سایت اخبار رسمی اولین سرویس آنلاین توزیع محتوا در ایران است که به شرکتها کمک میکند به بیش از ۲ هزار رسانه داخلی و ۷۰ هزار رسانه بینالمللی دسترسی هدفمندی داشته باشند. در دنیایی که رسانهها از هر طرف ما را محاصره کردهاند و گروهها و کانالهای خبری رسمی و غیررسمی در شبکههای اجتماعی از سروکول هم بالا میروند، دسترسی داشتن به یک منبع جامعومانع میتواند برای هر مخاطبی دلگرمی باشد. بهویژه اگر کسی در جریان اخبار شرکتها و کمپانیهای مهم باشد. کثیری جوان میگوید در پی آن است تا نیاز مخاطب به خبر را در این حوزهها کاملا برطرف کند.
- مراحل شکلگیری ” اخبار رسمی ” را از ایده تا اجرا برایمان بگویید.
بهعنوان روزنامهنگار، در دسترسی به اخبار موثق شرکتها در ایران مشکل داشتم. در خارج از ایران دیده بودم که سرویسهای انتشار اخبار چگونه کار میکنند و چگونه برای دسترسی به محتوای موثق منابع خبری کمک میکنند. از طرفی به حوزه روابط عمومی هم بسیار علاقه داشتم و در جریان مشکلات شرکتهای داخلی در دیده شدن اخبارشان در فضای رسانه قرار گرفته بودم. اینجا بود که ایده شکلدهی یک سایت خبری شکل گرفت.
- چرا نام «اخبار رسمی» را برای آن انتخاب کردید؟
نام آن را ” اخبار رسمی ” گذاشتیم به این معنی که در آن اخبار یا به طور کلی محتوا مستقیما توسط شرکتها منتشر میشود. از طرفی ” اخبار رسمی ” هویت منبع خبری را تضمین و دسترسی رسانهها، خبرنگاران و عموم جامعه را تسهیل میکرد.
- بعد از اینکه ایده و برند را انتخاب کردید، چگونه وارد مراحل اجرایی شدید؟
پس از اینکه ایده ما در جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب و کار شریف در آذرماه ۹۲ برنده مدال طلا شد، کارهای اجرایی را شروع کردیم .در مهرماه ۹۳ که طرح اولیه کار آماده شد، وارد شتابدهنده کارآفرینی آواتک شدیم و پس از طی دوره۶ ماهه شتابدهی شرکت مستقلی راهاندازی کردیم.
- در فراز و نشیبهایی که گذراندید، نقاط لذتبخش و اوج اجرای این ایده کجا بود؟
اینکه توانستیم در کمتر از ۹ ماه از آغاز فعالیت، افتخار خدمترسانی رسانهای به بیش از ۴۰۰ شرکت و سازمان بزرگ و کوچک ایرانی را داشته باشیم، ازجمله نقاط فراز این طرح بود. علاوه بر این، شرکت و محصول ما مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت و شرکتی دانشبنیان شناخته شدیم.
- مطمئنا از مشکلات و موانع بسیاری هم عبور کردید؟
بله. یکی از مشکلات ما عدم آشنایی شرکتها با اهمیت تولید محتوای دارای ارزش خبری بود، چراکه تمرکز آنها بیشتر بر رپرتاژ آگهی است. یکی دیگر از چالشهای ما نوآورانه بودن این کسبوکار بود. اینکه به بازار بگوییم چیستیم و چه خلائی را پر میکنیم.
- چطور بر این مشکلات غلبه کردید؟
برای غلبه بر این مشکلات از استراتژی آموزش استفاده کردیم تا بازار را با کار خود و ثمرات آن آشنا کنیم. تولید و توزیع بیش از ۳۰۰ مقاله آموزشی و برگزاری چندین رویداد آموزشی به آموزش مدیران ارشد و بهخصوص مدیران روابط عمومی کشور کمک شایانی کرد، تا جایی که در حال حاضر بیش از ۴۰۰ شرکت از خدمات ما استفاده میکنند. این مشکلات ما را قویتر کرد.
- بسیاری از کسانی که به دنبال طراحی و اجرای استارتاپها هستند، در تیمسازی دچار مشکلاند. شما با چنین مشکلی مواجه نبودید؟
اتفاقا بزرگترین مشکل ما تیمسازی بود. این مشکلی است که هر استارتاپ در حال رشدی با آن روبهروست. اینکه افراد مشتاق و چالشپذیر را گرد هم آوریم و آنها را در راستای یک هدف متحد کنیم کار سادهای نبود. اینکه تفکر کارمندی را تغییر دهیم و تفکر کارآفرینی و رشد را جایگزین کنیم شرط اصلی موفقیت بود و با چالشهایی که هر استارتاپ در خصوص هزینهها با آن روبهروست، این تغییر بسیار دشوار بود. برای غلبه بر این مشکل هم استارتاپها باید بتوانند یک مسیر رشد مشخص با دورنمایی جذاب برای هریک از اعضای تیم ترسیم کنند.
- در حال حاضر اعضای تیم شما چند نفرند؟ به عبارت دیگر، برای چند نفر اشتغالزایی کردهاید؟
در حال حاضر ۱۴ نفر در اخبار رسمی مشغول به فعالیت هستند که ۴ نفر از آنها تیم فنی و مابقی از کارشناسان حوزههای روابط عمومی و رسانه هستند.
- برای آینده اخبار رسمی چه تصمیمی دارید؟
قصد داریم با ارتقای سرویس، به شفافیت، سرعت و اطمینان فضای رسانهای کشور کمک کنیم و همچنین سکویی برای توسعه فضای کسبوکار در ایران باشیم.
در زمینه بینالمللی نیز قصد داریم بخش توزیع بینالمللی اخبار شرکتهای داخلی را توسعه دهیم تا به ارتقای جایگاه برندهای ایرانی در جهان کمک کنیم و صدای آنها را رساتر به گوش رسانههای جهانی برسانیم.