برنامه نویسان، نیاز های متنوعی دارند. برای بررسی درآمد و نیاز برنامه نویسان در کشور ما، شما باید به یک سری نکات خاص توجه داشته باشید. ایران یکی از کشور هایی است که مدام به دنبال پیشرفت است. بدون برنامه نویسی و برنامه نویسان، این امر هیچ گاه محقق نمی شد. در نتیجه، شغل برنامه نویسی یکی از شغل های مهم و کارآمد است که بر روی آینده تاثیرات متنوعی می گذارد. درآمد و نیاز برنامه نویسان می تواند تحت تاثیر یک سری عوامل و فاکتور های خاص متغیر باشد. از جمله این عوامل می توان به زبان برنامه نویسی، شرکت، نوع قرارداد و … اشاره کرد. در نتیجه، برای ورود به شغل برنامه نویسی در ابتدا شما باید به یک سری متغیر های اصلی توجه داشته باشید. شما حتما باید با اصلی ترین درآمد و نیاز برنامه نویسان آشنا باشید.
درآمد و نیاز برنامه نویسان به صورت روزانه در حال افزایش است. برای همین، در صورتی که شما به دنیای تکنولوژی علاقه دارید، بهتر است که با این دنیا آشنا شوید. زبان هایی مثل برنامه نویسی سی شارپ پیشرفته، زبان برنامه نویسی کاتلین و فریمورک asp.net چند مورد از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی به حساب می آیند که حقوق عالی را می توانند برای شما به همراه داشته باشند. باگتو یکی از بهترین منابع موجود برای آموزش برنامه نویسی به حساب می آید. دوره های آموزشی تیم باگتو به شما کمک می کند صفر تا صد زبان برنامه نویسی مورد نظر خود را یاد بگیرید.
مهم ترین نیاز های برنامه نویسان در سال 1401
شاید درآمد و نیاز برنامه نویسان خیلی قوی و سنگین نباشد. ولی، شما باید آمادگی ذهنی بالایی برای فعالیت در این حوزه داشته باشید. در ابتدا شما باید رشته و شاخه کاری خود را مشخص کنید. در لیست زیر، شما می توانید انواع شاخه های محبوب برنامه نویسی را مشاهده کنید.
- برنامه نویسی بک اند
- برنامه نویسی فرانت اند
- برنامه نویسی فول استک
- برنامه نویسی اندروید
- برنامه نویسی شبکه
هنگامی که شما شاخه کاری و فعالیت خود را به طور کامل انتخاب کردید، نوبت به یادگیری زبان برنامه نویسی می رسد. یکی از مهم ترین موارد موثر بر روی درآمد و نیاز برنامه نویسان، زبان برنامه نویسی است.شرکت در دوره های برنامه نویسی نیاز به علم دانشگاهی یا مدرک خاصی ندارد. شما خیلی راحت و فقط با استفاده از یک لپ تاپ، می تواند درون این دوره ها شرکت کنید.
سومین نیاز مهم یک برنامه نویس در سال 1401، ذهن پویا و کنجکاو می باشد. شما باید در مورد نحوه عملکرد اجزای مختلف یک برنامه کنجکاو باشید. شما باید مدام سوال بپرسید و به دنبال پاسخ برای سوال های خود باشید. جالب است بدانید که این سوال ها می توانند در منابع خارجی هم مطرح شوند. البته که تیم باگتو در سریع ترین زمان ممکن می تواند پاسخگوی همه نیاز شما برنامه نویسان عزیز باشد.
درآمد هر شاخه برنامه نویسی از نظر برنامه نویسان
درآمد و نیاز برنامه نویسان در هر کشوری متغیر است. برنامه نویسی شغلی است که هیچ محدودیتی ندارد. در صورتی که شما به سطوح بالا تر این شاخه وارد شوید، حقوق شما می تواند به چند صد میلیون تومان در ماه هم برسد. در نتیجه، شما باید شاخه ای را انتخاب کنید که در آن توانایی های شما به طور کامل شکوفا می شوند. بهتر است که به چارت های قیمتی توجه نداشته باشید. مثلا درآمد و نیاز برنامه نویسان بازی، موبایل و فول استک از سایر برنامه نویس ها بیشتر می باشد. ولی آنها به آمادگی ذهنی قوی تری نیاز دارند. چرا که در برنامه نویسی فول استک، شما باید هم بک اند و هم فرانت اند را خودتان طراحی کنید. در نتیجه حقوق نهایی شما تا حد بسیار زیادی افزایش خواهد یافت.
همچنین چالش ها و فشار های ذهنی برنامه نویسانی که در این حوزه ها فعالیت می کنند، بیشتر است. در نتیجه، در صورتی که شما آمادگی ذهنی برای ورود به این حوزه ها را نداشته باشید، با مشکلات متعددی مواجه خواهید شد. هنگامی که شما شاخه مناسب خود را پیدا کنید و در آن شکوفا شوید، درآمدتان مطمئنا تا حد بسیار زیادی بالاتر خواهد رفت. در صورتی که شما به همه چیز منطقی فکر می کنید، بک اند برای شما مناسب بوده و در صورتی که خلاقیت زیادی دارید، فرانت اند برای شما مناسب است.
تاثیر زبان برنامه نویسی بر روی درآمد برنامه نویسان
یکی از مهمترین مباحثی که می تواند بر روی درآمد و نیاز برنامه نویسان تاثیر داشته باشد، زبان برنامه نویسی است. هر زبان برنامه نویسی، یک دستمزد خاص دارد. در نتیجه، شما علاوه بر علاقه و نحوه عملکرد خود، باید بهترین زبان را نیز انتخاب کنید. معمولا همه زبان های برنامه نویسی در یک رنج قیمت قرار می گیرند. ولی، کاربرد آنها متنوع است.
مثلا، درآمد و نیاز برنامه نویسان نرم افزار که با پایتون کار می کنند، از درآمد و نیاز برنامه نویسان هوش مصنوعی که با استفاده از پایتون کار می کنند کمتر است. از جمله محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در ایران می توان به زبان برنامه نویسی سی شارپ پیشرفته، جاوا، جاوا اسکریپت و ریکت اشاره کرد. البته که ریکت یک زبان برنامه نویسی نیست. یک فریم ورک برنامه نویسی است.
تفاوت فریمورک و زبان برنامه نویسی
فریمورک و زبان برنامه نویسی، شاید برای افراد تازه وارد یکی به نظر برسند ولی، در واقع تفاوت های خیلی زیادی میان این دو وجود دارد. فریم ورک برنامه نویسی به یک مجموعه کامل از کد ها گفت می شود. این مجموعه کد ها می توانند با استفاده از هر زبان برنامه نویسی تولید شوند. مثلا، فریم ورک فلاسک با استفاده از پایتون ساخته شده است.
ولی، زبان برنامه نویسی، به سیستمی گفته می شود که با استفاده از آن شما می توانید با کامپیوتر صحبت کنید و به آن دستور دهید. بیایید مثال را به دنیای واقعی ببریم تا بهتر متوجه این امر شوید. فرض کنید شما در حال ساخت یک محصول هستید. مواد اولیه ای که برای ساخت آن محصول مورد استفاده قرار می گیرد، زبان برنامه نویسی نام دارد. مثلا وقتی که شما می خواهید یک کیک درست کنید، به موادی که در هنگام ترکیب شدن حضور دارند، مواد اولیه می گویند. در دنیای برنامه نویسی هم این قانون برقرار است. به موادی که برای ساخت یک برنامه و نرم افزار به کار میرود، زبان برنامه نویسی می گویند.
حال فرض کنیم شما به عنوان برنامه نویس دوست دارید که از یک سری ابزار های خاص در برنامه خود استفاده کنید که از قبل طراحی شده اند. در این موقعیت از فریم ورک ها استفاده می کنید. برای استفاده از فریمورک ها، شما دیگر نیازی ندارید تا اجزای اصلی را تغییر دهید. معمولا فریم ورک ها بر اساس همان زبان برنامه نویسی مورد نظر شما طراحی شده اند. مثلا، هنگامی که شما می خواهید برای اندروید برنامه بسازید، چند راه مختلف در جلوی پای شما قرار گرفته است. ولی، بهتر است که از زبان برنامه نویسی دارت و فریمورک فلاتر استفاده کنید.
