رهبران حوزه تکنولوژی میتوانند چند درس از مدیرعامل کنونی گوگل بگیرند:
1. هیچ وقت ریشههایتان را فراموش نکنید
ساندار پیچای، در یک خانه دوخوابه ساده در شهر چنای هند به دنیا آمد. او یک دانشآموز فوقالعاده و همیشه درحال درسخواندن بود. او بسیار خجالتی و ساکت بود. درعین حال، یک جوان با اعتمادبهنفس بود. پدرش، رگوناتا پیچای، یک مهندس الکترونیک و اولین کسی بود که علاقه پیچای به تکنولوژی را ایجاد کرد.
تلاش ساندار در مدرسه، باعث شد که او بتواند وارد موسسه هندی تکنولوژی در کاراگپور شود. یکی از اساتید دانشگاه او، سانات روی، درباره دانشجویش میگوید: «او بهترین در کلاس بود، دقیق و با هوشی ذاتی که بسیار فراتر از برنامه کلاس بود. او یک سر و گردن از بقیه بهتر بود. با این حال، او باورکردنی نبود، همیشه سعی می کرد عضوی یکپارچه از کلاس باشد».
او همچنین بورسیه دانشگاه استنفورد را گرفت، اما رسیدن به استنفورد، چالشهای خودش را داشت. والدین ساندار، هزارپوند – یعنی بیش از درآمد سالانه پدرش – هزینه کردند تا بتوانند پسرشان را سوار هواپیما کنند. قدردانی و سپاسگزاری عمیق او نسبت به ازخودگذشتگی پدر و مادرش و فراهمکردن امکان آموزش، عمیقا در مهارتهای رهبری او تاثیرگذار بوده است. با وجود پیشرفتهای سریع، ساندار پیچای، یکبار هم حمایت و تشویق پدر و مادرش، برای دنبالکردن آرزوهایش را فراموش نکرد. او حتی خانهای لوکس برای آنها در شهر چنای خرید.
2. بیشتر بر موفقیت دیگران تمرکز کنید تا موفقیت خودتان
مدیرعامل گوگل، آنچه را که نصیحت میکند، خودش نیز انجام میدهد. یکی از ارزشهایی که اوبه آن عقیده دارد، این است که «تنها موفقیت خود را نبینید، بلکه بر موفقیت دیگران تمرکز کنید». او توضیح میدهد: «به عنوان یک رهبر، کار شما این است که باعث شوید افرادی که برایتان کار میکنند، موفق شوند. رهبری، کمتر درباره این است که خودتان موفق باشید، و بیشتر درباره این است که اطمینان پیدا کنید آدمهای خوبی دارید و کار شما این است که موانع را از سر راه آنها بردارید. برایشان انسدادها را از بین ببرید تا آنها بتوانند در آن چیزی که انجام میدهند، موفق باشند و این چیزی است که من همیشه به آن فکر کردهام». این وظیفه یک رهبر واقعی است که به دیگران به بهترین نحو ممکن کمک کند تا به اهدافشان برسند زیرا ساختن فرهنگهای مشارکتی جایی است که همهچیز از آن به بهترین شکل خارج میشود.
3. جوانان را توانمند کنید
نکته دیگری که مدیرعامل گوگل آن را ارزشمند میداند، توانمندسازی جوانان است. او معتقد است که امروزه فشارهای بسیاری بر شانه جوانان است. او میداند که دبیرستانیها باید بهشدت تلاش کنند تا برای مثال، در موسسه هندی تکنولوژی قبول شوند. پیچای میگوید: «تمرکز بر آموزش یک توانایی بزرگ است. من میخواهم ببینم که افراد جوان بر خلاقیت تمرکز دارند و ریسک میکنند.» ساندار پیچای، سختکوشی جوانان و آرزوهای پس هر عملشان را میشناسد و برای همین، گوگل فرصتهای بسیاری را برای توانمندسازی دانشآموزان فراهم میکند، مانند مسابقات سالانه کدگذاری گوگل یا «گوگل کداین».
4. فروتن بمانید و به یادگرفتن ادامه دهید
ساندار پیچای، مدیریت ارشد کسبوکار (MBA) را در دانشگاه وارتون تمام کرد. او از نردبان پیشرفت و ترقی بالا رفت و در بسیاری از تولیدات اساسی گوگل همکاری کرد. او کسی بود که لاری پیج (Larry Page) و سرگئی برین (Sergey Brin) را متقاعد کرد که گوگل جستجوگر خود را داشته باشد. او نقشی اساسی در شروع نهایی گوگلکروم در سال 2008 داشت. ساندار، در گوگل مدام ترفیع گرفت تا اینکه در سال 2012 معاونارشد کروم و اپلیکیشنها شد. در سال 2013، زمانی که اندی روبین (Andy Rubin) خالق اندروید، گوگل را برای پروژه دیگری ترک کرد، لاری پیج، پیچای را مسئول اندروید کرد و در نهایت در سال 2015، به مدیرعاملی شرکت گوگل ارتقا یافت. او یک گفته فروتنانه دارد که «همیشه خوب است که با آدمهایی کار کنید که باعث میشوند نسبت به خودتان احساس ناامنی کنید. از این راه، شما دائما خودتان با محدودیتهایتان میجنگید».