گسترش اینترنت و جا افتادن خرید آنلاین میان اقشار مختلف جامعه کار را برای همه راحتتر کرده است؛ چه کسانی که میخواهند محصولی را بفروشند و چه کسانی که قصد خرید کالایی را دارند. دسته اول به جای پرداخت اجارهبهای ماهیانه بابت مغازهای در گوشهای از شهر تنها با استفاده از اینترنت و یک فروشگاه آنلاین میتوانند محصولات خود را برای مردم به نمایش بگذارند و دسته دوم هم که شامل خریداران میشوند به جای اینکه ساعتها وقت خود را در خیابانها به دنبال کالای مورد نظر خود تلف کنند، میتوانند با یک ساعت وقت و جستوجو در اینترنت، تامینکننده کالای مورد نظر خود را پیدا کرده و آن را به صورت آنلاین خریداری کنند. در این بین تیم «هونریا» کار را برای کسبوکارهایی که علاقه دارند در محیط مجازی فروش آنلاین داشته باشند، راحتتر کرده است و این امکان را برای آنان فراهم کرده تا بتوانند در عرض 15 دقیقه فروشگاه آنلاین خود را به صورت رایگان راهاندازی کنند. مهدی شیدری، یکی از بنیانگذاران هونریا که 28 سال دارد و متولد بیرجند است و در دانشگاه هنر تهران در رشته کارشناسی ارشد طراحی صنعتی تحصیل کرده است، از شکلگیری هونریا و طرز کار آن برایمان میگوید.
- شما میخواستید برای خودتان فروشگاه آنلاین طراحی کنید و سختیهایی که در این مسیر داشتید، باعث شد که به فکر تسهیل مسیر بیفتید و بستر و فرایند ساخت فروشگاه اینترنتی را برای دیگران آسان کنید، آیا ایده هونریا همین جا شکل گرفت؟
بله، تقریبا یک سال و نیم گذشته قصد داشتیم برای فروش یک سری محصولات هنری یک فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنیم ولی با سختیها و هزینههای بالا برای ساخت فروشگاه اینترنتی مواجه شدیم. از آنجا بود که هدفمان تغییر کرد و تصمیم گرفتیم روند ساخت فروشگاه آنلاین را تسهیل کنیم. در ایران هم نمونه موفق و شناختهشدهای در این زمینه وجود نداشت. به این ترتیب به بررسی نمونههای خارجی پرداختیم و خواستیم این روند را آسانتر کنیم و به نوعی از حل مشکل خودمان ایده هونریا شکل گرفت تا اینکه کاربر از طریق آن بتواند بدون صرف وقت و هزینه زیاد فروشگاه آنلاین خود را طراحی کند.
- هونریا دقیقا چه کار میکند؟
هونریا یک سیستم فروشگاهساز آنلاین است که هدفش کمک به رشد برندها و خردهفروشیهایی است که علاقه دارند در فضای مجازی اقدام به فروش آنلاین کنند و به کاربر اجازه میدهد در زمانی کوتاه و با صرف هزینهای کم فروشگاه آنلاین خود را با نام خود و کاملا مستقل راهاندازی کند. علاوه بر این، با بررسی دغدغههای افرادی که تازه فروشگاه آنلاین راهاندازی کردهاند به این نتیجه رسیدیم که فروش و جذب مشتری یکی از دغدغههای اصلی برایشان به حساب میآید و تصمیم گرفتیم که در کنار فضای فروشگاهساز، یک مارکتپلیس هم راهاندازی کنیم تا در نهایت این امکان برای کاربر فراهم شود که علاوه بر داشتن یک فروشگاه آنلاین مستقل کالای خود را در مارکتپلیس هونریا نیز به نمایش بگذارد. همچنین علاوه بر فضای وب کاربران میتوانند از طریق اپلیکیشن اندروید و ios هونریا هم جذب مشتری داشته باشد.
- گفتید هونریا هم به کاربر این امکان را میدهد که فروشگاه آنلاین بسازد و هم از فضای مارکتپلیس استفاده کند، این فرآیند در هونریا چگونه شکل میگیرد؟ آیا شما فقط رابط کاربری فروشگاه را در اختیار میگذارید؟
در هونریا هر کاربر بعد از ورود به سایت یک سری مراحل را پله پله طی میکند. بعد از واردکردن مشخصات اولیه، عکس محصولات خود را وارد کرده و به نوعی فروشگاه را برای خود شخصیسازی میکند و در عرض 10 تا 15 دقیقه میتواند یک فروشگاه اینترنتی اختصاصی برای خود ایجاد کند. در حال حاضر درگاه پرداخت واسط هونریا برای فروشگاهها در نظر گرفته شده است چون اکثر کسبوکارهای کوچک مجوزهای قانونی لازم را ندارند ولی در ادامه راه قصد داریم درگاه بانکهای مختلف هم برای پرداختهای الکترونیکی به سایت اضافه کنیم تا کاربران بتوانند مانند یک ماژول انتخاب کنند که فروشگاهشان کدام امکانات را داشته باشد. همچنین کاربران میتوانند دامنه اختصاصی خود را ثبت کنند تا فروشگاه روی دامنه اختصاصی خودشان قرار بگیرد. دامنه را هم میتوانند از طریق سیستم هونریا ثبت کنند.
- با توجه به اینکه ساخت فروشگاه آنلاین در هونریا رایگان است، جریان درآمدی شما به چه شکل است؟
بله، در حالتی که کاربر از ساب دامین برای فروشگاه استفاده کند، مراحل کار کاملا رایگان است و در این حالت هیچگونه پرداختی از طرف کاربر صورت نمیگیرد ولی در حالت دیگر کاربر میتواند با پرداخت حق اشتراک دامنه اختصاصی خود را داشته باشد و انتخاب کند که فروشگاه دارای چه امکاناتی باشد. در حال حاضر حق اشتراک ماهیانه 17 هزار تومان، ششماهه 70 هزار تومان، سالانه 130 هزارتومان و حق اشتراک حالتی که کاربر تمایل داشته باشد برای فروشگاه اپلیکیشن اندروید یا ios دریافت کند، 290 هزار تومان است.
- آیا کسبوکارها محدودیتی برای ماندن در حالت ساب دامین دارند؟ به عبارت دیگر آیا شما سقفی برای این حالت تعیین کردهاید؟
کسبوکارها محدودیتی برای ماندن در حالت ساب دامین ندارند و میتوانند تا هر زمان که تمایل داشته باشند، بدون اینکه حق اشتراکی پرداخت کنند، از امکانات هونریا استفاده کنند و هر زمان که این نیاز را احساس کردند که میخواهند دامنه اختصاصی خود را داشته باشند و کسبوکار را گسترش دهند، میتوانند حق اشتراک بپردازند. معمولا در هونریا کسبوکارها با ساب دامین شروع میکنند تا سیستم را تست کنند و وقتی به حدی از رضایتمندی رسیدند، دامنه شخصی را سفارش میدهند.
- درآمدزایی هونریا در مارکتپلیس به چه ترتیب است؟
در حال حاضر برنامه درآمدزایی از طریق مارکتپلیس نداریم، در حقیقت مارکتپلیس تنها برای حمایت و کمک به فروش فروشگاههایی است که در هونریا ایجاد شدهاند، چون هدف اصلی هونریا کمک به رشد برندهایی است که در فضای آنلاین در حال فروش محصولات خود هستند و به سختی این کار را انجام میدهند و با دردسرهای زیادی روبهرو هستند. به علاوه برای هر نوع کالایی امکان ایجاد فروشگاه اینترنتی در هونریا وجود دارد ولی در مارکتپلیس فقط کالاها و برندهای مستقل ایرانی نمایش داده میشوند.
- با توجه به اینکه سایتهای مشابه کار شما در فضای آنلاین وجود دارند، چطور توانستید خود را از رقبا متمایز کنید؟
در حقیقت میتوان به نوعی گفت سیستم هونریا تاکنون در ایران راهاندازی نشده بود و بیشتر سایتهای مشابه یا فقط فروشگاهساز یا مارکتپلیس هستند ولی نکتهای که وجود دارد این است که ما تلفیقی از فروشگاهساز و مارکتپلیس هستیم به علاوه در هونریا کاربر این امکان را دارد که علاوه بر داشتن فروشگاه آنلاین بتواند از اپلیکیشنهای اندورید و ios هم برای جذب مخاطب بیشتر استفاده کند.
- اعضای اصلی شرکت را معرفی میکنید؟
هونریا کلا سه بنیانگذار اصلی دارد؛ آرزو کرباسی کارشناسی ارشد طراحی صنعتی که در زمینه طراحی رابط کاربری فعالیت میکنند، مصطفی علوینیک مدیر عامل شرکت نیک مدرن که هونریا زیرمجموعه این شرکت فعالیت میکند و بخش فنی برعهده ایشان است و من که بخش مارکتینگ و بازار را پیش میبرم.
1 دیدگاه