تعریف بک اند برای برنامه نویسان
بک اند، به شاخه قوی از برنامه نویسی گفته می شود که به صورت منطقی عمل می کند. درآمد و نیاز برنامه نویسان بک اند، می تواند بالا باشد. ولی، این افراد باید بتوانند منطقی فکر کنند و آماده حل محاسبات ریاضی باشند. این شاخه می تواند شامل نوشتن منطق برنامه و عملکرد های پشت صحنه می باشد. در برنامه نویسی بک اند، شما باید با زبان های برنامه نویسی خاصی همچون برنامه نویسی سی شارپ پیشرفته، برنامه نویسی جاوا و فریمورک asp.net آشنا باشید. البته که شاخه بک اند می تواند ذهن شما را به طور کامل درگیر کند. در لیست زیر، شما می توانید یک سری از زبان ها و فریم ورک های به کار رفته در برنامه نویسی بک اند را مشاهده کنید.
- php
- java
- C++
- C#
- net
- js
- Golang
لیستی که در بالا مشاهده می کنید فقط تعداد کمی از زبان های برنامه نویسی مربوط به برنامه نویسان بک اند را به شما معرفی می کند. زبان های خیلی زیادی وجود دارند که در صورتی که شما خواستید تا در این زمینه فعالیت کنید، می توانید از آنها استفاده کنید. اگر بخواهیم برنامه نویسی بک اند را به طور دقیق معرفی کنیم، می توانیم یک برنامه را مثال بزنیم. مثلا، وب سایت باگتو را در نظر بگیرید. پوسته زیبایی که شما در حال مشاهده آن هستید فرانت اند بوده و عملکرد های منطقی که مسئول پردازش دوره های آموزشی و فروش دوره ها هستند، بک اند به حساب می آیند. در نتیجه، شما باید بسته به توانایی ذهنی خود یک شاخه قوی را انتخاب کنید. در ادامه بیشتر در مورد تفاوت بک اند و فرانت اند برای برنامه نویسان با شما صحبت خواهیم کرد.
تعریف برنامه نویسی فرانت اند
همانطور که گفته شد، برای برنامه نویسان فرانت اند شغل های بسیار زیادی وجود دارد. برنامه نویسی فرانت اند به شاخه خاصی از برنامه نویسی گفته می شود که درون آن شما رابط کاربری یا قسمتی که کاربر با آن تعامل دارد را طراحی می کنید.
خلاقیت، یکی از مهم ترین عوامل موثر بر روی درآمد و نیاز برنامه نویسان فرانت اند است. شما باید بتوانید با استفاده از خلاقیت های خود، یک صفحه رابط کاربری را طراحی کنید. در لیست زیر یک سری از محبوب ترین رابط کاربری فرانت اند آورده شده است.
- html css
- javascript
- react
- vue
- typescript
- elm
- jquery
هر کدام از این زبان ها، به برنامه نویسان یک قدرت خاص را ارائه می کنند. برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس فرانت اند، شما باید دو زبان اول یعنی html css و javascript را به طور کامل فرا بگیرید. البته، اچ تی ام ال و سی اس اس زبان های برنامه نویسی نبوده و در دسته زبان های مربوط به علامت گذاری قرار خواهند گرفت. تیم باگتو با استفاده از قوی ترین و به روز ترین دوره های آموزشی و مقالات، به شما کمک می کند تا در سریع ترین زمان ممکن به یک برنامه نویس فرانت اند تبدیل شوید و کار خود را شروع کنید.
برنامه نویسان فول استک چه کاری را انجام می دهند؟
درآمد و نیاز برنامه نویسان فول استک، شاید بالا تر از همه شاخه ها باشد. برنامه نویسان فول استک باید با بک اند و فرانت اند آشنایی کامل داشته باشند. علاوه بر این دو مورد، آشنایی با تکنولوژی های خاصی همچون گیت برای برنامه نویسی فول استک ضروری است. یک ابزار کنترل ورژن همچون گیت، می تواند به شما کمک کند تا کد های خود را مدیریت کنید. گیت می تواند نسخه های یک برنامه را کنترل کند و به شما اجازه دهد تا فعالیت های مورد نظر یک پروژه را به صورت گروهی انجام دهید.
آشنایی با پایگاه داده و دیتابیس، دیگر مسئله موثر بر روی درآمد و نیاز برنامه نویسان فول استک به حساب می آید. آنها باید با مفاهیم پایگاه داده آشنا باشند. چرا که برنامه نویسی پایگاه داده یک فعالیت مهم برای ساخت یک نرم افزار یا یک وب سایت به حساب می آید. پس از یاد گرفتن همه این موارد، برنامه نویسان فوق استک باید بتوانند با API و شبکه هم به خوبی کار کنند. در ادامه API را به شما معرفی می کنیم و کاربرد آن را در دنیای برنامه نویسی می گوییم.
