هنگامی که در روز پنج شنبه 21 آذرماه اولین مورد بیماری در شهر ووهان چین شناسایی شد، هیچکس فکرش را نمیکرد که این ویروس به چه سرعتی میتواند فراگیر شود و کار را به قرنطینه شهرها ، لغو سفرها و تعطیلی سازمانهای قدرتمند بکشاند و یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان را به زانو در بیاورد.
در ایران نیز روز 29 بهمن ماه اولین مورد ابتلای به این ویروس شناسایی و اعلام گردید. اما زودتر از شیوع بیماری، ترس و اضطراب در تمامی اقشار مختلف جامعه فراگیر شد و این سونامی چینی تمام ایران را به خود درگیر کرد. سر تیتر تمام خبرگزاریها به اطلاعرسانی در این باره متمرکز شد و شاهد انفجار اطلاعات از راه های پیشگیری تا آخرین آمار درگیری و ابتلا در رسانههای اجتماعی مختلف بودیم. این موضوع تا آنجا پیشرفت که سازمانهایی که تا پیش از این دورکاری را به طور جدی در دستور کار خود قرار نداده بودند با توجه به اینکه میزان راندمان و طبعات اقتصادی آن امری نامشخص بود، اما برای سلامت جسمانی و آرامش روانی کارکنان خود به سرعت بستر مناسب را برای این موضوع فراهم کردند.
و شرکت ها و استارت آپ های بزرگی نظیر علی بابا، تپسل ، نت برگ و…….. دورکار شدن کارکنان خود را اعلام کردند .
هلدینگ ایده پردازان نیز با دپارتمان هایی شامل پنل های ارسال انبوه پیامکی ، استودیو چند رسانه ای ایده پردازان و خدمات میزبایی وب و سرور، مشابه تمامی سازمانهای دیگر در این بحران، تصمیم به فراهم کردن شرایط مناسب و پیاده سازی آن در سریعترین زمان ممکن گرفت. این شرکت با وجود بخش های مختلف در زمینههای کاری گوناگون در ساختار سازمانی خود، ابتدا با پخش پرسشنامه در بین کارکنان و اطلاع از شرایط هریک از آنان امکان سنجی و تعیین روند پیادهسازی را انجام داد. تمامی تیمها را به سیستمهای پر سرعت مجهز کرد و برای ارتباط با کارکنان از نرم افزارهایی همچون flock، WhatsApp، trello استفاده نمود. همچنین برای برگزاری جلسات برون سازمانی آنلاین نرم افزار team speak را در اختیار کارکنان خود قرار داد .
شاید در ظاهر ساده به نظر برسد اما مدیریت تعداد بالای کارکنان از راه دور و رصد کردن آنها حجم کاری بالایی را بر دوش مدیران مجموعه میگذارد و همکاری همه جانبهی تمامی پرسنل را میطلبد . چراکه بالا نگه داشتن انگیزه و بهرهوری مثبت به دور از مجموعه و همراه نبودن کارکنان در کنار هم، کار را بسیار دشوار میکند. برای آشنایی بیشتر با چالش های دورکاری مدیریت مجموعه، آقای وحید خسروی در برنامه از « نزدیک با دورکاری » که در صفحه اینستاگرام خود منتشر می کند به بیان تجربه های دورکاری می پردازد. با تمام چالشها و با توجه به اینکه هیچ نهاد رسمی تعطیلی شرکتهای خصوصی را الزام نکرده است، اما انجام اینکار به صورت خودجوش در شرکتهای بخش خصوصی نشان از درک بالای مدیران این سازمانها از شرایط حاکم بر جامعه دارد، چرا که سلامت جامعه خود را بردر آمدزایی ارجح دانستهاند. امیدواریم که در کنار هم از این بحران نیز عبور کنیم.