محتوای برند

استارتاپ سلدان، چگونه ابزارهای فروش ساده تر و دوست داشتنی تر شد..

تمرکز بر طراحی مسیر حرکت و تعامل کاربر در اپلیکیشن پیش از طراحی UI / UX

چرا سلدان؟ معامله یکی از اساسی ترین تعاملات انسانی است، اما دسترسی به ابزارهای فروش همیشه یک واقعیت چالش برانگیز و ناعادلانه برای بخش بزرگی از مردم بوده است.

با ظهور خدمات تجارت الکترونیکی ، تجارت و دسترسی به ابزارهای فروش آنلاین ارزانتر و سریعتر از قبل امکان پذیر شد ، اما هنوز شکافی بزرگ در دسترسی به ابزارهای فروش برای بخش بزرگی از انسان ها وجود دارد.

شاید چند هزار دلار برای استخدام یک متخصص برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین و چند صد دلار بابت هزینه اشتراک ماهیانه برای یک فروشگاه اینترنتی و افزونه های آن برای بخشی از جهان که بالاترین سطح رفاه و درآمد را دارند ، چالش بزرگی نباشد، اما هنوز هم بخش زیادی از مردم نمی توانند چنین هزینه ای را برای توسعه تجارت خود بپردازند.

چرا؟ تصور کنید 200 دلار بیشتر از متوسط درآمد ماهانه مردم در بخش وسیعی از جهان مانند هند، نیجریه، کنیا، کامرون، کامبوج، سودان، افغانستان، بنگلادش و … است!

ماموریت و فلسفه

ماموریت و فلسفه سلدان این است که دسترسی به ابزارهای تجارت را برای همه مردم جهان با هر سطح دانش ، توانایی مالی و تجربه فراهم کند. نتیجه این نگرش رشد کسب و کارهای کوچک و متوسط در سراسر جهان است و می تواند زنجیره تأمین و خرده فروشی را کوتاه کرده و سود تولید کنندگان محصولات و خدمات را افزایش دهد. اما چگونه؟ بیایید به فلسفه سلدان نگاه عمیقتری بیاندازیم.

چالش اصلی دسترسی، هزینه و پیچیدگی

ساده ترین مسیر رسیدن به یک سایت و فروشگاه آنلاین برای یک نفر در حال حاضر استفاده از پلتفرم Shopify و یا Wix هست! برای داشتن یک سایت فروش آنلاین در این پلتفرم ها، نیاز به راه اندازی و خرید سرور و یا داشتن دانش فنی سطح بالا نیست.

کاربرها در آن ها عضو میشوند، فروشگاه می سازند و یک متخصص استخدام می کنند تا برایشان تنظیمات را انجام دهد، یک سری پلاگین و اپلیکیشن برای فروشگاه شان خریداری و نصب می کنند و یک قالب انتخاب و یا خریداری می کنند و مشغول انجام تنظیمات و افزودن محصولات در فروشگاه شان می شوند.

خوب، این روندی است که مشتریان Shopify طی می کنند. اما سوالی که موسسان سلدان مطرح کردند این بود که آیا این ساده ترین مسیر ممکن هست؟ یا دقیقتر، آیا این بهترین مسیری است که اکثر افراد با قصد فروش آنلاین محصولات شان، می توانند طی کنند؟!

تجربه ای که ما از فروش در کشور های در حال توسعه آسیای غربی و خاورمیانه داشتیم به ما نشان میداد که فقط هم سادگی مسیر مهم نیست! بلکه یکی از موانع بزرگ هزینه های بالای راه اندازی یک کسب و کار آنلاین توسط این سرویس ها است.

غیر از هزینه  subscription، نیاز به خرید چندین app و گاهی استخدام متخصص برای انجام تنظیمات و دست و پنجه نرم کردن با پیچیدگی های این سرویس ها وجود دارد. جالب است که بدانید، شاید این ارقام ، مثلا ۵۰ دلار ماهانه و ۱۰۰۰ دلار برای راه اندازی فروشگاه و خرید قالب، در کشور های توسعه یافته رقم های کمی به حساب بیاید اما این اعداد برای یک کسب و کار خانگی که تازه کارش را شروع کرده، یک فروشنده در یک کشور درحال توسعه و یا یک کسب و کار کوچک در یک گاراژ رقم بزرگی به حساب می آید!

در کشوری که ما از آن آمدیم هزینه راه اندازی یک سایت ساده با Shopify بیشتر از چند برابر حداقل حقوق است

 

طراحی سیستم با تجزیه به عناصر پایه

کاری که سلدان کرد این بود که یک سرویس فروش کامل را شامل کانال های فروش ، سیستم پردازش سفارشات و ارسال کالا، صندوق فروشگاهی، سرویس پرداخت، Dropshipping، سایت ساز، سرور و هر آن چیزی که یک فروشنده نیاز داشت را روی کاغذ به ساده ترین عناصر ممکن تجزیه کرد.

مثل اینکه شما یک فضاپیما بخواهید بسازید و در قدم اول آن را به پایه ای ترین عناصر سازنده ا ش مثل فلزات تشکیل دهنده، فیبر کربن و غیره تجزیه کنید( SpaceX Vision ). خوب؛ چیزی که بهش میرسید احتمالا کمتر از ۵٪ مبلغ نهایی یک موشک تجاری می شود!

راه حل نهایی در ساخت بهترین ابزار فروش

بگذارید مسیر طراحی سلدان را از زبان خودشان برایتان بازگو کنم:

ما می دانستیم دقیقا سیستم چطور کار می کند و یک تیم نابغه برای طراحی این سیستم داشتیم. می دانستیم که برای کاهش ۹۵٪ هزینه ها باید همه چیز را از ۰ بسازیم، یعنی از ادیتور صفحات تا ویرایشگر متن تا سیستم محاسبه مالیات و و و …! اما هنوز یک خط کد هم نزدیم! بلکه کاری که کردیم این بود که سیستم را به شکلی اصلاح کنیم که ساده تر و ارزانتر شود! چون قرار نبود آخر کار Shopify2 را ساخته باشیم! قرار بود چیزی بسازیم که واقعاً مشکل اصلی را حل کند، یعنی فروش ساده، بی دردسر و متناسب با روح هر برند.

این وسط تغییرات زیادی در طراحی سرویس دادیم اما مهمترین تغییر ما این بود: کل داستان ساخت و انتخاب قالب را از سیستم دور ریختیم! کمش نکردیم! تغییرش ندادیم! کاملا حذفش کردیم! تغییر بزرگ بعدی این بود، سلدان باید ۱۰۰٪ بر اساس API  باشد و دولوپرها بتوانند راحت با آن هر کاری در هر لایه ای از سیستم انجام بدهند.

مورد مهم بعدی که در DNA سلدان باید وجود میداشت این بود که یک فروشنده بتواند تمام ابزارهای لازم برای فروش آنلاین تا ۱۰۰ هزار دلار در ماه را بدون خرید و نصب هیچ اپلیکیشن و یا پلاگینی در سلدان داشته باشد. تغییر مهم آخر اینکه UI ما باید کمترین منو های تو در تو را می داشت.

یعنی هر نقطه از سایت از طریق یک منو باید در دسترس می بود! وقتی به این نقطه رسیدیم و دموی طرح را با فروشندگان اینستاگرامی که میشناختیم مطرح کردیم، بوم! همه عاشقش شدند! حتی دوستانشان به ما پیغام میزدند که ما کجای سایت تان باید ثبت نام کنیم.

اینجا بود که طراحی محصول و برنامه نویسی شروع شد. سیستم جدید را روی کاغذ داشتیم، چیزی که حتی برنامه نویس های تیم هم ماه ها بر روی آن کار کرده بودند، نمیدونم چندتا شرکت و پروژه تا حال به این شکل کار کرده اند! ولی ما با یک تیم کوچیک و چابک در زمان کمی کل سیستم را به همراه ویژگی های فوق العاده برای فروش آنلاین ساختیم. چیزی که در گزارشات فصلی ما می توانید ببینید.

 

توسعه ابزارهای مدیریت سایت و فروش آنلاین در سلدان

 

از تجربه های قبلیمان از ابتدا می دانستیم ۲ چیز را لازم داریم:

۱. رسیدن به همخوانی محصول و بازار (product-market fit)  زمان بر خواهد بود.

۲.رقابت در این حوزه خونین است و هزینه تبلیغات بسیار بالا!

رقبای ما بسیار پولدار هستند، و ما نمی توانیم از کانال های تبلیغاتی که آن ها استفاده می کنند و در بازار هایی که آن ها هستند وارد شویم. در نتیجه از ابتدا برنامه ای برای ورود به بازار طراحی کردیم؛

۱. در کشورهای در حال توسعه ایسنتاگرام کانال فروش بزرگی هست.

۲. این فروشنده ها مشتریان شان را دارند و تعداد زیادی فالوور، پیج هایشان را دنبال می کنند.

۳. برایشان مهم است که از سرویسی استفاده کنند که مثل خود اینستاگرام ساده باشد.

 

مسیر رشد کامیونیتی و فانل فروش در سلدان و حذف هزینه های تبلیغات (گزارش فصل 4، 2020 سلدان)

 

کاری که ما می کنیم در رقابت با رقبایی که میلیاردها دلار سرمایه دارند، ساخت کامیونیتی (Community) با دادن ابزارهای با ارزش و فوق العاده فروش به افرادی است که خودشان کامیونیتی های خودشان را دارند؛ با حفظ ارزش هایی که می تواند اعضای آن کامیونیتی ها را هم جذب سلدان کند.

ما با این روند به مرور یک اجتماع عظیم را خواهد ساخت. مثلا فرض کنید مسیر رسیدن ما به مدیر یک فروشگاه کفش از طریق یک فروشنده شیرنی خانگی در اینستاگرام است، که فروشگاه آنلاین اش را در سلدان ساخته و مدیر آن فروشگاه کفش اش را از وی خرید می کند. البته واضح است که فقط این دسترسی باعث ساخت کامیونیتی نخواهد شد، ما ارزش های واقعی را هم ارائه می دهیم!

قرار نیست اطلاعات مشتریانمان و مشتری مشتریانمان به جایی فروخته شود. حفظ حریم خصوصی در طبیعت سلدان است؛ در نتیجه کانال فروش اصلی ما کامیونیتی سلدان خواهد بود نه تبلیغات.

در آخر خالی از لطف نیست که اگر صاحب کسب و کاری هستید، سری به سرویس سلدان برای ایران به آدرس selldone.ir بزنید، شاید چیزی که همیشه به دنبال آن بودید در انتظار شماست.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.