندازی این پاویون بتوانیم سی رول مدل و نمونه موفق از خانم های کارآفرین را به اکوسیستم معرفی کنیم چون خانم ها وقتی در دانشگاه هستند به بهترین نحو کارهای پژوهشی را انجام می دهند اما در اتاق خودشان کار م کنند و اهل رائه و نمایش دادن در کارخانه ها و شرکت هایشان نیستند. در حقیقت کارهایشان را به بهترین نحو انجام می دهند اما خیلی به دنبال اینکه شناخته بشوند نیستند. این افراد به دنبال شهرت نیستند که این خوب است اما از یک منظر که جامعه از وجود آنها بی اطلاع است خوب نیست و ما نمونه هایی را ارائه نکردیم که بگوییم خانم ایکس یا ایگرگ توانسته در این حوزه شرکت یا محصول تکی را ارائه بدهد. اکنون این فضا ایجاد شده و ما تونستیم سی خانم موفق را معرفی کنیم. این تعامل شکل گرفت و فکر می کنیم با توجه به آن پیش فرضی که در ذهنمان بود فراتر رفتیم و توانستیم بازدید کننده ها را جذب کنیم و به آنها مشورت بدهیم.
پس به تمام انتظاراتی که از اینوتکس داشتید رسیدید
تا آنجاییکه فکر می کردیم با توجه به مسئله کرونا و اینکه نمی دانستیم میزان بازدید کننده ها از این نمایشگاه چقدر است، انتظارمان حداقلی بود اما به نسبت انتظارات احساس می کنیم بیشتر به هدفمان نزدیک شدیم. اینطور نبود که کامل به هدفمان برسیم اما نمایشگاه اینوتکس و تیم خوبی که داشتند به ما خیلی کمک کردند. خدا را شکر توانستیم به بخش بزرگی از اهدافمان که برای این نمایشگاه و پاویون در نظر داشتیم برسیم.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *