رشد کسب‌وکار

راه‌اندازی اولین ماهواره اینترنت اشیاء

هایبر نسل بعدی کشاورزان هوشمند را در مدارس پرو، تانزانیا و سریلانکا آموزش می‌دهد

هایبر
استفاده از ماهواره‌های نانو نقش مهمی را در جهانی‌سازی اینترنت اشیاء ایفا می‌کند. شبکه‌های همراه می‌توانند به دورافتاده‌ترین یا توسعه‌نیافته‌ترین مناطق در دنیا دسترسی پیدا کنند.

شرکت ماهواره‌ای هایبر اولین ماهواره‌های نانوی خود با نام هایبرباند را راه‌اندازی می‌کند و امکان اتصال به مکان‌های دوردست در سراسر دنیا را فراهم خواهد کرد.

این پروژه ادعا می‌کند که اولین راهکار ماهواره جهانی است و امیدوار است فناوری متصل را در سراسر دنیا در اختیار مردم قرار دهد.

در حال حاضر هایبر در پروژه‌هایی شرکت داشته ‌که و از طریق ارائه دیدگاه‌هایی درباره سطوح آب‌های زیرزمینی جهانی منابع آب را مدیریت می‌کنند.

از این پروژه برای کاهش آثار کربن و آشنایی بیشتر با توده‌های زمینی استفاده می‌شود. هم‌بنیانگذار هایبر، لارنز گرونندیک، می‌گوید: «خیلی هیجان‌انگیز است که اولین شرکتی هستیم که اتصال کامل اینترنت اشیاء را در دنیا ارائه می‌دهیم و اولین اپراتور ماهواره‌ای تجاری هلندی هستیم.»

معمولا شبکه‌های همراه و وای‌فای موجود در خارج از مناطق شهری و کشورهای ثروتمند به خوبی عمل نمی‌کنند در حالی‌که ماهواره‌های سنتی پرهزینه هستند و انرژی زیادی را مصرف می‌کنند.

بنابراین، بسیاری از کاربردها و خدمات فناوری متصل در حال حاضر مقرون‌به‌صرفه نیستند. برای مثال، بسیاری از کشاورزان در کشورهای جهان‌سوم نمی‌توانند رطوبت خاک را بررسی کنند تا محصولات بیشتر و با‌کیفیت‌ داشته باشند.

هایبر می‌خواهد این شرایط را تغییر دهد. ماهواره نانو این شرکت ۱۶ بار در روز دور زمین و ۲بار در روز دور استوا می‌گردد و به کل کره زمین امکان می‌دهد تا داده‌ها را بین فناوری‌های متصل جابه‌جا کنند.

با استفاده از فرایندی که بیش از ۲۰ مرتبه ارزان‌تر از راهکارهای جهانی موجود است، این فناوری داده‌ها را از مودم‌ها و آنتن‌های مشتریان به طور مستقیم به ماهواره‌های نانو انتقال می‌دهد. سپس داده از طریق ایستگاه‌های ماهواره‌ای فعلی در نروژ و هلند به زمین بازگردانده می‌شوند.

مشتریان هایبر

شرکت ماهواره‌ای هایبر قصد دارد در ۱۸ ماه آینده چندین ماهواره دیگر را نیز راه‌اندازی کند. یکی از مشتریان این شرکت بریتیش آنتارکتیک سروی است که از این شبکه برای انتقال داده از ایستگاه‌های اندازه‌گیری راه دور استفاده خواهد کرد. امکان ارسال داده از ایستگاه‌ها به جمع‌آوری منظم اطلاعات با هزینه کمتر کمک می‌کند.

سایر مشتریان عبارتند از: یک کشور هلندی که ایستگاه‌های آب و هوایی را در جوامع روستایی در پرو، تانزانیا و سریلانکا در اختیار مدارس قرار می‌دهد‌ و نیز بلیک‌سنسینگ که به مدیریت منابع آبی کمک می‌کند.

استفاده از ماهواره‌های نانو نقش مهمی را در جهانی‌سازی اینترنت اشیاء ایفا می‌کند. شبکه‌های همراه می‌توانند به دورافتاده‌ترین یا توسعه‌نیافته‌ترین مناطق در دنیا دسترسی پیدا کنند.

در حالی‌که ممکن است این پروژه هایبر از نظر مقیاس کوچک باشد، اما شروع خوبی است تا استارتاپ‌های نیواسپیس در این حوزه وارد عمل شوند.

شرکت‌هایی مانند وان وب سرمایه‌های زیادی را جذب می‌کنند و این نشان‌دهنده بازار در حال رشد است. بیگ‌تک نیز وارد عمل شده ‌و فیس‌بوک قصد دارد یک ماهواره‌ اینترنتی به نام آتنا را در اوایل سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی کند.

الون ماسک نیز دو ماهواره آزمایشی را اوایل امسال به عنوان بخشی از برنامه بازسازی اینترنت در فضا راه‌اندازی کرده است.

هر کسی که در این مسابقه فضای متصل برنده شود، پتانسیل اینترنت اشیاء را روی زمین به اوج می‌رساند. پوشش جهانی در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، زنجیره تامین و بسیاری از صنایع دیگر در مکان‌هایی که از نظر دیجیتالی هیچ‌گونه پیشرفتی نداشته‌اند، نقش مهمی خواهد داشت.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *