ابزارهای متعددی برای این کار وجود دارند. برخی رایگان هستند و برخی دیگر پولی و به شما کمک میکنند تا وبسایت خود را برای بهتر دیدهشدن در گوگل و سایر موتورهای جستوجو بهینهسازی کنید. اما این ابزارهای سئو دقیقا چه کار میکنند و چه کارکردی دارند؟ در ادامه هر کدام از این ابزارها را تشریح خواهیم کرد.
Google’s Webmaster Tools
هزینه: رایگان
هدف: آنالیز وبسایت
شاید بهترین راه برای اینکه مطمئن شویم گوگل ما را میبیند و رصد میکند، ابزار وبمستر گوگل باشد. این ابزار به کنسول جستوجو هم معروف و از جمله ابزارهای سئو بسیار پرکاربرد است.
Google’s Webmaster Tools منابع مختلفی را در اختیار شما قرار میدهد و اصول جستوجو در گوگل را به طور کامل توضیح میدهد. به طور مثال، ابزار Fetch as Google به شما این امکان را میدهد تا
URLها را همانطور که گوگل دریافت و نمایش میدهد ببینید که برای حل مشکلات کارایی ضعیف سئو بسیار کاربردی است.
از دیگر امکانات گوگل وبمستر میتوان به PageSpeed Insights اشاره کرد. این ابزار میتواند سرعت وبسایت شما را در نسخه دسکتاپ و موبایل به دقت اندازه بگیرد. در حال حاضر با گسترش و همهگیرشدن گوشیهای هوشمند، میزان سرعت سایت به یکی از المانهای مهم کسبوکارها تبدیل شده تا مخاطبان بیشتری جذب کنند.
PageSpeed Insights سرعت وبسایت شما را ارزیابی و امتیاز سرعت وبسایت را بین ۱ تا ۱۰۰ تعیین میکند. امتیاز بالاتر از ۸۰ مطلوب است و اگر زیر این مقدار باشد، نیاز به بهبود دارد.
Ahrefs
هزینه: ۹۹ دلار در ماه برای نسخه لایت
هدف: پژوهش کلیدواژه
Ahrefs یکی از ابزارهای سئو در زمینه بهبود کلیدواژهها و مطالعه و پژوهش کلمات کلیدی است تا رتبهبندی شما در موتورهای جستوجو بهبود پیدا کند و بتوانید در مورد محتوای وبسایت خود تصمیمات مهمی بگیرید. ۳ ابزار کلیدی Ahrefs عبارتند از:
کاوشگر سایت: که کارایی صفحات مختلف وبسایت شما را نشان میدهد.
کاوشگر محتوا: که به شما اجازه میدهد تا صفحات با کارایی بالا و کلیدواژههای مشخص و موضوعات آنها را مورد بررسی قرار دهید.
کاوشگر کلیدواژه: که کلیدواژههای متناسب با فعالیت شما و نرخ کلیک و بازدید بالا را به صورت ماهانه برای شما تعیین میکند.
با استفاده از کاوشگر کلیدواژه میتوانید موضوعات کلیدی را متناسب با کلیدواژههای پراستفاده پیدا کنید. همچنین میتوانید میزان سختی کلیدواژه و مواردی از این دست را نیز تعیین کنید. این امکانات به شما این قابلیت را میدهد تا برای وبلاگ و سایر صفحات وبسایت محتوایی مفید تولید کنید و ترافیک وبسایت خود را افزایش دهید.
Check My Links
هزینه: رایگان
هدف: بهینهسازی لینکها
برای اطمینان از عملکرد وبسایت خود از نظر لینکهای داخلی و خارجی میتوانید از Check My Links استفاده کنید. چککردن لینکهای شکسته میتواند وبسایت شما را از نظر کارکرد صحیح لینکها مطمئن سازد.
وبسایتی نظیر Wikipedia را در نظر بگیرید که به طور مثال برای اصطلاح «بازاریابی» حدودا ۷۱۱ لینک دارد. Check My Links در زمان خیلی کم تمام این لینکها را بررسی میکند و اگر لینکهایی نیاز به بازبینی دارند، مشخص میشوند. لینکهای سالم با رنگ سبز و لینکهای شکسته به رنگ قرمز نشان داده میشوند.
Moz’s Pro Tools
هزینه: ۳۰ روز اول رایگان و بعد از آن ۹۹دلار در ماه
هدف: تحلیل وبسایت
The Moz Pro به عنوان یکی از جامعترین ابزارهای سئو شناخته میشود. کلکسیون Moz به کاربران اجازه میدهد تا تمام منابعی که برای سئو و رصدکردن رشد وبسایت خود نیاز دارند را در دسترس داشته باشند.
گزارشهای مهم وبسایت را به صورت لحظهای دریافت کنند و تمام آنچه را که برای بهینهسازی وبسایت خود نیاز داشته باشند، در یک پکیج کامل داشته باشند. برای مثال، Crawl Test Tool از روبات اختصاصی ماز به نام RogerBot بهره میبرد تا بیش از ۳۰۰۰ لینک را در یک URL آنالیز و بررسی کند.
سپس یک گزارش ایمیلی از تمام موارد موردنیاز برای هر صفحه را برای کاربران آماده میسازد. اگر به دنبال بهینهسازی وبسایت خود هستید و میخواهید از شر محتوای کپی و گوگل پنالتی و مواردی از این دست در امان باشید، ماز تمام این امکانات را در اختیار شما میگذارد.
1 دیدگاه