ویدئوهای یلدای کارآفرینان استارتاپی ایران (یلدا سامیت) ایونت یلدا سامیت یلدا سامیت 99

ویدئو صحبت‌های حاج حسین یکتا در پنجمین یلدای کارآفرینان استارتاپی

آینده، دوران حکمرانی پلتفرم‌هاست

حاج حسین یکتا کیست

«حضور در همایش سال گذشته یلدا و گوش‌دادن به حرف‌های جوانان صاحب ایده و کارآفرین، ما را به وجد آورد و داستان‌هایی که جوانان و بزرگ‌ترها از مسائل‌شان گفتند و راه‌های عبور از مشکلات را که بیان می‌کردند، من را ترغیب کرد که امسال در این رویداد حضور داشته باشم.»

حاج حسین یکتا که یکی از سخنرانان همایش یلداسامیت بود، با ذکر مثال‌هایی از زمان جنگ تحمیلی و بیان رشادت‌های بچه‌های جنگ که همواره با ایده‌های نوگرایانه خود بر کمبودهای مختلف غلبه می‌کردند، بچه‌های استارتاپی را به صبرکردن و تلاش‌کردن تشویق کرد. وی همچنین از صاحبان ایده درخواست داشت که در مسائل اجتماعی و برای حل چنین مشکلاتی نیز ایده‌های‌شان را ارائه کنند. در ادامه سخنان پرشور ایشان را می‌خوانید.

صحبت‌های حاج حسین یکتا (بنیانگذار خیریه جمعیت امام رضایی‌ها) در یلدا سامیت2020

وقتی در سفرهای مختلف اربعین و راهیان نور با جوانان حرف می‌زنیم، به آنها می‌گوییم که وقتی وارد جنگ شدیم، با حداقل‌ها وارد شدیم. من در این برنامه‌ هم دیدم و شنیدم که بچه‌ها از سختی‌ها و ناملایمات و ناهمکاری‌ها و تنگ‌نظری‌ها و حتی از بعضی از ملاحظات گفتند؛ ملاحظاتی که از نظر حاکمیت لازم است تا این کار قد بکشد و رشد کند.

این افق، افق روشنی دارد و امید ما هم به همین جوانانی است که آمده‌اند و نگاه‌های نو و نوآورانه‌ دارند. این جوانان می‌دانند و می‌بینند که آینده، آینده حکمرانی پلتفرم‌ها و نگاه‌ها و فضاهای دانش‌بنیانی و به‌طور کلی فضاهای جدید است. باید صبوری کرد و بارها هم گفته‌ایم که ما با حداقل سلاح وارد جنگ شدیم و با حداقل‌هایی که داشتیم جنگیدیم. آن هم در جنگ 8ساله‌ای که در آن هم بر مردم ایران سخت گذشت و هم بر رزمنده‌هایی که پشت خاکریز بودند.

امروز اگر در روند کسب‌وکارهای استارتاپی، جاهایی اوضاع سخت و نفسگیر می‌شود، نباید تسلیم بشوید. مثلا در عملیات کربلای 5، واقعا اوضاع نفسگیر شد و ترکش‌ها و تیرها به نحوی بود که از بوی دود و بوی باروت جای نفس‌کشیدن نبود. وسط این گلوله‌باران و ترکش‌ها ما ایستادیم و جنگیدیم.

در حال حاضر به ایام سالگرد شهادت حاج‌قاسم سلیمانی نزدیک می‌شویم. ایشان می‌گفت شهید حسن باقری که به‌عنوان یک خبرنگار به جبهه آمد و به‌عنوان یک فرمانده عالی‌رتبه شهید شد، جایی من را از ماشین پیاده کرد و گفت قاسم این ارتفاعات دشت عباس سمت دهلران را می‌بینی؟ اینجا مکان خوبی است و برو و لشکرت را شکل بده. بعد من را گذاشت کنار جاده و رفت.

شما هم لشکرهایی را از فضاهای استارتاپی و دانش‌بنیانی شکل می‌دهید و البته نبرد سختی در پیش است که این دانش و تجربه به زمین بنشیند.

