اخبار استارتاپی

نقل‌قول‌های طلایی

امروز که شما این نوشته را می‌خوانید، انتخابات به پایان رسیده ‌و رأی‌گیری انجام شده و دیگر نیازی نیست که به دنبال جمع‌کردن رأی برای کاندیدای محبوب خود بروید.

حتی ممکن است اندکی از هیجان‌های انتخاباتی شما کاسته شده باشد و ترجیح دهید تا خبرهای انتخاباتی را نادیده بگیرید. با این وجود، در بخش بازنویسی خبر برای شما متنی را انتخاب کرده‌ایم که به انتخابات مرتبط است. علی پرتوی را می‌شناسید؟

کارآفرین ایرانی‌الاصل مقیم آمریکا را که همراه با برادر دوقلویش شرکت «iLike» را راه‌اندازی کردند. او در روزهای نزدیک به انتخابات با انتشار یک ویدئو هموطنانش را تشویق به رأی دادن کرد و برایشان گفت که هرچند 30 سال است در آمریکا زندگی می‌کنم اما چون در ایران متولد شده‌ام می‌توانم  در انتخابات ایران شرکت کنم. ویدئویی که او منتشر کرد، با سرعتی باورنکردنی دست به دست شد و منهای ایرانی‌هایی که برایش دست زدند و سوت کشیدند، در خارج از ایران نیز دیده شد تا انتخابات ایران از دغدغه‌ای صرفا برای ایرانی‌ها خارج شود.

اما نکته جالبی که در این میان وجود دارد و ویدئوی علی پرتوی را به این صفحه ربط می‌دهد، مدل استدلال‌های اوست و جمله‌ای که با تاکید به زبان می‌آورد: «‌من نمی‌دانستم امکان رأی‌دادن برایم فراهم است اما خوشبختانه توسط یکی از دوستان ایرانی‌ام از این حقم آگاه شدم. از آنجایی که من سال گذشته برای اولین‌بار در این سالیان به ایران رفتم، شناسنامه و گذرنامه‌ام را به‌روز کردم و کارت ملی گرفتم. شما هم می‌توانید در سانفرانسیسکو، سن‌خوزه و اقصی نقاط آمریکا رأی بدهید.» جمله‌های کوتاه با تکیه بر ریشه کشف و شهودش را در اختیار مخاطب می‌گذارد؛ اتفاقی که معمولا در ایران نمی‌افتد. او حتی دلایلش را بسیار کوتاه به زبان می‌آورد و پیش از آنکه فکرش را بکنی، اطلاعات را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.

این ویدئو را می‌توان به عنوان یکی از نمونه‌های موجه مثال زد، از آن مثال‌ها که هم در زمینه نوشتار خبرش اهمیت دارد و هم شکل و فرم خود ویدئو ارزشمند است و هم فردی که آن را به زبان می‌آورد. درنظر داشته باشید که بدون معرفی یک فرد نمی‌توانید برای مخاطب خود هیجان بیافرینید.

او بدون عنوانش برای بسیاری از افراد شناخته شده نیست. مثلا اگر شما می‌خواهید از مدیر و موسس یک شرکت مردم‌نهاد جمله‌ای را نقل کنید، اگر می‌خواهید فردی این جمله را بپذیرد و ارزشی ویژه برایش درنظر بگیرد، بهتر است در معرفی این فرد کوتاهی نکنید و پیش خودتان نگویید همه که او را می‌شناسند.

به همین دلیل نمی‌توانید این نقل‌قول را بی‌واسطه در اختیار مخاطب قرار دهید. چه بسا اگر بنویسید؛ «علی پرتوی گفت» و جملات او را ادامه دهید، هیچ‌کس به آن توجهی نکند، اما اگر عنوان او را به کار ببرید، مخاطب بیشتری به آن توجه می‌کند.

به همین دلیل حواستان را جمع کنید، در هنگام نوشتن متونی که روی نقل قول‌ها تکیه دارد، حتما برای معرفی فرد با جمله‌های کوتاه و موثر فکر کنید و بی‌گدار به آب نزنید. به این ترتیب می‌توانید تاثیر بیشتری روی مخاطب خود بگذارید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *