رشد کسب‌وکار

شنبه، روز اجرای برنامه‌های بزرگ است؟

اغلب ما برای صبح‌های شنبه برنامه‌های زیادی داریم. خواب کمتر، خداحافظی با قند و شکر، پیاده‌روی روزانه و خواندن چند صفحه کتاب در روز، برنامه‌هایی است که معمولا، قرار است در یکی از شنبه‌های پیش رو آنها را از سر بگیریم. پس چرا شنبه سرنوشت‌ساز نمی‌آید؟

محققان می‌گویند ما آنقدر به عادت‌های مخربمان وابسته شده‌ایم که با فراموشکاری‌های خودخواسته، بهانه‌تراشی‌ها یا عوامل دیگر، سعی در ماندگار‌کردنشان می‌کنیم.

روانشناسان سال‌هاست راهکارهای مختلفی را برای محقق‌کردن برنامه‌های روزهای شنبه مطرح می‌کنند. از نظر آنها برای تغییر‌دادن عادت‌ها، به سحر و جادو نیازی ندارید! فقط کافی است مسیر درست ایجاد این تغییرات را بشناسید.

  •  استراتژی شماره 1: برنامه‌ریزی

شروع‌کردن برنامه‌ها از روز شنبه، فقط یک راه برای فرار کردن از آنها نیست. از نظر روانشناسان برای قدم برداشتن در مسیر هدفتان، واقعا به تعیین یک روز نیاز دارید؛ روزی که در آنها قرار نیست اتفاق مهم یا استرس‌آور دیگری بیفتد و برنامه شما راتحت تاثیر قرار دهد. پس با توجه به برنامه‌های دیگرتان آن روز را مشخص کنید و با یک ضربدر قرمز در تقویم آن را متمایز کنید.

  •  استراتژی شماره 2: شفاف باشید

شما باید بگویید دقیقا که هستید، از خودتان چه می‌خواهید و دقیقا با چه راهکارهایی می‌توانید به هدفتان برسید. شما فردی مبتلا به اختلالات تمرکزی هستید؟ پس قطعا نوشتن برنامه‌ای که قرار است در آن هر روز 8 ساعت مطالعه کنید به حال شما سودی ندارد. شما فردی مبتلا به پرخوری حادی هستید؟

پس بدون تردید نمی‌توانید از شنبه خام‌گیاه‌خوار شوید. قبل از نوشتن هر برنامه، نگاهی به خودتان بیندازید و بعد اهدافتان را در ذهن مجسم کنید. برای رسیدن به هدف مورد نظر به چند روز، هفته یا ماه زمان نیاز دارید؟

گذشته از این، برنامه‌تان را دقیق و شفاف بنویسید و هر قدمی که باید بردارید را، واضح و با جزئیات تصویر کنید.

  •  استراتژی شماره 3: به اجرای برنامه نظارت کنید

قبل از شروع‌کردن هر برنامه، چک لیستی از آنچه که باید و نباید انجام شود را بنویسید. برای مثال اگر هدفتان مطالعه بیشتر است، باید سرفصل کتاب‌ها را مشخص کنید، تعیین کنید که هر روز حدود چند صفحه بخوانید و از سوی دیگر، در فهرست نباید‌ها بنویسید که نباید در پیام‌های تلگرامی قطع شوید و نباید هر روز با تعداد زیادی از دوستانتان تلفنی صحبت کنید. حالا که چک لیست‌ها را آماده کردید، در پایان هر روز از اجرای برنامه، ببینید چقدر به لیست‌تان وفادار بوده‌اید و چقدر باید و نبایدها را دقیق و درست رعایت کرده‌اید.

  •  استراتژی شماره 4: همراه پیدا کنید

همیشه برنامه‌های شما شکست می‌خورد؟ شاید با وجود یک همراه، احتمال موفقیت‌تان بالا برود؛ دوستی که می‌تواند با شما به باشگاه ورزشی بیاید؛ همکلاسی‌ای که همزمان با شما برنامه درسی‌اش را شروع می‌کند یا همسری که تصمیم گرفته با شما وزن کم کند، می‌تواند مثل یک ناجی به شما در پیش بردن برنامه‌ها کمک کند.

  •  استراتژی شماره  5: ویژه باشید

همه آدم‌ها برای وزن‌کم‌کردن به مصرف کالری‌های کمتر و ورزش بیشتر نیاز دارند و همه برای قبول شدن در آزمون، به درس خواندن بیشتر.

اما در کنار این راه‌های عمومی برای رسیدن به هدف، هر شخصی با توجه به روحیات و شرایط زندگی‌اش به راه‌های ویژه‌ای هم نیاز‌مند است.

برای مثال شمایی که عصبانیت‌تان را با خوردن شکلات بیشتر خالی می‌کنید، قطعا تنها به یک برنامه غذایی نیاز ندارید و در کنار این برنامه، باید از حمایت یک روانشناس هم بهره‌مند شوید و خودتان هم با مطالعه و تمرین، مهارت‌های کنترل خشم را یاد بگیرید.پس با توجه به هر برنامه‌ای که دارید، به وضعیت‌تان نگاه کنید و برای تعیین جزئیات بیشتر برنامه تلاش کنید.

  •  استراتژی شماره 6: نقاط ضعفتان را بشناسید

دفعات قبلی که این کار را شروع کردید، چرا شکست خوردید؟ به‌خاطر رئیس پرتوقعی که مدام کار روی میزتان می‌گذارد نتوانستید سر ساعت تشکیل کلاس برسید؟ به‌خاطر همسرتان که بدون برنج شب را به سر نمی‌کند، پلو درست کردید و نتوانستید از خوردنش صرف‌نظر کنید؟ مشکل شما در شکست‌های گذشته دقیقا چه بود؟ آن را شناسایی کنید و برای دور‌زدنش در این دوره از اجرای برنامه راهکارهایی را مشخص کنید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *