رشد کسب‌وکار

سبک زندگی استارتاپی: تار عنکبوت را از حسابتان پاک کنید

بعد از سال‌ها کار‌کردن، هنوز هم دخل و خرجتان به زحمت با هم برابر می‌شوند و روزهای آخر ماهتان به سختی می‌گذرد؟ پس‌انداز‌کردن برایتان رویای دور از دسترسی است و با تحمیل‌شدن هر هزینه غیر‌مترقبه‌ای، دست و دلتان می‌لرزد و نگران تمام‌شدن موجودی اندک حسابتان می‌شوید؟ ناتوانی‌تان در پس‌انداز‌کردن را حاصل درآمد پایین‌تان ندانید. اقتصاد‌دان‌ها می‌گویند مهم نیست هر ماه یک میلیون درآمد داشته باشید یا 10 میلیون تومان به حسابتان واریز شود. از نظر آنها اگر فوت و فن مدیریت حساب را بلد باشید، لااقل هر ماه مبلغ اندکی به موجودی حسابتان اضافه می‌شود و در لحظه‌های حساس، دست‌تان خالی نمی‌ماند.

  •  اهداف مالی هیجان‌انگیز تعیین کنید

نداشتن پس‌انداز نگرانتان کرده؟ اصلا چرا می‌خواهید پس‌انداز داشته باشید؟ همه ما برای نگران‌شدن از خالی‌بودن حسابمان دلایل مهمی را داریم. می‌ترسیم وقت بیماری از پس هزینه درمان برنیاییم، نگران صاحبخانه‌نشدن هستیم یا می‌خواهیم برای آینده بچه‌ها پول جمع کنیم. همه این اهداف مهم هستند، اما واقعیت این است که هیچ یک هیجان‌انگیز نیستند. اگر می‌خواهید قانون نگه داشتن 10 یا 20 درصد حقوق را در هر ماه اجرا کنید، باید جایزه‌ای را برای خودتان درنظر بگیرید. مثلا بگویید که هر چه بیشتر از این میزان در حسابتان ماند را برای فلان کاری که آرزویش را دارید، خرج می‌کنید، یا اینکه اگر سه ماه در نگهداری این مبلغ موفق بودید، فلان کالایی که مدت‌هاست به فکرش هستید را با بخشی از این پول می‌خرید.

  •  برای قدرتمند‌شدن بجنگید

چه از این جمله خوشتان بیاید و چه نه، واقعیت این است که پول قدرت می‌آورد، درحالی‌که بی‌پولی می‌تواند شما را مضطرب و حتی افسرده کند. برای کسب قدرت و حفظ آن، چاره‌ای جز پس‌انداز ندارید. چقدر از حقوقتان را می‌توانید هر ماه کنار بگذارید؟ شما به همان اندازه، هر ماه قدرتمندتر خواهید شد.

  •  به فردا فکر کنید

گفتیم که باید برای خودتان اهداف هیجان‌انگیزی را تعیین کنید. اما قطعا مشخص‌کردن «سفر تابستان» یا «خرید دوربین حرفه‌ای» به عنوان هدف‌های کوتاه‌مدت و پول جمع‌‌کردن برای آنها، مشکل خالی‌بودن جیب شما را حل نخواهند کرد. اگر برای مثال هر ماه 20 درصد از حقوقتان را پس‌انداز می‌کنید، باید شیوه نگهداری این میزان (حتی اگر اندک باشد) را هم تعیین کنید. برای مثال، اگر می‌خواهید در ماه 300 هزار تومان (بیشتر یا کمتر) پس‌انداز کنید، محل نگهداری این پول را هم مشخص کنید. برای مثال، بگویید هر ماه 100 هزار تومان حق‌بیمه عمر و پس‌انداز پرداخت می‌کنم. 50 هزار تومان برای سفر شمال ماه‌های آینده کنار می‌گذارم و 50 هزار تومان را برای هزینه‌های احتمالی درمانی در حسابم نگه می‌دارم. این مبالغ را در حساب‌های مشخص خودشان بریزید و قول دهید که پول سفر را برای خرید لباس یا هزینه درمان را (حتی در صورت سالم‌بودن) برای خرید وسیله خانه خرج نکنید.

  •  به خودتان حق شاد‌بودن پرداخت کنید

بخشی از پس‌انداز شما، صرفا برای دل خودتان باید هزینه شود. مهم نیست که این بخش 20 هزار تومان در ماه است یا 1 میلیون‌تومان. مهم این است که میزان مشخص‌شده را تنها و تنها برای دل خودتان خرج کنید. این هزینه ممکن است صرف خرید یک روسری گلدار شود، یا به ارتقای خودروی شما بینجامد. مهم این است که به اندازه مبلغ آن، دلیلی برای شادتر‌شدن پیدا کنید و پولتان را برایش خرج کنید.

  •  صندوق‌ساز شوید

اگر به خرج‌کردن تمام موجودی‌تان عادت کرده‌اید، باید به روش‌های اجباری پس‌انداز‌کردن متوصل شوید. شما می‌توانید با چند نفر از آشنایانتان، یک صندوق قرض‌الحسنه تاسیس کنید و هر ماه مبلغی را به حساب صندوق واریز کرده و جمع مبلغ هر ماه را به عنوان وام، به یکی از اعضا پرداخت کنید. برای مثال، اگر 10 نفر باشید و هر ماه 100 هزار تومان قسط به صندوق پرداخت کنید، می‌توانید هر ماه به یکی از اعضا که به قید قرعه انتخاب می‌شود، 1 میلیون تومان وام بدهید. اگر چنین امکانی را ندارید، پس‌اندازهای ماهیانه‌تان را در یک بانک قرض‌الحسنه سپرده کنید و در نوبت اخذ وام بمانید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *