مرخصی اجباری برای آرامش روح و روان

0

هر چقدر که می‌خواهید می‌توانید مرخصی بروید و اصلا هم نیازی نیست درخواستی ثبت کنید. اصلا نیاز نیست زمان خود را برای یک برنامه از پیش تعیین‌نشده ذخیره کنيد. برخی از شرکت‌ها در خصوص مرخصی‌دادن بسیار دست و دلباز هستند. برخی از شرکت‌ها هم متوجه شده‌اند که کارکنانشان خیلی کم مرخصی می‌گیرند. بنابراین سعی کردند روشی دیگر را اجرا کنند و آن اجباری‌کردن مرخصی‌گرفتن است.

شرکت Chatbook در یوتا از زمان تاسیس‌اش در سال ‌۲۰۱۴ اعلام کرد سقف مرخصی نامحدود است اما بسیاری از کارکنان این شرکت از گرفتن مرخصی طولانی‌مدت اجتناب کردند. این مسئله در دوره همه‌گیری بیشتر هم شد. این روند موجب شد کارکنان شرکت به لحاظ روحی و روانی دچار مشقت‌ شوند. برای اینکه این مشکل حل شود، این شرکت که حدود ۱۵۰ کارمند تمام‌وقت و پاره‌وقت دارد، اعلام کرد که مرخصی‌گرفتن کارکنان اجباری است و انتظار می‌رود هر کارمند در هر ۳ ماه ۵ روز متوالی را مرخصی بگیرد.

این شرکت هنوز هم این رویه را ادامه می‌دهد. برای کارهایی نظیر وقت ملاقات دکتر و یا برنامه‌های والدین در مدرسه بچه‌ها مرخصی بدون محدودیت است. اگر کارمندی بخواهد بیش از یک هفته مرخصی بگیرد، می‌تواند با مدیرش صحبت کند و هماهنگی‌ها را انجام دهد و اگر نیاز است، از خانه کار کند. اخیرا مرخصی اجباری چند‌روزه به کارکنان تمام‌وقت اختصاص داده شده است.

تنها زمانی که کارکنان نمی‌توانند از مرخصی اجباری‌شان استفاده کنند از اول اکتبر تا ۲۳ دسامبر است؛ چراکه در این زمان شرکت یکی از شلوغ‌ترین روزهای کاری‌اش را می‌گذراند. البته در همین مدت هم کارکنان می‌توانند مرخصی‌های یک‌روزه یا دو‌روزه بگیرد. بعد از تعطیلات سال نو نیز شرکت برای مدت زمان ۲هفته تعطیل می‌شود.

شرکت Simpliflying که در زمینه استراتژی‌های بازاریابی فعالیت می‌کند، از سال ۲۰۱۶ مرخصی‌گرفتن را برای کارکنانش اجباری کرده است. این شرکت که اخیرا ۵ کارمند دارد، قبلا محدودیتی در مرخصی نداشت اما برخی بسیار بیشتر از بقیه از مرخصی استفاده می‌کردند.

مدیر این شرکت می‌گوید: «برخی مکررا مرخصی می‌گرفتند در حالی‌که برخی دیگر حتی آخر هفته‌ها هم کار می‌کردند و هرگز مرخصی نمی‌گرفتند.

این واقعا تبعیض بزرگی بود. براساس رویه جدید کارکنان این شرکت باید هر ۷هفته یک بار یک هفته را کاملا مرخصی بگیرند. البته کمی بعد ۷هفته به ۸هفته تغییر کرد. این شرکت خیلی کوچک بود بنابراین مدیر این شرکت باید قوانینی وضع می‌کرد که این مرخصی‌ها به کار شرکت آسیب نرساند.

یکی از قوانین این است که ۲همکار نمی‌توانند به طور همزمان مرخصی باشند و همکاران نمی‌توانند مرخصی‌هایشان را به هم بچسبانند. همیشه وقتی یک نفر به مرخصی می‌رود، باقی افراد باید حاضر باشند. این شرکت حتی برای کارکردن کارکنانش وقتی در مرخصی هستند نیز قوانین سختی وضع کرده است.

برای مثال، چک‌کردن ایمیل‌های کاری و پاسخ‌دادن به آنها کاری نیست که شرکت برایش پولی پرداخت کند و کارکنان نیز وقتی در مرخصی هستند، مجبور نیستند این کارها را انجام دهند. همچنین اگر قرار باشد کسی به مرخصی برود، از ۳هفته قبل مرخصی‌رفتن او به مشتریان اطلاع داده می‌شود.

وقتی همه‌گیری کرونا آغاز شد، شرکت Cloudera که پلتفرمی برای داده‌های مهندسی است، تصمیم گرفت دورکاری را به اجرا بگذارد. در این میان مدیران شرکت دریافتند که کارکنان به اندازه کافی مرخصی نمی‌گیرند این در حالی‌ بود که شرکت محدودیتی برای مرخصی کارکنانش وضع نکرده بود. بنابراین در طول تابستان سال گذشته شركت تصمیم گرفت تعطیلات آخر هفته را بیشتر کند که کارمندانش کمی بیشتر از کار فاصله بگیرند.

مدیر این شرکت می‌گوید: «ما دریافتیم که باید سلامت روح و روان کارمندانمان را جدی‌تر بگیریم و به آنها مقداری مرخصی و وقت اضافه بدهیم. در شرکت این روزها به نام «روزهای جداسازی» نامگذاری شد. این روزها هر ۳هفته یک‌بار است. ابتدا کارمندان یک جمعه را مرخصی می‌گیرند تا تعطیلات آخر هفته‌شان ۳روز شود. بعد از گذشت ۳هفته یک تعطیلات آخر هفته ۴‌روزه خواهد داشت و بعد از گذشت ۳هفته دیگر یک تعطیلات آخر هفته ۵ روزه خواهند داشت و بعد از این همه چیز از نو شروع می‌شود.

در طول روزهای جدا سازی، تمام شرکت تعطیل است و تنها چند نفر از کارمندان شرکت هستند که به درخواست‌های مشتریان رسیدگی می‌کنند. البته این تعداد از کارمندان نیز روزهای متفاوتی را مرخصی می‌گیرند. در روزهای جداسازی کارمندان نباید ایمیل کاری ارسال کنند و یا در جلسات کاری حضور یابند. مدیر عامل شرکت تاکید دارد که این روزها حقیقتا هیچ کاری نباید از سوی کارکنان انجام شود.

تا به امروز کارکنان شرکت Cloudera 12‌روز جداسازی داشته‌اند و ۲۰روز دیگر نیز قرار است اول سال جاری میلادی تا آوریل داشته باشند. این شرکت درنظر دارد تا زمانی که دورکار است، این روند را اجرا کند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.