اگر روزی یک پاسدار سبزه آفتاب‌خورده وارد این فضای دفاع از حرم و حریم و ممکلت شد تا امروز ما بتوانیم در فضایی آرام کار علمی و دانش‌بنیانی بکنیم و از دیواره‌های بصره به پشت دیواره‌های بیت‌المقدس رسید، نتیجه صبر بود. این صبر کلید همه درهاست. باید صبر کنید. در جنگ هم بارها و بارها کار سخت و تنگ می‌شد، اما یک نگاه نو یا یک ایده، کار را جلو می‌برد. هیچگاه فراموش نمی‌کنم وقتی که پل قطور را زدند.

این پل، محل تردد ریلی ما از ترکیه به داخل ایران بود. در شروع و حین عملیات کربلای‌5 بودیم و در همان زمان قطارهای پر از مهمات پشت پل و پشت دره گیر کردند.

زنده‌یاد شهید صنیع‌خانی روی تیتان‌ها و تریلی‌های تانک‌بر ریل راه‌آهن گذاشت و هر واگن با مهمات روی این تریلی‌ها قرار گرفت و کل این واگن‌ها و تریلی‌ها از این دره عبور کردند و در طرف دیگر پل دوباره روی ریل قرار گرفتند. یا آن لحظه که پل بعثت را زدند و بچه‌ها از اروند عبور کردند و… ما با حداقل امکانات از این مصائب عبور کردیم.

امشب می‌خواهیم این نکته را بگوییم که صبر کنید و خواهید دید که افق‌های روشن و آینده زیبا و قشنگی در انتظار مردم ایران است. ما دعوت می‌کنیم از همه افرادی که در فضاهای استارتاپی و دانش‌بنیانی در حال فعالیت هستند که در حوزه‌های اجتماعی هم به کمک ما بیایند.

امشب آمده‌ایم که به همگی شما خسته‌ نباشید و خدا قوت بگوییم و دعوت کنیم همگی شما را به صبر و درک متقابل همدیگر تا از این گردنه‌ها و پیچ‌های مهم عبور کنیم. همان‌طور که حضرت آقا فرمودند: ما الان در پیچ مهم تاریخ به ‌سر می‌بریم، اما خواهیم دید که ما یک حرکت تمدنی، علمی، دانشی و پایدار را در مقابل همه هجمه‌ها و همه آنهایی که نمی‌خواهند این جوانان و این کیان و این میهن سربلند باشند و نمی‌خواهند افراد با‌ استعداد و خوش‌ذوق در کشورمان بمانند، انجام خواهیم داد. همگی باید دست به دست هم بدهیم و پرچم را بالا نگه می‌داریم.

حاج قاسم سلیمانی (قاسم به معنای تقسیم‌کننده است) می‌گفت: نخوابیدن و شب‌بیداری مال من، خوابیدن‌ها مال شما. حالا هم من می‌گویم که غصه‌های نبرد و ایستادن در میدان نبرد و تیر و ترکش مال من، وقت‌گذاشتن در استارتاپ و فکرکردن و کارآفرینی‌‌کردن و گره‌ای از مشکلات مردم را بازکردن، مال شما. تکه‌تکه‌شدن و ریخته‌شدن خون بر زمین مال من، کمی هم خون دل خوردن مال شما.

امیدواریم همه جوانان کمک کنند و بدانند که روزهای نورانی و پرامید آینده در انتظار افرادی است که قوی و محکم به میدان آمده‌اند. باز هم خداقوت و خسته‌ نباشید می‌گوییم‌ به همه رفقا و جوانان و دعوت می‌کنیم از همه آنها که در عرصه اجتماعی هم کمک کنند و ما ایده‌ها و نظرات‌شان را خریداریم تا بتوانیم یک لشکر توده‌ای امتی برای کمک به مردم ایران شکل بدهیم.

آن دغدغه‌ای که دوستان داشتند در مورد بین‌المللی‌کردن کسب‌وکارهای‌شان هم حرف دقیقی است و این دانش باید به نقاط دیگر هم برده شود. ما مشتاق ایده‌های نو و کارآفرینانه شما هستیم و خواهیم دید که همان‌طور که پیامبر اکرم‌(ص) فرمودند، ایرانی‌ها علم را به دست می‌آورند حتی اگر در ثریا باشد.

حاج حسین یکتا

امتیاز بدهید

1 دیدگاه

  • سید هادی 26 فوریه 2021

    دیدن ایشان در این برنامه یه مقدار عجیب اما خیلی جالب و مفید بود ، با تشکر از برگزار کنندگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *