اسـتارتـاپ هزاردارو به نشانـی hezardaroo.ir توسط فاطمه صمدی به همراه برادرش حسین صمدی بنیانگذاری شده است. فاطمه متولد ۷۰ است و ارشد مدیریت فناوری اطلاعات گرایش کسبوکار آنلاین از دانشگاه شهید بهشتی دارد.
حسین برادرش نیز متولد ۷۸ است و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی مهندسی برق در دانشگاه شاهد است. فاطمه میگوید تا قبل از این در شرکتهای مختلفی کار میکرده ولی به دلیل علاقهای که به فضای استارتاپی داشته، تصمیم میگیرد به همراه برادرش استارتاپ هزاردارو را راه بیندازد.
هزاردارو اپلیکیشنی است که افراد در هر لحظه و در هر مکانی که هستند، بتوانند از طریق آن متوجه شوند که کدام داروخانه نسخه و داروی مورد نیاز فرد را دارد تا برای خرید به آن مراجعه کنند. از طرف دیگر داروخانهها در سیستم ثبتنام میکنند و کارشناس به محل داروخانه مراجعه میکند و پس از تایید اینکه دلال دارو نیست، حساب کاربری داروخانه در سیستم فعال میشود.
اپلیکیشن هزاردارو در دو نسخه مشتری و داروخانه تهیه شده است. مشتری با روشنکردن لوکیشن خود در اپلیکیشن مشخص میکند که در کجا قرار دارد، سپس نزدیکترین داروخانهها را میتواند مشاهده کند. یکی از داروخانهها را انتخاب میکند و عکس نسخه خود را برای داروخانه ارسال میکند.
داروخانه درخواست مشتری را به صورت نوتیفیکیشن دریافت و نسخه را مشاهده میکند. پس از آن داروخانه دارو را در موجودی خود چک میکند و اگر دارو جزو داروهای خاص مانند داروهای درمان سرطان و غیره نباشد، داروخانه میتواند دارو را برای مشتری ارسال کند. البته در نسخه فعلی فقط امکان استعلام موجودی دارو از داروخانه وجود دارد و در نسخههای بعدی امکان ارسال اضافه میشود.
آینده هزاردارو
فاطمه میگوید: «ایدهای که برای حل ارسال این داروها در سر داریم و به دنبال مجوزهای آن هستیم، این است که نسخه از بیماران خاص توسط پیک دریافت شود و به داروخانه تحویل داده شود و در صورت تایید نسخه توسط داروخانه، دارو توسط پیک به بیمار تحویل داده شود.
البته این ایده در حال بررسی است و در آینده آن را به خدمات اضافه میکنیم. از آنجایی که ما در منطقه ۲ تهران مستقر هستیم، کار را در این منطقه با ۳ داروخانه شروع کردیم و به صورت محلی به تبلیغات پرداختیم تا مردم محل از این خدمات مطلع شوند. این خدمات را از یک منطقه شروع کردیم و میخواهیم بهتدریج کار را گسترش دهیم.»
پلنی که برای درآمدزایی هزاردارو در نظر گرفته شده است، از جانب داروخانهها خواهد بود به این ترتیب که ۳ درخواست اول از طرف مشتریان برای داروخانه رایگان خواهد بود و پس از آن تا ۱۰درخواست اول ۵هزار تومان در نظر گرفته شده است که بعد از اتمام ۱۰درخواست، مجدد باید حساب خود را شارژ کنند.
آنها در این راه باچالشهایی هم روبهرو بودند: «زمانی که ایده شکل گرفت و بیزینسپلن را نوشتم، من به صورت حضوری به معاونت سازمان غذا و دارو مراجعه کردم و به من گفتند که کار را شروع کنید ولی ما نمیتوانیم مجوزی بدهیم.
ما هم کار را شروع کردیم و در ادامه راه به اینماد و سایر مجوزها نیاز پیدا کردیم. مجدد نامهنگاری کردیم ولی جوابی نگرفتیم. پس از آن با آقای ستاری صحبت کردیم و کار را برای فعالیت در حوزه سلامت تایید کردند و با کسب اجازه از ایشان کار را منتشر کردیم.
به طور کلی این حوزه، حوزه پرکششی است و از سمت مشتریان استقبال صورت گرفته است ولی از سمت داروخانهها اینکه بتوانیم برای آنها درآمدزا باشیم و آنها را متقاعد کنیم که از این خدمات استفاده کنند، کمی با مشکل روبهرو هستیم ولی امیدواریم این مشکل را نیز حل کنیم.»