شنبه گذشته، طی مراسم افتتاح مرکز تخصصی بازیافت MRF در منطقه ۲ شهرداری تهران، اپلیکیشن شبکه اجتماعی «کوچه» با حضور پیروز حناچی، شهردار تهران، جمعی از شهرداران مناطق و مدیران ارشد شهرداری تهران، توسط وحید سلطانی، مدیر اجرایی این محصول، معرفی و ارائه شد.
این اپلیکیشن محلهمحور، ضمن حفظ اطلاعات شخصی و حریم خصوصی کاربران، در راستای بهبود روابط سازنده بین همسایهها، امکانات متنوع، جذاب و کاربردی را فراهم کرده که تاکنون در منطقه ۲ شهرداری تهران در محلههای سعادتآباد، شهرک غرب، صادقیه، مرزداران، کوی نصر، ستارخان، شهرآرا، کوی فراز، شهرک پرواز، سپهر، سرو و بخشهایی از منطقه ۵ تهران در محلههای ابوذر، فردوس و پونک به شهروندان عرضه شده است. نکته قابل توجه این است که در مدت ۳هفته، بیش از ۱۰هزار کاربر در این اپلیکیشن ثبتنام کردهاند.
شهرداری منطقه ۲ تهران همراهی ارزشمندی در بخش «بازیافت» اپلیکیشن «کوچه» داشته است. با این وجود رسیدن به شرایط مطلوب بهطور خاص در حوزه بازیافت، مستلزم تداوم همراهی از سوی شهرداری تهران است. طبق برنامه تا پایان امسال تمامی محلههای مناطق مختلف تهران و در فاز بعدی دیگر شهرهای کشور تحت پوشش این اپلیکیشن قرار خواهند گرفت.
این محصول توسط شرکت پویا باسابقهترین شرکت دانشبنیان ایران تولید شده که خدمات آن شامل موارد زیر است:
کوچهگردی
بخش کوچهگردی، فضایی برای به اشتراکگذاشتن اخبار خوب، تصاویر زیبا و سخنان دلنشین است. بخش کوچکی نیز اختصاص به اخبار ناخوشایند دارد تا از طریق آگاهی نسبت به این حوادث، ساکنان هر محله بتوانند با کمک یکدیگر از میزان آنها بکاهند.
چارسوق
اینجا بازار کوچه است!
– برای فروش ابزارآلات، خودرو و وسایلی که بلااستفاده هستند
– برای خرید یا فروش اشیای دسته دوم
ارائه تولیدات خانگی مثل: غذای خانگی، زیورآلات دستساز و غیره
– اطلاعرسانی در مورد تخصص و یا مهارتهای خاص افراد، مانند تدریس خصوصی، انجام امور فنی، خدماتی و غیره
– برای اجاره، خرید و فروش ملک یا کالای موردنظر
مژدگانی
– چنانچه هرگونه مدارک، طلا، کیف پول و اشیای ارزشمند دیگر در محله پیدا شود، برای یافتن صاحب آن، میتوان همسایهها را در این بخش مطلع کرد.
– اگر شیء ارزشمند یا مدارک افراد گم شود، میتوان برای پیداکردن آن با اطلاعرسانی در بخش مژدگانی از همسایهها کمک گرفت.
معاشرت
در این بخش درباره رویدادها، قرارهای ملاقات و گردهماییها اطلاعرسانی صورت میگیرد. امروز به جهت وجود مشغله فراوان و مسافتهای طولانی، میزان معاشرت و آشنایی با افراد دیگر در فضای واقعی بسیار کم شده است. هدف از معاشرت، تعامل و آشنایی بیشتر همسایهها با یکدیگر و به تبع آن ایجاد روابط سازنده و حمایتی است.
در معاشرت میتوان درباره این موارد اطلاع رسانی کرد:
– دورهمیهایی مثل: بازیهای گروهی، جلسات کتابخوانی، مراسم و آیینهای دینی و ملی و غیره،
– فعالیتهایی مانند: ورزش صبحگاهی، کوهنوردی، بازدید از موزهها و مکانهای تاریخی، خرید دستهجمعی، عیادت از بیماران و غیره،
نظرسنجی
هدف از این بخش، مشارکت ساکنان محلهها و داشتن روحیهای فعال و مسئول در قبال جامعه است.
– این بخش محدود به نظرسنجی نیست و رأیگیری نیز میتواند مبنای عمل باشد؛
– به صورت جمعی، درباره تاریخ، مکان و نحوه برگزاری رویدادها، گردهماییها و قرارهای ملاقات، تصمیمگیری صورت میگیرد؛
– برای تعامل بهتر با ارگانهای عمومی از قبیل شهرداری، نیروی انتظامی، سازمان آتشنشانی، سراهای محله و غیره، میتوان پیشنهاد داد و نظرسنجی کرد. همچنین در بخش نظرسنجی میتوان میزان رضایتمندی از نهادهای عمومی را به صورت کاملا رسمی اعلام کرد.
هشدار:
ساکنان هر محله در بخش هشدار، یکدیگر را از مسائلی که نیاز به اطلاعرسانی دارند، آگاه میکنند؛ مانند:
– موارد مشکوک در کوچه یا خیابان (مانند احتمال سرقت خودرو و منازل یا هر مورد مشکوک امنیتی)
– مسیر یا معبری که به طور موقت بسته شده است
– اطلاعاتی درباره قطعشدن موقتی آب، گاز و یا برق
– یخزدگی معابر، خیابانها و غیره.
آژیر
– افرادی که در زمینههای مربوط به فوریتهای پزشکی، بلایای طبیعی، مسائل امنیتی و اطفای حریق، مهارت یا اطلاعاتی دارند، این بخش را فعال میکنند تا در صورت نیاز همسایهها به کمک آنها بشتابند.
– اگر فردی دچار حادثهای شود و نیاز به کمک اورژانسی تا قبل از رسیدن نیروهای متخصص امدادی داشته باشد، میتواند همسایههایی را که در این زمینه تخصص و مهارت دارند، به منظور کمکرسانی با خبر کند.
بازیافت
بخش زیادی از کالاهای مصرفی سرانجام به زباله تبدیل میشوند. کوچه در بخش بازیافت خود با همکاری شهرداری، این امکان را فراهم آورده تا بتوان پس از تفکیک زبالههای تر و خشک و جمعآوری زبالههای قابل بازیافت، با اعلام در بخش «بازیافت»، پیمانکاران شهرداری را مطلع کرد تا برای تحویل گرفتن مواد قابل بازیافت به محل سکونت افراد مراجعه کنند.
برای بازیافت زبالهها باید مواد قابل تجزیه مثل پسماندهای مواد غذایی را از مواد قابل بازیافت در زبالهها جدا کرد. شیشه، کاغذ، پلاستیک و انواع فلزات از جمله موادی هستند که بازیافت میشوند.
مشارکت افراد جامعه در اجرای مدیریت پسماند و بازیافت زبالهها، سبب کاهش هزینهها و آلودگی، صرفهجویی در مصرف منابع طبیعی و انرژی و حفظ بهداشت محیط زیست میشود؛ چراکه میتوان برای تولید محصولات نو، از مواد بازیافتی استفاده کرد. همچنین عمل بازیافت سبب میشود که فضای کمتری برای دفن زبالهها نیاز باشد.
محیط زیست
حیات بشر به محیط زیست گره خورده، محیطزیستی که با مشکلات و چالشهای فراوانی روبهروست، از جمله: افزایش زبالهها به دلیل رواج مصرفگرایی، کاهش حجم آبهای زیرزمینی، خشکسالی، آلودگی هوا، خشکشدن دریاچهها و غیره. یکی از راههای مقابله با این چالشها ارتقای آگاهی و فرهنگسازی در راستای درک بهتر ارزشهای محیط زیست و ایجاد مسئولیت اجتماعی در قبال آن در بین افراد جامعه است.
در این بخش افراد جامعه در کنار یکدیگر به تقویت فرهنگ حمایت از محیط زیست میپردازند و به سوی تعاملی صحیح با محیط زیست قدم برمیدارند. میتوان درباره مشکلات و موضوعات مربوط به محیطزیست گفتوگو کرد، از دانش و تجربه یکدیگر برای یافتن راهحلهایی سودمند بهره گرفت، حتی میتوان پیشنهادهایی به بخش دولتی و نهادها ارائه کرد تا مشارکتی آگاهانه و فعال در حفظ محیط زیست داشت. البته نباید از زیباییهای محیط و طبیعتی که در آن زندگی میکنیم، غافل شد.
گروهها
در «کوچه» میتوان گروههای دلخواه را با موضوعات مختلف تشکیل داد و به بحث و تبادل نظر با همسایهها پرداخت. مطالب هر گروه فقط برای اعضای همان گروه قابل رویت است. این گروهها کمک میکنند تا مطالب و گفتوگوهای مختلف دسته بندی شوند؛ مثلا مدیر ساختمان میتواند گروهی مخصوص شارژ و قبوض ماهیانه تشکیل دهد و اطلاعات مربوط به این قبیل مسائل، در این گروه قرار گیرد. همچنین میتوان برای رویدادها و گردهماییهایی که در معاشرت پیشنهاد داده میشود، گروههایی ایجاد کرده و به جزئیات آن پرداخت و یا عکسهای مربوط به آن معاشرت را با کسانی که در آن شرکت داشتهاند، به اشتراک گذاشت.
این اپلیکیشن محلهمحور، ضمن حفظ اطلاعات شخصی و حریم خصوصی کاربران، در راستای بهبود روابط سازنده بین همسایهها، امکانات متنوع، جذاب و کاربردی را فراهم کرده است
تیک آبی
کوچه برای مشخصکردن اینکه اطلاعات ارائهشده توسط کاربران به هنگام ثبتنام درست و مورد تایید است، نشانهای را با عنوان و شکل «تیک آبی» درنظر گرفته که تایید این اطلاعات را نشان میدهد (اطلاعاتی از قبیل: نام، نامخانوادگی، کد ملی، آدرس و غیره که با تصویر کارت ملی افراد تطابق داده خواهد شد). این علامت پس از تایید هویت کاربر، در کنار نام کاربری او قرار خواهد گرفت. بنابراین میتوان مطمئن شد که با افرادی با هویت حقیقی در ارتباط هستیم و با آسودگی خیال، روابطی امن و سالم را با همسایگان تجربه کنیم.
نمره اجتماعی
برای داشتن جامعهای بهتر و شناخت درستتر کسانی که نمیشناسیم و قصد برقراری ارتباط با آنها را داریم، نمره اجتماعی راهگشا خواهد بود.
– برای این منظور میتوان به صفحه پروفایل کسانی که برای شما شناخته شده هستند، مراجعه کرده و از ۵ به ایشان نمره داد.
– دادن نمره اجتماعی به افراد باعث میشود که (۱) فرد خود را از منظر دیگران ارزیابی کند، درباره تصور افراد جامعه نسبت به خود آگاه شود و برای بهبود نمره اجتماعی خود تلاش کند، (۲) افرادی که نمره اجتماعی خوبی دارند، از طرف همسایهها برای داشتن رفتاری سالم و مناسب مورد تشویق قرار میگیرند و انگیزه آنها برای حفظ و بهبود رفتارهای درست، حفظ خواهد شد، (۳) افراد یکدیگر را بهتر میشناسند و ملاحظات لازم را در روابط خود لحاظ میکنند؛ به عنوان مثال، افراد میتوانند انتخاب کنند در چه رویدادهایی شرکت کنند، با چه افرادی تعامل داشته باشند یا نسبت به کسانی که با فرزندان آنها در ارتباط هستند، شناخت پیدا کنند.
– کارکرد این بخش به معنی حذف افراد با نمره اجتماعی پایین نیست، بلکه هدف «کوچه» توجه بیشتر این افراد به خواستهها و قوانین زندگی اجتماعی و تلاش آنها برای بهبود این نمره است.
جهت دریافت نسخه اندروید برنامه «کوچه» میتوانید به پلیاستور و کافهبازار و برای دریافت نسخه وب اپلیکیشن آن به نشانی اینترنتی www.coocheh.com مراجعه کنید.