تبدیل، یک صرافی آنلاین ارزدیجیتال میباشد که توانسته برای اولین بار بر روی یک پلتفرم داخلی تجربه معامله بر روی صرافیهای آنلاین جهانی را در اختیار کاربران قرار دهد. هدف تبدیل شکستن انحصار صرافیهای غیر بومی در حوزه معاملات ارزهای دیجیتال میباشد.
آنچه در این مقاله میخوانید گفت و گوی ما با مسعود ملک محمدی مدیر عامل، امیررضا فتحی و حسن فرهانی هم بنیانگذاران استارت آپ تبدیل میباشد. تیمی جوان اما متخصص و با تجربه.
شکلگیری صرافی ارزدیجیتال تبدیل چگونه رقم خورد؟
سابقه کاری ما از مدیریت بخش تحلیلی کارگزاریهای بورسی و شرکتهای سبدگردانی تا استارت آپ های بزرگ تکنولوژی در ایران بوده است و سالهاست که به صورت حرفهای در بورس و حوزه ارزهای دیجیتال فعالیم.
در این میان با توجه به تخصص ما، خانواده، دوستان و اطرافیان با یک پرسش همیشگی به ما مراجعه میکردند که: «با پولمان چه کنیم؟ پولمون رو در کدوم بانک نگهداریم تا بیشتر سود کنیم؟ چی بخریم تا ارزش پولمان حفظ بشه؟ و …»
پرسشی که دغدغه روز بسیاری از افراد رو تشکیل میداد؛ بدون اینکه پاسخی قدرتمند برای اون داشته باشن. متاسفانه علی رغم وجود ابزارهای متنوع، پیچیدگی و گاها دور از دسترس بودن راه حل های موجود باعث شده که اغلب افراد نتونن پاسخ مناسبی برای رفع نیاز خود پیدا کنن و از این رو به راه حل های سنتی روی بیارن و یا صرفا با اضطراب، تماشاچی تحولات بازارهای مالی باشن و از فرصتهای موجود بهره نبرن.
تیم تبدیل برای تحقق یک رویا تشکیل شده. رویای ساختن دنیایی که که در آن هر فردی بتواند فارغ از دغدغههای مالی، مشغولِ کاری باشه که واقعا به اون علاقه داره و نگران حفظ و افزایش ارزش پس انداز خودش نباشه. برای حل این دغدغه گروه تبدیل با هدف طراحی و توسعه رباتهای معاملات الگوریتمی بر پایه هوش مصنوعی بر روی ارزهای دیجیتال تشکیل شد. نتیجه کار بسیار موفق بود الگوریتمهای ما این امکان را به ما میداد که به صورت اتوماتیک و ۲۴ ساعته بر روی ارزهای دیجیتال معامله انجام دهیم و از فرصتهای موجود در این بازار نهایت استفاده را ببریم.
متاسفانه به دلیل نبود بسترهای مناسب تکنولوژیکی، تنوع محدود ارزها، نبود بازارهای دوطرفه و حجم کم معاملات در صرافیهای ارزدیجیتال داخلی، ما مجبور شدیم که از صرافیهای بینالمللی برای معاملاتمون استفاده کنیم که علاوه بر ریسکهای امنیتی، تهدید مسدود و بلاک شدن داراییمان نیز وجود داشت.
با مشورت با سایر معاملهگرهای حرفهای ارزهای دیجیتال و بررسی سایتهای بومی فعال در این حوزه به این نتیجه رسیدیم که بازار ایران به چیزی بیش از یک بستر ساده برای خرید و فروش نیاز دارد. این گونه بود که ما با هدف ساخت پلتفرمی با امکانات جهانی، صرافی ارز دیجیتال تبدیل رو استارت زدیم.
در مورد محدودیت ها و فاصله صرافیهای داخلی و خارجی که به آن اشاره کردید ممکنه کمی توضیح بدهید؟
بله حتما،َ ببینید در دنیای امروز فقط سرعت رشد فناوری نیست که باید به آن توجه شود، نیازهای کاربران و امکاناتی که از کسب و کارهای فعال در این حوزه طلب میکنند نیز با همان سرعت در حال رشد هستش و اگره کسب و کارها نتونن به این نیازها رسیدگی کنن، کاربران حرفهای و وفادار خود را از دست میدن. صرافیهای ارز دیجیتال با هدف اولیه ایجاد بستری برای خرید و فروش و مبادله رمزارزها با واحد پول ملی در ایران و دنیا ایجاد شدن. اما با رشد سریع تکنولوژی و همچنین نیاز کاربران، امکانات صرافی های جهانی فقط به خرید و فروش ساده محدود نمودن.
- ارائه گستره متنوعی از ارزهای دیجیتال
- بازارهای دوطرفه و آتی (فیوچر)
- امکان استفاده از اهرم معاملاتی
- ابزارهای مدیریت ریسک مانند حد ضرر و شناسایی سود
- ایجاد بستر اتصال رباتهای معامله گر و طراحی الگوریتمهای معاملاتی
- امکان پرداخت سود به سپردههای ارزهای دیجیتال
- ابزارهای پایش و تحلیل ارزها
- بازارگردانی اتوماتیک به منظور ایجاد حجم و عمق مناسب برای معاملات
تنها بخشی از امکاناتی هستن که پلتفرمهای جهانی در اختیار کاربران قرار میدن که متاسفانه کاربران ایرانی از آن محروم هستند. توجه بفرمایید که این ابزارها فقط برای کسب سود بیشتر طراحی نشدن. بلکه بسیاری از آنها به کابر کمک میکند تا ریسک بالای نوسانات بازار ارزهای دیجیتال را مدیریت کنند.
تبدیل چگونه به این خلا رسیدگی میکند؟
تبدیل از بدو شکلگیری هدفاش فراهم کردن امکانات روز دنیا با استانداردهای جهانی برای کاربراناش بوده و هست، نه فقط به این دلیل که به روز باشیم! بلکه معتقدیم این امکانات به طرز چشمگیری معاملات کاربران را امن و کم ریسکتر خواهد کرد.
ما در گام اول گستره متنوعی از ارزهای دیجیتال را در اختیار کاربران قرار دادیم. تنوع ارزهای دیجیتال سایتهای بزرگ داخلی به بیتکوین، اتریوم، ترون، لایتکوین، تتر و چند ارز دیگر محدود میشود. تبدیل در بدو کار نزدیک به ۳۰ ارز شامل، دوجکوین، دش، دات، لینک، ریپل، مونرو، کاردانو، ایاس، نم، نئو، استلار، زیکش، بایننس کوین و … را برای کاربران فراهم کرد تا متنوع ترین بازار P2P ارزهای دیجیتال ایران باشد.
گام بعدی تیم تبدیل فراهم کردم امکان تعیین حد ضرر (استاپ لاس) و OCO برای اولین بار در ایران بود. که به کاربران این امکان را میدهد تا بتوانند ریسک معاملات خود را محدود کنند.
همچنین شما میتوانید با استفاده از ربات تبدیل از امکانات معاملات اتوماتیک بر روی صرافی ارزدیجیتال تبدیل استفاده کنین. بهرهمندی از این ربات ها همچنین برای ما این امکان را فراهم کرده که به صورت موثری بازارگردانی انجام دهیم. یعنی چه زمانی که کاربران علاقمند به فروش هستند بتوانند به قیمت مناسب و حجم مناسب اقدام به فروش نمایند و هم به هنگام خرید بتونن با حجم و قیمت مناسب ارز مورد نظر خودشون رو تهیه کنن.
در گامهای بعدی تصمیم ما به ارائه معاملات دوطرفه و امکان استفاده از اهرم و قراردادهای آتی میباشد.
برخی از اصطلاحاتی که مطرح کردید به نظر تخصصی و پیچیده میآیند آيا همه کاربران قادر به استفاده از آنها هستند؟
به نکته خوبی اشاره کردید. زمانی که شما تعهد ایجاد یک نوآوری را بر میدارید، آموزش روی دیگر این سکه خواهد بود. اگر همه کاربران نتونن از ظرفیتهای یک تکنولوژی استفاده کنن، این مسئولیت ماست که به طور موثر به آن بپردازیم. ما در تبدیل یک اصطلاح در طراحی و اجرا داریم که آیا مادربزرگمون هم میتونه از این ابزار استفاده کنه؟
به همین منظور زمانی زیادی را صرف طراحی ساده، کاربردی و ساخت محتوای آموزشی کردهایم تا بتوانیم به سادهترین و مطمئنترین شیوه، کار با امکانات سایت را به کاربران آموزش دهیم. همچنین این امکان را فراهم کردهایم تا کاربران بر حسب نیاز خود منوهای ساده و یا حرفهای را انتخاب کنن. ما حتی امکان مشاوره رایگان، آکادمی تبدیل و کانال تحلیلی را در اختیار کاربران قرار داده ایم تا همیشه کنارشون باشیم. البته فراموش نکنیم که بازارهای مالی همیشه با ریسک همراه است و به همه افرادی که میخواهند به این بازارها ورود نمایند توصیه میکنیم برای آموزش خود وقت بگذارند یا با افراد با تجربه و متخصص مشورت نمایند.
اخیرا چالشهایی در حوزه قانونی بودن معاملات ارزهای دیجیتال مطرح شده است، شما چطور با این مساله روبرو شدید؟
ببینید ما کاملا به تمامی نهادهای ناظر و قانون گذار حق میدیم که نگران امنیت و حفظ دارایی کاربرها باشن و از قانون گذاری در این حوزه استقبال می کنیم. ارزهای دیجیتال در دنیا هم، حوزهای جدید محسوب میشن و کشورهای مختلف گستره متفاوتی از قوانین رو در این حوزه وضع کردهاند.
از نظر ما ارزهای دیجیتال یک فرصت بسیار بزرگ است و ایران با توجه به بسترهایی که دارد میتواند یک کشور پیشرو در این حوزه باشد. چیزی که روش تاکید داریم این هستش که شتابزده در این حوزه عمل نکنیم. ما به عنوان تیمی که سالهاست در این حوزه فعالیت داریم و چالش ها و نیازهای کاربرها را میشناسیم کاملا مشتاقیم تا کنار نهادهای قانون گذار باشیم تا قوانینی تدوین بشه که منافع ملی رو تامین کنه و این امکان رو فراهم کنه که ایران از ظرفیتهای بزرگ این حوزه نهایت استفاده رو ببره.
به عنوان سوال آخر بزرگترین رقیب خود را در بازار ایران چه سایتی میبینید؟
همانطور که خدمتتون عرض کردم تیم تبدیل به مقایسه اعتقادی ندارد. هدف اصلی ما کاربرانمان هستند و کیفیت و امکاناتی که در اختیارشان قرار میدهیم. شاید به لحاظ حجم معاملات و تعداد کاربران نوبیتکس و والکس رو رقیبای ما بشه دید اما ما هدفمون ارائه امکانات و کیفیت سرویسی در حد بایننس که بزرگترن صرافی جهان میباشد است و معتقد هستیم با تمرکز بر تکنولوژی و مشتریهایمان میتوانیم رضایت کاربران را در سطح جهانی تامین کنیم.