ویدئوهای یلدای کارآفرینان استارتاپی ایران (یلدا سامیت) یلدا سامیت 99

ویدئو صحبت‌های فریدون کورنگی در پنجمین یلدای کارآفرینان استارتاپی

آرایش خورشید اتفاق خواهد افتاد

فریدون کورنگی

فریدون کورنگی یکی از افرادی است که همیشه صحبت‌هایش پر از نور و روشنی و انرژی و انگیزه‌دهی است. او با سخنانش که همیشه چاشنی تاریخی و فرهنگ و تمدنی دارد، دوران ‌غرور و شکوه تاریخی ایران را به یاد جوانان می‌آورد. در همایش یلدای امسال، از نور و روشنی گفت و از اهمیت غلبه بر تاریکی. او از جوانان خواست تا با انرژی و نوری که در درون خود دارند، اجازه ندهند که تاریکی و ظلماتی که در اطراف‌شان است، آنها را به تبعید درون ببرد.
کورنگی با سخنان انرژی‌بخش خود به همگان اطمینان داد که آرایش خورشید و نور و روشنی اتفاق افتاد چون تاریخ ایران، تاریخ آرش‌ها و توران‌دخت‌ها و آتوساهاست. او خطاب به همه افراد گفت که همه می‌توانند و این توانایی باید بر پایه خرد و دانش باشد و نه شعار. در ادامه متن کامل سخنان فریدون کورنگی را می‌خوانید.

از من دعوت شده تا در این همایش برای جوانان ارزش‌آفرین، حرف‌های انگیزش‌آفرین بزنم. حقیقتا انتظارم این است که من از جوانان حرف‌های انگیزش‌آفرین بشنوم، چون آنچه من الان در فضای کاری می‌کنم، همه‌اش انگیزه و انرژی است.

صحبت‌های فریدون کورنگی (بنیانگذار مپس) در یلدا سامیت2020

فکر می‌کنم طی دورانی که در 10 سال اخیر در کشورمان در حیطه کارآفرینی گذرانده‌ایم، این بوده که هر روز، هر هفته و هر سال به توانایی‌مان بیشتر آگاه شده‌ایم و بیشتر فهمیده‌ایم که چه چیزی بلدیم و چه ضعف‌هایی داریم و این از بزرگ‌ترین دستاوردهای ماست.

سال‌هاست که می‌بینیم همایش‌ها و گردهمایی‌‌هایی برگزار می‌شود و با همه دوستان جمع می‌شویم و می‌خواهیم دانش و تجربه انتقال بدهیم و شبکه‌‌سازی کنیم، اما به نظر من هدف اصلی همه این همایش‌ها این است که ما به نوعی اتحاد برسیم؛ نه اتحاد در عقیده و بینش، بلکه اتحاد در طریق رفتار و در طریق فهمیدن و در طریق خردمندی.

یلدا در تاریخ کهن ما از حدود 2500 سال پیش تاکنون جشن گرفته می‌شده است؛ به قولی شب جشن تطبیق آدم‌ها با طبیعت است؛ یعنی ما به آن نقطه از فهم رسیده‌ایم که بتوانیم با طبیعت روبه‌رو بشویم و از ظلمات آن ناامید نشویم و به خودمان نوید خورشید روزافزون را بدهیم. در حقیقت یلدا جشن این آگاهی است.

من از دوستان عزیر خواستم که شعری از استاد گرامی شفیعی کدکنی را روی صفحه داشته باشیم و قسمتی از صحبتم ‌در مورد آن باشد. با کمال مهر و احترام به همه خانم‌های عزیزی که از آرایش و ابزار آرایشی استفاده می‌‌کنند، مطمئنم که اگر از آنها بپرسیم، می‌گویند که آرایش‌کردن برای این نیست که زیباتر شوند، بلکه برای اکثر زنان و مردان، آرایش برای این است که زیبایی‌ها را کمی بهتر و بیشتر نشان بدهند.

من فکر می‌کنم که بعد از سال بسیار سخت و پر از درد ویروس کرونا به نقطه‌ای رسید‌ه‌ایم که الان باید به دنبال آرایشی باشیم که اجازه بدهد توانایی‌مان را به اشتراک بگذاریم و از شکست‌ها و عقب‌زده‌شدن‌ها و پس‌زده‌شدن‌ها ناامید نشویم.

بیایید با نوری که لازم است، نشان بدهیم که توانایی‌های ما در کجاست. اگر شما توانستید از این خورشید درون استفاده کنید و این ظلماتی که الان بر همه ما رواست و در جریان است، ما را ناامید نخواهد کرد و اجازه می‌دهد که آرام‌ آرام توانایی‌مان را باور کنیم و آنها را با شفافیت و بدون قضاوت بسنجیم و ببینیم. اگر توانستید ببینید که ما هم در ایران می‌توانیم البته نه با شعار و نه با غرور بلکه می‌توانیم با اتکا به علم و دانش.

اگر شجاعت این را پیدا کردید که این توانایی را اعلام کنید، پس اجازه داده‌اید که خورشید با نور خود روشنایی‌ای بیاورد که همه به آن توجه کند.