گاهی اوقات، برنامه نویس های بک اند هم می توانند به صورت فول استک فعالیت کنند. یعنی آنها مباحث مربوط به فرانت اند را فرا گرفته و شروع به کار می کنند. هنگامی که شما بک اند را به طور کامل فرا می گیرید، باید با مباحثی همچون پایگاه داده و شبکه آشنا شوید. در غیر این صورت به مشکل جدی برخورد خواهید کرد.
Api چیست؟ چه کاربردی دارد؟
هنگامی که برنامه نویسان backend یا همان برنامه نویسانی که بر روی پشت صحنه کار می کنند، عملکرد های منطقی را طراحی کردند، باید آن را به رابط کاربری یا فرانت اند متصل کنند. این کار خیلی راحت و ساده نمی باشد. برنامه نویسان back end از وسیله ای به نام API استفاده می کنند. ای پی آی به وسیله ای گفته می شود که با استفاده از آن، برنامه نویسانی که بر روی front end یک نرم افزار کار می کنند، می توانند رابط کاربری را به عملکرد های اصلی متصل نمایند.
نوشتن یک api برای برنامه نویسان بک اند کار خیلی دشواری نیست. ولی این کار کمی وقت گیر است. یک برنامه نویس فول استک باید بتوانید به خوبی api را مدیریت کند و از آن در موقعیت های مختلف استفاده کند.
درآمد برنامه نویسان موبایل
برنامه نویسان موبایل درآمد خوبی دارند. یک برنامه نویس موبایل، مستقل است. یعنی حتما نباید پروژه دریافت کند یا اینکه در شرکت ها استخدام شود. درآمد و نیاز برنامه نویسان موبایل متوسط است. زبان های برنامه نویسی موبایل در مقایسه با کامپیوتر و وب ساده تر هستند. مثلا، شما می توانید از ریکت نیتیو، فلاتر، کاتلین، جاوا و سویفت استفاده کنید. یعنی کل انتخاب های موجود برای شما همین چند گزینه هستند. ولی برای برنامه نویسی بر روی کامپیوتر و وب، بیش از چند صد گزینه در جلوی پای شما قرار گرفته است.
حال این سوال پیش می آید که چرا درآمد و نیاز برنامه نویسان موبایل خوب است؟ چرا که آنها به راحتی می توانند پروژه های مختلف را تکمیل کنند. برنامه نویسان موبایل معمولا محیط کاری آرام و به دور از استرسی خواهند داشت. چرا که سرعت انجام پروژه ها در زبان های مربوط به موبایل بالاتر از دیگر زمینه ها می باشد. حتی گاهی اوقات شما با استفاده از فریمورک هایی مثل فلاتر، می توانید با تیر چند نشان بزنید. یعنی هم برنامه برای اندروید درست کنید، هم برای آی او اس یک نرم افزار طراحی کنید و هم برای وب پروژه های خود را بهینه کنید. یعنی با استفاده از فریمورک های قدرت مند، شما می توانید به طور کامل فعالیت های خود را انجام دهید.
با استفاده از دوره های برنامه نویسی باگتو، شما خیلی راحت و سریع می توانید به یک برنامه نویس اندروید تبدیل شوید. یکی از مهم ترین ویژگی های دوره اندروید باگتو، دارا بودن سرعت بالا در کنار اساتید مناسب می باشد. شما می توانید در دوره مورد نظر خود شرکت کنید و پس از اتمام دوره، با خیال راحت وارد دنیای بازار کار شوید.
شاخه های کمتر شناخته شده در ایران
در ایران، یک سری شاخه مربوط به برنامه نویسی وجود دارد که خیلی در مورد آن صحبت نمی شود. برنامه نویسان به کار با آنها علاقه بالایی نشان نمی دهند. از جمله این شاخه ها می توان به طراحی و ساخت بازی اشاره کرد. ساخت یک بازی، می تواند به شدت لذت بخش باشد. چرا که شما با اجزای مختلفی کار خواهید کرد. برای ملحق شدن به گروه برنامه نویسان بازی، شما باید یک موتور بازی سازی را فرا بگیرید. یونیتی و آنریل انجین، دو موتور محبوب در دنیا به حساب می آیند. پس از یادگیری این موتور ها، شما باید زبان را فرا بگیرید. مثلا، زبان برنامه نویسی سی شارپ پیشرفته برای موتور بازی سازی یونیتی مورد استفاده قرار می گیرد.
0 Comment