اخبار استارتاپی

فین‌تک در سرزمین گاوبازها

با وجود اینکه سیستم‌های پرداخت اسپانیا طی سال‌های گذشته رشد بسیار خوبی داشته، اما استفاده از پول نقد همچنان در این کشور بسیار رواج دارد و گزینه اول پرداخت‌هاست؛ تا جایی که حتی سکه یک سنتی هم دارند و به‌طور گسترده از سکه در این کشور استفاده می‌شود. یکی از دلایل آن نیز جمعیت روستایی این کشور است که بیش از 20 درصد کل جمعیت اسپانیا را تشکیل می‌دهند. در سال 2017، بیش از 65درصد کل حجم تراکنش‌های انجام‌شده در اسپانیا با پول نقد صورت گرفته است. با این ‌وجود روش‌های پرداخت جایگزین متعددی ازجمله علی‌پی، اپل‌پی، سامسونگ‌پی و اندرویدپی نیز در این کشور راه‌اندازی شده‌اند. همچنین اسپانیا از لحاظ پرداخت موبایلی پیشرفت خوبی را از سال 2016 به بعد تجربه کرده؛ چراکه 27 بانک اسپانیایی با همکاری یکدیگر پلتفرمی را برای پرداخت‌های تلفن همراه به نام «بیزام» راه‌اندازی کردند که کاربران‌شان را قادر می‌سازد تا تنها با استفاده از شماره تلفن همراه، مبلغ مورد نظر خود را ارسال یا آن را از دیگری درخواست کنند. پرداخت‌های غیرتماسی نیز در اسپانیا با استقبال خوبی روبه‌رو هستند؛ به‌طوری‌ که حدود 70 درصد از خرده‌فروشان از این ابزارها برای انجام پرداخت‌هایشان استفاده می‌کنند. سانتاندر، بی‌بی‌وی ‌اِی، سابادل، کایشا بانک و بانکیا از بانک‌های معروف اسپانیا هستند.

  •   فین‌تک  اسپانیا

اسپانیا به‌آرامی در حال تبدیل‌‌شدن به یک بازیگر کلیدی در حوزه خدمات مالی در اروپاست و هرساله بازار فین‌تک اسپانیا، هم از لحاظ تعداد استارتاپ‌ها و هم از لحاظ تعداد کاربران خدمات دیجیتال در حال افزایش است. از جامعه 46 میلیونی اسپانیا، در سال 2015 بیش از 23میلیون نفر، از کاربران سرویس‌های پرداخت دیجیتال بوده‌اند و با روند افزایشی، این تعداد در ابتدای سال 2015 به 27میلیون کاربر رسیده که پیش‌بینی‌ شده تا سال 2021، تعداد کاربران پرداخت‌های دیجیتال در اسپانیا به 30 میلیون نفر برسد.  تا اواسط سال 2017، تعداد 294 استارتاپ در اکوسیستم فین‌تک اسپانیا ایجاد شدند که از این تعداد، 61 استارتاپ در حوزه پرداخت و رمیتنس، 36 استارتاپ در حوزه مدیریت مالی شخصی، 34استارتاپ در حوزه کراودفاندینگ، 33 استارتاپ در حوزه مدیریت مالی شرکتی، 24استارتاپ در حوزه وام‌های مصرفی، 20استارتاپ در حوزه اینشورتک، 19 استارتاپ در حوزه احراز هویت و تقلب، 19 استارتاپ در حوزه وام‌های شرکتی، 18 استارتاپ در حوزه معاملات و بازار، 13 استارتاپ در حوزه ولث‌تک، 15 استارتاپ در حوزه فناوری‌های سازمانی برای موسسات مالی  و 2 استارتاپ در حوزه نئوبنکینگ فعالیت می‌کنند.  با توجه به این آمار، بیشترین بخش‌های تشکیل‌دهنده فین‌تک اسپانیا را حوزه‌های پرداخت و رمیتنس تشکیل می‌دهند که اگر بخواهیم شناخت دقیق‌تری از این حوزه داشته باشیم، باید بگوییم 44درصد از استارتاپ‌های این بخش، راهکارهای پرداخت موبایلی و کیف پول موبایلی، 33 درصد خدمات درگاه پرداخت، 7 درصد خدمات انتقال پول بین‌المللی و رمیتنس، 5 درصد خدمات کارتخوان موبایلی و 11 درصد باقیمانده دیگر راهکارهای پرداخت را ارائه می‌کنند.

مبلغی که پلتفرم‌های کراودفاندینگ، فقط در طول سه‌ماهه اول سال 2017 به دست آورده بودند، بیشتر از 60 درصد مبلغی بود که در طول کل سال 2016 به دست آورده بودند. سرعت رشد استارتاپ‌های فعال در حوزه فین‌تک اسپانیا را زمانی می‌توان بهتر درک کرد که بدانیم کمتر از 7 درصد آنها بین سال‌های 2000 تا 2005 فعالیتشان را شروع کرده‌اند و اکنون عمرشان بیشتر از 10 سال است و 93 درصد باقیمانده همه استارتاپ‌هایی با کمتر از 10 سال عمر هستند.

اسپانیا در داغ‌ترین حوزه فین‌تک در 2 سال گذشته؛ یعنی حوزه ارزهای رمزنگاری‌شده هم بیکار ننشسته و به‌تازگی دولت اسپانیا رویکرد مثبتی را در قبال ارزهای رمزنگاری‌شده و فناوری بلاکچین در پیش گرفته ‌و هدفش تبدیل اسپانیا به محلی امن و مطلوب برای سرمایه‌گذاری روی ارزهای رمزنگاری‌شده در چارچوب‌های قانونی است. همچنین چند وقتی است که بارسلونا از ارز رمزنگاری‌شده خود به نام «رِک» رونمایی کرده که مردم می‌توانند آن را در ۱۰ منطقه این شهر استفاده کنند. نرخ تبدیل رک برحسب یورو خواهد بود، اما در زمان معرفی اولیه این ارز تنها مغازه‌داران مجازند این ارز را به یورو تبدیل کنند.

  •   کانتوکس

کانتوکس استارتاپی در حوزه ارزی است که فناوری نوآورانه‌ای را برای حل مشکلات ارزی و مدیریت ریسک ارائه می‌دهد. کانتوکس در سال 2011 راه‌اندازی شده و بیش از 134 ارز در پلتفرم کانتوکس در دسترس است. در سال 2011 حدود 100 نفر در این استارتاپ مشغول به کار بودند و در 124 کشور فعال است. کانتوکس در لندن و بارسلونا دارای دفتر است.

  •   کوور‌فای

کووِر‌فای استارتاپی در حوزه اینشورتک است که کاربرانش را قادر می‌سازد تا قیمت، ویژگی‌ها و خدمات شرکت‌های مختلف بیمه را با هم مقایسه کنند و در نهایت بهترین و مناسب‌ترین بیمه را خریداری کنند. کووِر‌فای در سال 2015 تاسیس شد و تقریبا یک سال بعد توانست محصول خود را راه‌اندازی کند. این استارتاپ توانسته تا پایان سال 2017 بیش از 60 هزار کاربر را به سمت خود جذب کند. همچنین بیش از 30 شرکت بیمه‌ای در کووِر‌فای خدمات‌شان را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند.

  •   بیت‌تومی

بیت‌تومی استارتاپی در حوزه خریدوفروش بیت‌کوین است. بیت‌تومی در سراسر جهان خدمت ارائه می‌کند و به کاربران این امکان را می‌دهد تا از طریق سایت یا اپلیکیشن بیت‌کوین خریداری کنند یا از طریق دستگاه‌های خودپرداز بیت‌کوینی، بیت‌کوین‌هایشان را به پول نقد تبدیل کنند.

  •   کوین‌فین

کوین‌فین یکی دیگر از استارتاپ‌های حوزه ارزهای رمزنگاری‌شده در اسپانیاست که یک پلتفرم منبع‌باز و همتابه‌همتا برای مبادله بیت‌کوین است که در 70کشور خدمات آن قابل ‌استفاده است.

  •   سی‌پی

سی‌پی که در سال 1994 تاسیس شده‌، استارتاپی است در زمینه‌ ارائه‌ راهکارها و خدمات پرداخت به فروشگاه‌های فیزیکی و آنلاین. این استارتاپ خدماتی مانند کیف پول الکترونیکی و کارت‌های پرداخت ویژه‌ای را به معامله‌گران اسپانیایی ارائه می‌دهد. سی‌پی همچنین راهکارهای جلوگیری از تقلب و درگاه پرداخت را نیز ارائه می‌دهد. این استارتاپ در مادرید مستقر است.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *