اخبار استارتاپی

گفت و گو با سرهنگ داود گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱

پلیس حامی همیشگی استارت‌آپ‌‌‌ها است

وقتی صحبت از استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای آنلاین می‌شود، امنیت حرف اول و آخر را می‌زند. در واقع یک کسب و کار بدون داشتن امنیت سایبری، هیچ راهی برای قدم برداشتن در مسیر پیش‌رفت ندارد. پلیس فتای ایران، به عنوان متولی امنیت سایبری در کشور، نقش بسیار مهمی در روند این کسب و کارها و همچنین مسیر توسعه پایدار دارد. از همین رو در حاشیه نمایشگاه اینوتکس امسال، چند کلامی با سرهنگ داود گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ همراه شدیم:

از نمایشگاه بازدید کردید، نظرتان در مورد اینتوکس ۲۰۲۱ چیست؟

نمایشگاه امسال با توجه به اینکه پروتکل‌های بهداشتی هم به خوبی رعایت شده بود، شرکت‌هایی که اینجا حضور داشتند، بسیار امیدوار کننده بود. در بازدیدی که امروز داشتیم، دیدیم که بیشتر شرکت‌کنندگان افرادی جوان هستند که ایده‌های خیلی خوبی برای ارائه دارند. برخی از این ایده‌ها می‌توانند برای توسعه در جاهای مختلف راه‌گشا باشند. همان‌طور که همیشه گفته‌ایم، ما در مقام پلیس حامی استارت‌آپ‌ها هستیم و تمام تلاش خود را می‌کنیم موتور پیش‌ران توسعه کشور با سرعت بیشتری جلو برود. چه از منظر امنیتی و از نظر فرایندی، آنچه که قانون برای ما تعریف کرده و در چهارچوب وظایف ما هست، ما قطعا حمایت خواهیم کرد.

نیروی انتظامی چه تعاملی با استارت‌‌آپ‌ها دارد؟ آیا از دست‌آوردهای این شرکت‌ها در فرایند‌های روزانه خود استفاده می‌کند؟

قطعا به همین شکل است. یکی از شاخه‌هایی که نیروی انتظامی هم از آن استفاده می‌کند، بهره گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان است. ما در حوزه پلیس سایبری احساس نیاز بیشتری کرده‌ایم و سعی کرده‌ایم در خیلی جاها با این عزیزان تعامل داشته باشیم و از یک سری ظرفیت این بزرگواران استفاده کنیم.

پلیس فتا چه نوع حمایتی از استارت‌آپ‌ها دارد؟

ببینید قطعا یکی از مولفه‌های اصلی توسعه استارت‌آپ‌ها، مولفه‌های امنیتی است. پلیس فتا به عنوان لابراتو خروجی تمام موضوعات امنیتی می‌تواند در حوزه تهدیدات، اطلاعات بسیار باارزشی در دسترس این عزیزان قرار دهد و فرایند فنی و امنیتی آنها را تسهیل کند و امنیت آنها را بالا برود. ما در حوزه پالیسی سعی کردیم با تالیف یک دستور عمل، امکان آسیب‌پذیری در برابر حملات سایبری را کاهش دهیم. اگر استارت‌آپ‌ها با توجه به این دستورعمل و بر اساس سناریوهای واقعی پیش می‌آید، موارد اشاره شده را مراعات کنند، آسیب پذیری بسیار کمتر خواهد شد.

بروکراسی اداری برای اخذ مجوزها یکی از مشکلات و موانع اصلی استارت‌آپ‌هاست. آیا پلیس فتا در تعریف این مجوزها نقش دارد؟ و مهم‌ترین نقشش برای زدودن این موانع چیست؟

پلیس فتا مرجع صدور مجوز برای استارت‌آپ‌ها نیست. اما تمام استارت‌آپ‌هایی که تاییدیه‌های لازم را برای فعالیتشان کسب می‌کنند، این را بدانند که ما را در کنار خود دارند و تمام تلاشمان چه از نظر دانش و چه از نظر امنیت را برای حمایت از آنها خواهیم کرد. تا بتواند کسب و کار استارت‌آپ‌ها را تسهیل کند و موتور پیش‌ران کشور تقویت بشود.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *