از اینها که بگذریم، میرسیم به بچههایی که با هوش و درایتشان در همین شرایط حبابی به تعبیر بعضیها، راهی را پیدا کردهاند و حتی از مرزهای کشور هم گذشتهاند و کارهای مهمی انجام دادهاند؛ بچههایی که دور هم جمع شدهاند تا استارتاپ سیمیاروم را بسازند، از این دستهاند.
۴ جوان باهوش که الان تیمی ۱۱ نفره ساختهاند و توانستهاند دهها هزار درآمد دلاری ایجاد کنند. این تیم استارتاپی در رویداد استارتاپ استانبول که در اواخر مهرماه در ترکیه برگزار شد، در بین ۱۰۰ استارتاپ، به لیست ۱۰ تیم برتر راه پیدا کند و نظر سرمایهگذاران هم به آن جلب شود. در این گزارش، از این استارتاپ نوشتهایم و از همبنیانگذارانش.
سیمیاروم در یک نگاه
استارتاپ سیمیاروم جهت ارائه خدمات مشاوره روانشناسی و روانپزشکی آنلاین برای فارسیزبانان سراسر دنیا راهاندازی شده است. جامعه هدف اولیه این کسبوکار، ایرانیهای مقیم خارج هستند که به مشاور همزبان و همفرهنگ دسترسی ندارند. مشاورههای سیمیاروم به صورت صوتی و تصویری و با حضور متخصصان برگزار میشود.
براساس هر جلسه برگزارشده، سهمی برای سیمیاروم در نظر گرفته میشود.
غزاله سروش، همبنیانگذار سیمیاروم طراحی صنعتی خوانده تا مقطع ارشد و در دانشگاه علم و صنعت تحصیل کرده. ۳۰ ساله است و در زمینه طراحی تجربه کار در کارخانه سایپا و شاهین خودرو را در کارنامه خود دارد. بعد از مدتی در زمینه طراحی مبلمان شهری و زیباسازی فعالیت کرده و بعد از آن به سمت طراحی خدمات آمده و همکاریاش را با شرکت سیمیاسرویس آغاز کرده است.
سیمیاسرویس سال ۹۱، کارش را با ارسال هدیه از راه دور شروع کرده است. ارائه خدمات مربوط امور اداری و حقوقی به ایرانیان خارج از کشور یکی دیگر از خدمات این شرکت است. روانشناسی و ارائه مشاوره آنلاین محصول دیگری است که با عنوان سیمیاروم شروع به کار کرده و دیگر خدمت آنلاین این شرکت، آموزش زبان فارسی به بچههای ایرانی خارج از کشور است. محصولی که در این گزارش مدّنظر ماست، سیمیاروم است که به ایرانیان خارج از کشور خدمات مشاوره روانشناسی آنلاین به صورت صوتی و تصویری ارائه میکند.
غزاله در سال ۹۴ به سیمیاسرویس آمده و در ادامه همکاریاش با این شرکت، کارهای یوآی و یواکس و محتوای سیمیاروم به وظایفش اضافه میشود. سیمیاروم محصول یکی از دورههای استارتاپ ویکند است؛ یعنی حدودا سال ۹۵٫ همبنیانگذاران سیمیاروم در آنجا با هم آشنا میشوند و چون ایدههای مشابهی داشتهاند، با همدیگر این استارتاپ را شروع میکنند. غزاله میگوید در استارتاپ کار روی زمین نمیماند و هر کسی گوشهای از کار را میگیرد و جلو میبرد. تیم سیمیاروم الان ۱۱ نفره است.
زینب رئوفی همبنیانگذار سیمیاروم
زینب متولد ۱۳۶۸ است و کارنامه پر و پیمانی از کارهای علمی و اجرایی دارد. کارشناس ارشد (بورسیه استعدادهای درخشان) رشته مهندسی صنایع، گرایش سیستمها، زیرگرایش پژوهش عملیاتی از دانشکده فنی دانشگاه تهران است. مقطع کارشناسی را هم در رشته مدیریت صنعتی از دانشکده مدیریت دانشگاه تهران گذرانده است.
رئوفی افتخارات علمی زیادی دارد. از کسب مقام دانشجوی نمونه کشوری گرفته تا پژوهشگر برتر دانشکده مدیریت دانشگاه تهران. او علاوه بر اینکه چهرهای استارتاپی است، در سوابق کاریاش مشاور مدیرعامل در مرکز مالی ایران هم به چشم میخورد. فعالیتهای پژوهشی زیادی هم دارد و با سابقه علمی و مبتنی بر پژوهش به اکوسیستم استارتاپی کشور آمده است.
وقتی زینب را میبینید، نخستین چیزی که به ذهنتان خطور میکند، عزم جزمش برای موفقیت است. اعتمادبهنفس بسیار بالا و تسلط به حوزه کاریاش دیگر ویژگی این بانوی استارتاپی است.
تیم چهاربانده
استارتاپ سیمیاروم ۴ همبنیانگذار دارد که هر کدام گوشهای از کار را گرفتهاند و ماشین کسبوکار را به پیش میرانند. نام و عنوان همبنیانگذاران این استارتاپ به صورت کاملتر از این قرار است؛ زینب رئوفی، مدیرعامل و همبنیانگذار سیمیاروم و کارشناس ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه تهران، مهدی قطبی همبنیانگذار و مدیر مالی سیمیاروم و کارشناس ارشد مدیریت از دانشگاه بارسلونا و مدرک MBA از دانشگاه تهران، غزاله سروش همبنیانگذار و مدیر طراحی محصول سیمیاروم و کارشناسی ارشد طراحی صنعتی از دانشگاه علم و صنعت، علیرضا توکلی مدیر بازاریابی سیمیاروم و دارای دکتری نانوالکترونیک از دانشگاه تهران. مرتضی خمسه هم مدیر فنی سیمیاروم است و مدرک کارشناسی نرمافزار از دانشکده فنی رشت دارد.