بازار مواد مصرفی فاسد شدنی، همچون میوه و سبزیجات از بازارهایی است که به علت ریسک بالا، کمتر مورد استقبال سرمایه گذاران قرار می گیرد. اما در دو سال اخیر کافه میوه توانسته به خوبی در استان البرز رشد کرده و تجربه های خوبی در این زمینه کسب کند. در مصاحبه ای با علی عذیری، بنیانگذار و مدیرعامل کافه میوه، با این کسب و کار آشنا شدیم.
در ابتدا کمی درباره خودتان بگویید
بنده علی عذیری 35 سال سن ، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تجارت الکترونیک و متولد بام ایران (شهر بیجار ) هستم .
اولین تجربه کارآفرینی با مفهوم استارتاپی را 13 سال پیش (سال 1386 ) با راه اندازی بزرگترین کتابخانه مجازی فارسی ایران با نام (شهر مجازی کتاب ) شروع کردم . این مجموعه، فضایی به صورت بازار آنلاین را در اختیار ناشران و فعالان حوزه کتاب سراسر کشور قرار می داد تا کتاب های خود را منتشر کرده و در اختیار عموم قرار بدهند و کسب درآمد کنند .
در سال 1387 به عنوان کارآفرین برتر استان البرز و در سال 1389 کارآفرین برتر کشور شناخته شدم. تا امروز حدود 13 سال است که به صورت مستمر در حوزه کارآفرینی مشغول به فعالیت هستم. از جمله راه اندازی کالج اورست که موفق به آموزش بیش از 13000 دانشجو در حوزه برنامه نویسی و شبکه در 10 سال اخیر شده ام .
ایده کافه میوه از کجا آمد؟ بر اساس چه نیازی بود که این ایده شکل گرفت؟
ایده ای موفق و بسیار چابک که توسط 2 نفر شکل گرفته ( آقای علی عذیری و آقای صمد بهجتی ) و در کمتر از 6 ماه اجرایی شد و در کمتر از 2 سال بیش از 6 میلیارد تومان فروش آنلاین موفق میوه را تجربه کرده است .
این ایده توسط بنده و دوست عزیزم آقای صمد بهجتی (هم بنیانگذار کافه میوه ) که از روز های ابتدایی در کنار هم و با تلاش شبانه روزی موفق شدیم بعد از 6 ماه فعالیت و آماده سازی زیر ساخت های لازم این ایده را در 5 بهمن 97 بصورت رسمی راه اندازی کنیم و از روز اول نیز فروش داشته باشیم .
دلیل انتخاب میوه ، نبود پلتفرم قوی در این حوزه ، وسعت بسیار زیاد صنعت محصولات باغی در کشور ، پتانسیل های بالای تاثیر فناوری در این بازار و جذابیت بالا برای خانوار ها از جمله دلایلی بود که تصمیم به انتخاب این ایده و اجرایی کردن آن گرفتیم .
کافه میوه از چه راهی تلاش کرده و توانسته به آسان شدن زندگی (بویژه در دوره کرونا) کمک کند؟
خب موارد مختلفی تحلیل شد. شخصی را تصور کنید که تا ساعت نه یا ده شب سر کار است و نمی تواند از محیط کارش خارج شود؛ برای مثال پرسنل داروخانه یا مطب یا کاسبی که تا ده شب در مغازه مشغول به کار است.
خب این افراد چطور می توانند ساعت ده شب به خرید میوه برسند؟ یا خانمی که سرپرست خانوار است و مشغولیت های خود را دارد یا افراد دارای معلولیت یا افرادی که ترافیک زمانی و درگیری شغلی دارند. گسترده تر بگویم، خانواده هایی که زمان برایشان ارزشمند است و برای انجام حضوری تمام خریدهایشان فرصت کافی ندارند.
در حقیقت مساله زمان مهمترین مساله ما بوده و موارد جانبی مانند آلودگی هوا، ترافیک و در یک سال اخیر که پاندمی کرونا هم هست که باعث شده حتی مراجعه به یک میوه فروشی هم این روزها کار سخت و پر ریسکی باشد.
همین فرایند حضور در یک میوه فروشی که برای مثال ده نفر در آن حضور دارند، دست زدن به میوه هایی که ممکن است بقیه به آن دست زده باشند و غیره، اگر ریسک هم نداشته باشد، بار روانی دارد. همه این نیازها دیده شد و کافه میوه شکل گرفت.
برای مثال شما با آژانس محله تماس می گیرید و از راننده می خواهید یکی دو ساعت وقت بگذارد و فهرستی مثلا 20 قلم از میوه و صیفی و سبزی های مختلف را پیدا کرده بخرد و برای شما بیاورد که برای مثال، طبقه چهارم هستید و آسانسور ندارید! این راننده آژانس برای این کار، حداقل 50 هزار تومان هزینه خدمات جدای از کرایه را از شما میگیرد. خب تمام این خدمات را کافه میوه رایگان انجام می دهد.
شما در کافه میوه با تنوع بسیار بالا انواع میوه ها و صیفی ها را در دسته بندی ها و کیفیت های متفاوت و سبزیجات مختلف به صورت تازه و منجد را در اختیار دارید که می توانید به راحتی به صورت آنلاین خریداری کرده و با حمل رایگان آنها را دریافت کنید.
کافه میوه نسبت به کسب و کارهای مشابه چه مزیت های رقابتی دارد؟
خب یکی از مهمترین و پایدارترین مزیت های رقابتی کافه میوه، گارانتی مرجوعی صد در صد روی تمام محصولاتش است حتی طعم و مزه و کیفیت داخل میوه ها . یکی از مشکلات همه ما در زمان خرید این است که پس از خرید و بازگشت به خانه می بینیم خیلی از میوه ها و حتی صیفی جات خریداری شده خراب هستند.
گاهی ممکن است متوجه خراب بودن محصول نشده باشیم و اتفاقی است که به هر حال رخ می دهد. برخی میوه ها مانند هندوانه و آناناس و نارگیل را هم تا زمان مصرف نمی توان متوجه خراب بودن یا نبودن آن شد.
کافه میوه از ابتدای فعالیت، تمام میوه های خود را گارانتی کرده است. حتی صیفی جاتی مانند بادمجان که از روی ظاهر نمی توان کیفیت آن را تشخیص داد و مثلا تا زمان پخت متوجه تلخ بودن آن نمی شویم را هم کافه میوه گارانتی می کند که پس بگیرد. این گارانتی در این حجم از حمایت، اولین بار است که در ایران اجرا می شود.
مشتری اگر خودش مستقیما خرید کند هم ممکن است دورریز و ضایعاتی داشته باشد اما در خریدهای کافه میوه چنین چیزی را تجربه نمی کند. چون کافه میوه از طریق سیستم مرجوعی یا جنس خریداری شده را عوض می کند یا هزینه پرداختی به حساب مشتری برگردانده می شود.
و این یعنی بالاترین میزان حمایت مشتری در ارائه خدمات آنلاین
روند توسعه و پیشرفت کافه میوه چطور بوده؟ کمی از تاریخچه ی کافه میوه تا امروز برایمان بگویید.
ایده کافه میوه پس از حدود شش ماه که صرف مراحل اداری ثبت و ایجاد زیرساخت شد، از بهمن ماه سال 1397 عملیاتی شد و تا به امروز در حال فعالیت است. کافه میوه بلافاصله رشد خود را آغاز کرد و در سال 1398 رشد 100 % داشتیم و در سال 1399 رشد 250 % را تجربه کردیم.
در این ده ماه اخیر سال 1399، موفق شدیم پنج میلیارد تومان میوه را به دست کاربران برسانیم و موفق شدیم بیش از 11000 خانوار را جذب سیستم کنیم . همچنین میانگین زمان دریافت سفارشات از لحظه درخواست توسط مشتری زیر یک و نیم ساعت است.
از ابتدای امسال هلدینگ تلاشگران اقتصاد پایدار، که یکی از صد شرکت برتر در کشور می باشد و در حوزه های عمرانی، راهسازی، سد و… فعالیت می کند، سهام کافه میوه را خریداری کرد و به عنوان سرمایه گذار جهت توسعه کشوری کافه میوه وارد میدان شد و امیدواریم در سال 1400 شاهد اتفاقات خوب در سطح کشور باشیم .
کافه میوه با حداقل ها شروع کرد
از یک نیسان آبی با خرید روزانه 200 هزار تومان میوه و 4 پرسنل تا به امروز با خرید روزانه ده ها تن میوه و بیش از 50 نفر کارمند …
و آنچه به عنوان ارزشمندترین دارایی ما محسوب میشود تیمی است که در تمام این 2 سال بصورت شبانه روزی و با اعتماد به هم ، و همگی با یک هدف و نگرش واحد به سمت تحقق اهداف در حال حرکت است.
تیمی که یا موفق می شود یا موفق می شود …