خسروشاهی در گفتوگو با بلومبرگ خاطرنشان کرد: «هنوز با خودروهای خودران واقعی برای همه مصارف فاصله داریم اما خودروهای خودران اوبر نه برای آزمایش، بلکه برای حملونقل مسافر بهزودی به خیابانها میآیند.» او افزود: «من باور دارم تا ۱۸ ماه دیگر، خودروهای خودران ما، نه به صورت آزمایشی بلکه به صورت عملی، در جادهها خواهند بود.» اوبر خودروهای اتوماتیک خود را در چند پروژه آزمایشی مختلف در جادهها قرار داده که آخرین آن در آریزونا بوده است.
خسروشاهی تشریح کرده که چگونه خودروهای خودران رفته رفته وارد مجموعه خودروهای مورد استفاده اوبر در شبکه خودرویی این شرکت شده و به مرور بخش بزرگی از خودروهای مورد استفاده به نمونههای خودران تبدیل خواهند شد. به گفته مدیر عامل اوبر، به عنوان مثال ممکن است در شهری نظیر فینیکس شاید در ۹۵درصد از موارد شرایط نقشهبرداری کامل و بینقص نباشد یا آب و هوا مساعد نباشد یا عوامل دیگری باعث شود که اوبر مجبور به ارسال راننده برای کاربری شود که درخواست خودرو کرده، حال آنکه در صورت مساعدبودن شرایط که احتمالا شامل ۵ درصد موارد خواهد بود، اوبر خودروی خودران ارسال خواهد کرد.
استفاده ۵ درصدی از خودروهای خودران در سرویسهای این استارتاپ به گفته خسروشاهی به مرور افزایش یافته و از ۵ درصد به ۲۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. اوبر در تلاش است تا الگوریتم خودروهای خودرانش را بیش از پیش توسعه دهد. خسروشاهی بر همین اساس گفت در عرض ۵ سال میتوانند رانندگی خودران بینقصی در فینکس داشته باشند.
خسروشاهی افزود اوبر سپس مجبور خواهد شد الگوریتم خودروهای خودرانش را در تمام شهرها آموزش داده و از اینرو انتظار میرود طی ۱۰ تا ۱۵ سال قادر باشند با تکنولوژی خودران به صورت بینقص در اغلب شهرها خدمترسانی کنند. بعد از اینکه از خسروشاهی سوال شد که آیا کودکی که امروز متولد میشود نیازی به فراگرفتن رانندگی دارد یا خیر، او با اطمینان پاسخ داد که باور ندارد آنها چنین نیازی داشته باشند.
- اوبر و خودروهای پرنده
این در حالی است که پیشبینی دارا خسروشاهی، مدیر ایرانیتبار اوبر درباره تاکسیهای پرنده نیز توجههای بیشتری را به این شرکت جلب کرده است. او پیشبینی کرده دستکم در آمریکا تا دهه آینده حملونقلهای شهری به صورت هوایی انجام خواهد شد. دالاس به همراه لسآنجلس و دوبی، سه شهری هستند که اوبر در سال ۲۰۲۰ تاکسی هوایی خود را به صورت نمایشی رونمایی خواهد کرد. طبق برنامه این شرکت، تاکسیهای پرنده در این سه شهر کار خود را از سال ۲۰۲۳ آغاز میکنند. این تاکسیها که اوبرایر (Uber Air) نامیده شدهاند، ابتدا با خلبان پرواز میکنند اما در نهایت به صورت خودران کار خواهند کرد. تاکسی پرنده ترکیبی از هلیکوپتر و هواپیماست و در ارتفاعی کمتر از هواپیما و بالاتر از پهپاد پرواز میکند. شرکت هلیکوپترسازی بل، از جمله شرکتهایی است که برای ساخت این تاکسیها با اوبر همکاری میکند. اوبر همزمان با ناسا برای طراحی نرمافزار مدیریت مسیرهای تاکسیهای پرندهاش همکاری میکند. این سیستم قرار است بدون دخالت انسان حرکت تاکسیها را کنترل کند. برخی تحلیلگران نسبت به برنامه تاکسی هوایی اوبر خوشبین نیستند. به گفته آنها، ایمنی مسافران، گرفتن مجوز از سازمانهای قانونگذار و هزینه بالای ساخت تاکسیها از جمله مشکلات بزرگ این طرح است و معلوم نیست اوبر بتواند از پس این مشکلات برآید. با این حال خسروشاهی در مورد آینده موفقترین استارتاپ آمریکایی بسیار خوشبین است و معتقد است آنچه که اکنون به نظر بسیاری رویاست را به واقعیت تبدیل خواهد کرد.