من 9 سال پیش از فراسوی آب‌ها به ایران برگشتم با این قصد که بتوانم به این زیست‌بوم نحیفی که در حیطه فناوری در مملکت ما شروع شده است، خدمتی بکنم. می‌توانم به شما بگویم که طی این 9 سال، هر سال پرده‌ای از جلوی چشم جوانان عزیز ما در این حیطه برداشته شده است.

هر سال شروع کرده‌‌اند به شناختن توانایی‌های‌شان. امیدوارم که اجازه ندهید شرایط و تاریکی‌ها و ظلماتی که هست، شما را به درون خود براند. امیدوارم که اجازه ندهید شما را به تاریکی غرور یا تاریکی ناتوانی حاصل از بی‌خردی برسانند.اجازه بدهید که خورشیدی که می‌تواند بیاید و روشنایی را بعد از شب تاریک، هر روز بیشتر و بیشتر کند، وجود و فکر و طریق شما را به نوعی روشن کند که بدانید که شما هم می‌توانید، ولی این توانستن با تکیه بر ایده و دانش و خرد خواهد بود و نه بر مبنای شعار و خواسته‌ای که انتظارش هست از جوانان.امیدوارم این طولانی‌ترین شب سال با همان رفتاری که شایسته همه ایرانی‌هاست، بگذرد.

امیدوارم که با ترشی‌ و شیرینی‌ها و نمک و مخلفاتی که باید، حواس‌ از تاریکی شب پرت شود و شب را بگذرانید و به روز روشنی که در انتظار همه ماست، دل ببندید و آماده باشید که برایش زحمت بکشید، چون من مطمئن هستم که آرایش خورشیدی که ما به دنبالش بودیم، اتفاق خواهد افتاد. وظیفه یکایک ماست که از این آرایش استفاده کنیم برای بیشتر نشان‌دادن زیبایی‌های‌مان.

امیدوارم از آن تبعیدی که خیلی‌ها انتظار دارند که جوانان وطن ما را به آن بفرستند، یعنی تبعید درون، بیرون بیایید و اجازه ندهید شما را به آنجا ببرند.امیدوارم ناامیدی و عصر ظلماتی را که الان بر ما احاطه دارد، بتوانید با شجاعت برطرف کنید.

من مطمئن هستم که این شجاعت در یکایک جوانان ما وجود دارد، چون تاریخ ما، تاریخ آرش‌ها و توران‌دخت‌هاست، ‌تاریخ‌ آتوساهاست و تاریخ زنان و مردانی است که به نور و به مهر نور اعتماد داشتند و سعی کردند که روشنایی را در اطراف خودشان و در تمام شئون و رفتارشان به وجود بیاورند.

مختصری درباره فریدون کورنگی

فریدون کورنگی مدیرعامل شتاب‌دهنده مپس متولد ۱۳۳۵ در اصفهان زاده و بزرگ شده‌ی تهران است. از ۱۵ سالگی به خارج کشور مهاجرت و راهی آمریکا شد اما در سال ۱۳۹۱ به‌دلیل مرگ مادرش به ایران بازگشت و به خاطر پدرشان ایران ماندند.

او در دانشگاه‌ تمپل لیسانس اقتصاد و بعد لیسانس مدیریت خوانده و در دانشگاه‌ مریلند مهندسی سیستم و مدیریت تکنولوژی. یک ‌دوره ‌ناتمام دکتری امور مالی هم در رزومه تحصیلی‌اشان دارند. در آمریکا ۷ استارت‌آپ راه انداخته و تجربه شکست و موفقیت دارند. موفقیت‌های بزرگی در حد لاجیک‌تری؛ شرکتی که سال ۲۰۰۶ آن را به ‌یک شرکت بزرگ کانادایی فروخته است.

فریدون کورنگی بسیار منتقد است و می‌گوید: یک‌ استارت‌آپ در خارج از کشور به ‌من نشان بدهید که در کمتر از ۸سال توانسته‌ به‌ سرمایه‌گذاران و بنیانگذارانش سود برساند! ببینید، باید به مسئله ‌سختکوشی به‌ این صورت نگاه‌کنید که آیا ایده‌ای که دارید خواب را از شما ربوده ‌یا نه! اگر خواب را از شما ربوده‌، عالی است، اگر ‌نه ‌فایده‌ای ندارد.

من که سنی ازم گذشته ‌و در آمریکا فعال بوده‌ام، ۲ هفته ‌مرخصی پشت سر هم را به ‌یاد ندارم. به‌ یاد ندارم هفته‌ای کمتر از ۷۰ ساعت کار را! پس چطوری شما می‌خواهید با ۱۲۴ روز تعطیلی یک استارت‌آپ موفق داشته باشید؟ با کسی که آن‌سوی دنیا نشسته رقابت کنید؟ همه فقط دنبال این هستند که یک ارائه‌ خیلی قشنگ، با چند اسلاید درست کنند و بگذارند جلوی سرمایه‌گذار.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *