اخبار استارتاپی محتوای برند

پروژه «بانی جنگل» میزبان مسئولیت اجتماعی دیجی‌کالا شد

دیجیکالا
جنگل‌های هیرکانی با قدمتی تقریبا برابر با دوره‌ی سوم زمین‌ شناسی و به گفته‌ی برخی، هم نسل دایناسورها، از معدود میراث‌های طبیعی بازمانده‌ی جهان هستند که در جنوب دریای خزر قرار گرفته‌اند.

این جنگل‌ها که متراکم‌ترین ناحیه‌ی جنگلی ایران را تشکیل می‌دهند زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده، ۹۸ گونه پستاندار و خانه‌ای برای ۱۵۰ گونه گیاه بومی از جمله درخت‌های راش، ممرز، انجیلی، بلوط، توسکا و .. هستند.

حالا برای نخستین بار در ایران، پروژه مشارکتی «بانی جنگل» که پیش از این و با الگوی توانمندسازی جامعه محلی، در آسیا تنها در کشور هند و چند کشور اروپایی و آمریکا اجرا شده بود، آغاز به کار کرده است. بیش از 90 هکتار از اراضی ملی که در روستای لیشک سیاهکل به دلیل پاک‌تراشی دیگر نمی‌توان نام جنگل برآن نهاد قرار است طی یک پروسه 5 تا 10 ساله با این طرح احیا و مرمّت شود.

در این طرح پیشبینی شده است تا سه ماه آینده 20 هزار نهال در منطقه مورد نظر کاشته خواهد شد و این عدد تا خرداد 1401 به 75 هزار نهال می‌رسد.

این پروژه با هدف تغییر نگرش نسبت به نگهداری از درختان، جنگل‌‌کاری و حفظ مشارکت مردمی که در پنج فاز و در پنج ناحیه رویشی ایران اجرا خواهد شد.

در فاز نخست این پروژه که با این الگو، پیش از این در آسیا فقط در کشور هند انجام‌ شده، قرار است با کاشت حدود ۷۵ هزار نهال بومی به قسمتی آسیب دیده به وسعت ۹۰ هکتار ، با کمک مردم حیاتی دوباره بخشیده شود و به جنگلی مولد و پایدار که خانه‌ای برای گونه‌های جانوری و گیاهی متعددی‌ است، تبدیل شود.

همانطور که گفته شد، این پروژه یک پروژه‌ی احیای مشارکتی ا‌ست که مردم می‌توانند با مشارکت از طریق خرید و ثبت نهال به نام خودشان در سایت بانی جنگل، علاوه بر مالکیت معنوی درخت‌های بومی، سهمی در مرمت این جنگل‌ها داشته باشند.

کمپانی‌ها، موسسات، کسب‌وکار ها و به طور کلی مجموعه‌های حقوقی هم هیچ‌گاه جدا از مردم نبوده‌اند و حالا، در آخرین ماه سال و دمادم روز درخت‌کاری، دیجی‌کالا که یکی از معروف‌ترین فعالان کسب و کارهای نوین و بازیگران اصلی اکوسیستم استارتاپی به این پروژه پیوسته تا در راستای این حرکت مردمی قسمتی از مسئولیت اجتماعی خود را به انجام برساند.

«سبزکاران بالان» با این پروژه و پیوستن و مشارکت بیشتر مردم و مجموعه‌های حقوقی بانی جنگل‌های آسیب‌دیده است.

 

 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *