اخبار استارتاپی گفتگو

مسابقات آنلاین کتابخوانی با کمپ ایران

محسن یوسفی ۳۴ ساله و متولد شهرگناباد، از دوران هنرستان که در رشته کامپیوتر و نرم‌افزار تحصیل می‌کرد تا‌کنون که کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی نرم‌افزار از دانشگاه آزاد بیرجند گرفته، به حوزه تجارت الکترونیک علاقه‌مند بوده و علی‌رغم اینکه مدت ۹ سال است که به عنوان کارشناس IT در دانشگاه صنعتی بیرجند مشغول به کار است، رویای خود را که راه‌اندازی یک استارتاپ در حوزه تجارت الکترونیک بود، دنبال کرده ‌و «کمپ ایران» حاصل این ممارست و پیگیری او در راه رسیدن به هدفش است.

  •  آقای یوسفی، شما مدت زمان زیادی است که در حوزه تجارت الکترونیک فعالیت می‌کنید و کارهای مختلفی در این حوزه انجام داده‌اید، ایده کمپ ایران از کجا و چگونه در ذهن شما شکل گرفت؟

بله، من از دوران لیسانس فعالیت‌های مختلفی را در این حوزه انجام دادم؛ از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی گرفته تا شبکه‌های اجتماعی مختلف. ایده کمپ ایران در سال۹۳ همزمان با دفاع از پایان‌نامه دوره فوق لیسانسم به ذهنم خطور کرد. در پایان‌نامه، من‌ روی استفاده بهتر از زمان تلف‌شده افراد کار می‌کردم مانند زمانی که در مترو در حال جابه‌جایی هستند یا زمان غیر‌قابل استفاده‌ای که دانشجویان در حال رفت و برگشت از خانه تا دانشگاه یا بالعکس هستند و یا زمان‌های هدر‌رفته افراد بین دو کلاس. بر این اساس یک نرم‌افزار طراحی کرده بودم که به صورت اتومات و با استفاده از محاسبات فراگیر به استفاده‌کننده از آن با توجه به موقعیت مکانی که در آن حضور داشت، محتوای خاصی از تست گرفته تا بازی را پیشنهاد می‌داد. مثلا نرم‌افزار به افرادی که در حال جابه‌جایی بودند، بازی پیشنهاد می‌داد و یا به افرادی که در مکانی منتظر بودند بخشی از کتاب یا یک مطلب آموزنده برای مطالعه پیشنهاد می‌داد. علاوه بر این در سال ۹۳ اولین مسابقه کتابخوانی آنلاین را برای یکی از تشکل‌های دانشگاه برگزار کردم و در یک بازه دو‌هفته‌ای حدود ۱۳۰ نفر شرکت کردند و همه مراحل نیز حتی قرعه‌کشی به صورت الکترونیکی انجام شد. همچنین در سال ۹۴ یک سامانه با تمرکز بر اطلاع‌رسانی مسابقات و قرعه‌کشی‌ها راه‌اندازی کردم که در آن به اطلاع‌رسانی در رابطه با مسابقات مختلف مانند مسابقات اول مارکت و هوم‌کر می‌پرداختم. بعد از گذشت مدتی تصمیم گرفتم خودم این کار را انجام دهم یعنی کمپی راه‌اندازی کنم و مسابقات مختلف را در آن برگزار کنم و از ابتدای سال ۹۵ با استفاده از ماژول وردپرس دو مسابقه آنلاین کتابخوانی تستی برگزار کردم، با توجه به اینکه برگزاری این دو مسابقه با استقبال خوبی روبه‌رو شد، این راه را جدی‌تر تا به امروز ادامه دادم.

  •  یعنی کمپ ایران یک بستر برای برگزاری مسابقات آنلاین کتابخوانی است؟

بله در کمپ ایران یک بستری ایجاد کردیم که افراد و سازمان‌ها بتوانند مسابقه کتابخوانی خود را به صورت آنلاین برگزار کنند. کار اصلی کمپ ایران این است ولی در کنار آن آزمون‌های آنلاین هم برگزار می‌کنیم.

  •    فرآیند برگزاری مسابقات در کمپ ایران چگونه است؟ سوالات را چه کسی طرح می‌کند؟

هر کاربری اعم از فرد یا سازمان که عضو کمپ ایران می‌شود، به تمام خدمات ما دسترسی دارد مثلا مسئول فرهنگی یک دانشگاه که می‌خواهد برای هفته کتابخوانی مسابقه‌ای برگزار کند، عضو کمپ ایران می‌شود و در ابتدا عنوان سوالات را مشخص می‌کند بعد از آن سوالات را ثبت می‌کند و مسابقه را ایجاد می‌کند، بعد از تایید اولیه مدیر، مبلغی را که به عنوان جایزه تعیین کرده است آنلاین پرداخت می‌کند تا مسابقه تایید شود و در نهایت مسابقه را به صورت آنلاین برگزار می‌کند. بعد از تایید نهایی مدیر، مسابقه قفل می‌شود و فرد نمی‌تواند تغییری بدهد.

  •   شیوه درآمد‌زایی شما در کمپ ایران چگونه است؟

به طور کلی هدف ما ارائه خدمات رایگان است و حالت ارزش افزوده‌ای که برای کمپ ایران ایجاد می‌شود، بیشتر اهمیت دارد و اینکه تعداد کاربران وب‌سایت افزایش پیدا کنند برای من مهم است. اگر برگزار‌کننده مسابقه از افرادی که قصد دارند در مسابقه شرکت کنند پولی دریافت کند، ما درصد دریافت می‌کنیم ولی اگر مسابقه را به صورت رایگان برگزار کند ما هم پولی دریافت نمی‌کنیم. ۱۵در‌صد مبلغ شرکت در مسابقه و ۳۰ درصد مبلغ شرکت در آزمون‌ها به علاوه فروش مجموعه سوالاتی که در کمپ ایران مطرح شده، منبع درآمد ماست.

  •   مخاطب کمپ ایران بیشتر چه کسانی هستند؟

هر کسی که تمایل داشته باشد که یک مسابقه ایجاد کند، اعم از افراد عادی یا سازمانی می‌تواند مخاطب کمپ ایران باشد. تا‌کنون اکثر مسابقات یعنی حدود ۲۴۰ مسابقه توسط کاربران عادی با هزینه شخصی خودشان در کمپ ایران فعال شده است. دو کانال تلگرام و دو وب‌سایت به علاوه دانشگاه صنعتی بیرجند و چند دانشگاه دیگر نیز مسابقاتی را برگزار کردند. در حال حاضر کمپ ایران حدود ۱۵۲۰ عضو دارد که تقریبا ۱۵ درصد فعال هستند و در مسابقات شرکت می‌کنند.

  •   کمپ ایران چه منفعتی برای مخاطبانش دارد؟

به صورت معمول یک سری سازمان‌ها هستند که برگزار‌کننده مسابقات کتابخوانی هستند و این کار را به صورت پنل اس‌ام‌اسی انجام می‌دهند. ما با برگزاری آنلاین مسابقات این کار را برای آنها راحت‌تر کرده‌ایم. همچنین افرادی هستند که برای معرفی برند خود با هدف جذب مشتری از کمپ ایران استفاده می‌کنند به این صورت که سوالاتی را طرح می‌کنند و از مخاطبان می‌خواهند که برای یافتن پاسخ سوالات و شرکت در قرعه‌کشی کانال تلگرامی یا وب‌سایت آنها را مطالعه کنند. 

  •  بیشترین و کمترین جایزه‌ای که در کمپ ایران تا‌کنون تعریف شده، چقدر است؟

کمترین جایزه ۴۰۰۰ تومان و بیشترین جایزه ۳۰۰ هزار تومان بوده که مربوط به کانون مسجد امام رضا دانشگاه صنعتی بیرجند است.

  •  شما گفتید که در کمپ ایران علاوه بر مسابقه، آزمون نیز برگزار می‌کنید، برگزاری آزمون‌ها چگونه است؟

شیوه ایجاد آزمون مشابه مسابقه است با این تفاوت که آزمون جایزه ندارد و کاربر در آن خود را محک می‌زند و همچنین این امکان برای اساتید دانشگاه فراهم است که به صورت آنلاین از دانشجویان آزمون بگیرند و نتایج را ببینند. آموزشگاه‌های زبان نیز که آزمون ورودی دارند یا دوستانی که تدریس خصوصی دارند، می‌توانند برای محک‌زدن دانش‌آموزان از آزمون آنلاین استفاده کنند که آزمون می‌تواند رایگان باشد یا ورودی داشته باشد.

  •  شما از چه راه‌هایی برای معرفی کمپ ایران استفاده می‌کنید؟

دانشگاه صنعتی بیرجند حامی طلایی کمپ ایران است و قرار است در دو هفته آینده یک اطلاع‌رسانی عمومی به سایر دانشگاه‌ها از طریق دانشگاه صنعتی بیرجند انجام شود. همچنین مجتمع آموزشی گناباد که دو تا سه مسابقه تا‌کنون برگزار کرده به صورت خودجوش آرم و لوگوی کمپ ایران را در وب‌سایت خود قرار داده است. به علاوه خودمان در شبکه‌های اجتماعی تلگرام، اینستاگرام، فیس‌بوک، لینکداین، گوگل پلاس، توییتر و کلوپ صفحه ایجاد کردیم و به معرفی کمپ ایران می‌پردازیم.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *