توسعه استارتاپ‌های ایرانی به منطقه!

سرمقاله 234 هفته نامه شنبه به قلم اکبر هاشمی

0

نظم جهان خطی و‌ همه منطق‌های دو دوتا چهارتایی با بسته شدن چرخ‌های هواپیمای غول پیکر آمریکایی و سقوط شهروندان افغانستانی از آسمان به زمین در ذهنم فرو ریخت. شهروندانی که گمان می‌بردند با شکست طالبان، داعش و استقرار دموکراسی و ‌نظم تحت سلطه جهانداران غربی و اروپایی برای همیشه بر روی ریل جهان خطی در آرامش زیست خواهند کرد.

در این بین سفر جیمز وب و اینکه می‌تواند تصاویر میلیون‌ها و‌ میلیاردها سال پیشتر را کشف و رازهای کائنات را برایمان مکشوف کند و ده‌ها پیش بینی دیگر… باز هم جهان خطی ذهنمان را برهم زد و امروز تنها گذاشتن زنان،کودکان، سالمندان و… اوکراینی تحت حمایت اروپا و غرب در محاصره ارتش تزاری روس و پوتین بیمار، بیشتر و بیشتر ما را به این اندیشه سوق می‌دهد که در جهان پر از نظم و بی‌نظمی زیست می‌کنیم. جهانی پر از عدم قطعیت، جهانی با تحولات سریع و داینامیک.

دیگر فقط سرعت تحولات تکنولوژی نیست که ما را غافلگیر می‌کند؛ باید در همه حوزه‌های زندگی و ‌کسب و کار نظم جهان ذهنی‌مان را آماده پذیرش تغییرات بنیادی کنیم تحولاتی که گاه به سیصد و شصت درجه هم میل می‌کند.

در جهان خطی و در هنگامه صیانت، ای‌نماد، تحریم و… اندیشه توسعه استارتاپ‌های ایرانی به بازار جهانی و تجربه کاربر جهانی یک شوخی سخیف و صدای از جای گرم به نظر می‌رسد، اما نگارنده بر این باور است که ما می‌توانیم نظم خطی ساخته شده را برهم بزنیم.

مطالب مرتبط

استارتاپ‌های ایرانی بایستی به فکر توسعه منطقه‌ای و جهانی باشند. اگر چه هنوز ۹۷ درصد بازار تجارت الکترونیک ایران سنتی و آفلاین است و ایران یکی از بزرگترین بازارهای بکر منطقه است اما شاید وقت آن رسیده زمین بازی را توسعه داده و در کل منطقه و حتی اروپا تور استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران ایرانی و مراکز نوآوری را پهن کنیم.

حرف آخر: هرگز فکر نمی‌کردیم آمریکایی‌ها و اروپایی‌های متمدن مردم افغانستان را در چنگال طالب‌های متحجر تنها بگذارند که گذاشتند، هرگز فکر نمی‌کردیم اوکراین اتمی روزی چنین بی‌پناه شود که بایدن بگوید ما سربازی نمی‌فرستیم، هرگز فکر نمی‌کردیم جمیز وبی باشد که به ما بگوید می‌شود میلیاردها سال پیش را مثل فیلم به نظاره نشست، هرگز… اجازه بدهید از جهان خطی ذهنمان عبور کنیم و به توسعه  استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران ونچر کپیتال به منطقه و جهان فکر کنیم.

به جهان عدم قطعیت خوش آمدید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.