استارتاپ‌های ایرانی محتوای برند مدیریت پروژه

مدیریت کسب‌وکار روی یک میز مطمئن

احمد عرب، هم بنیان‌گذار استارتاپ «میزیتو» از خدمات و ابزارهای این کسب‌وکار دانش‌بنیان می‌گوید

میزیتو، نرم‌افزار مدیریت پروژه آنلاین، ابزار دورکاری و مدیریت کسب‌وکار با رویکرد شبکه اجتماعی است. این استارتاپ در مسیری چندساله‌ای که پیموده توانسته خدمات موثر و قابل‌توجهی را به مشتریان عرضه کند. به همین دلیل در حال حاضر، بیش از 40هزار شرکت با میزیتو برای هوشمندسازی روند کاری خود همکاری می‌کنند و بسیاری از آنها از مشتریان ثابت این کسب‌وکار به‌شمار می‌روند. ارتقای سطح کیفی ابزارها و تجهیزات در کسب‌وکار باعث ایجاد ایده‌ای می‌شود که می‌تواند تا خارج از مرزها توجهات را به خود جلب کند. میزیتو به‌عنوان یک ابزار مدیریتی، براساس گفته‌های احمد عرب، هم بنیانگذار این استارتاپ، با تامین نیازهای مشتریان خود فرهنگ استفاده از بسترهای مدیریت کسب و کار را در کنار ایجاد اعتبار برای مشتریانش ایجاد می‌کند. در ادامه جزییات این گفت‌وگو را می‌خوانید.

در ابتدا بفرمایید که « استارتاپ میزیتو» دقیقا چیست و چه می‌کند و چرا بازار به چنین نرم‌افزاری نیاز دارد؟

مدیران و کارکنان و کسب‌و‌کارهایی زیادی به‌رغم رشد و پیشروی روزانه از یک پازل گمشده در فعالیت‌هایشان سخن می‌گفتند و آن هم بهم‌ریختگی کارها، پروژه‌ها و همچنین انباشته شدن حجم بسیاری از وظایف است. بدیهی است که چنین وضعیتی در بهترین حالت، هر مدیری را دچار سردرگمی خواهد کرد.  استارتاپ میزیتو به دلیل اینکه بر پایه شبکه‌های اجتماعی اختصاصی چیده شده بود، توانست رابطه بهتری به نسبت سیستم‌های دیگر با مدیران و کارکنان برقرار کند. همچنین در کنار ui و ux مناسبی که از خود نشان داد، روح تازه‌ای به حوزه‌ کسب‌و‌کارها بخشید.

میزیتو پس از ورود به بازار کسب‌وکار مورد استقبال قرار گرفت و مجموعه‌های بسیاری شروع به استفاده از میزیتو کردند. چراکه در کنار ایجاد بستری برای تعاملات گروهی، بخش مدیریت پروژه میزیتو با استفاده از قابلیت ایجاد گروه پروژه و همچنین ایجاد بورد و تقویم در پروژه‌ها به‌عنوان یک ابزار مفید جهت مدیریت کسب‌وکار تبدیل شده است.

در ادامه، میزیتو بر روی نظم درون سازمانی تمرکز کرد و از یک سیستم کنترل پروژه کاربردی رونمایی کرد. چون اینکه بتوانیم تنها با یک نگاه از وضعیت کاری فردی، گروهی و در مقیاس بازتر از روند فعالیت کل مجموعه باخبر شویم، بسیار لذت‌بخش است. میزیتو سبب شد تا هر فردی که روز کاری خودش را آغاز می‌کند، دقیقا بداند که فعالیت آن روزش چیست و چه تاثیری در رشد و به نتیجه رسیدن پروژه‌ها و فعالیت‌های شرکت دارد.

ضمن اینکه میزیتو این امکان را برای مدیران فراهم ساخت تا بدون محدودیت زمانی و مکانی بتوانند با اعضای تیم در ارتباط باشند، روند پیشرفت پروژه‌ها و نحوه انجام وظایف افراد مجموعه را ملاحظه کنند و یک مدیریت از راه دور موفق را تجربه کنند.

استارتاپ میزیتو با هوشمندسازی کسب‌و‌کار برای شرکت‌ها، سازمان‌ها و تیم‌های استارت‌آپی، ساختاری را پیاده‌سازی کرد تا مدیران بتوانند تیم های کاری را به‌درستی مدیریت کنند و وضعیت پروژه‌ها و فعالیت‌ها را به صورت کامل نظم ببخشند.

داشبورد نرم‌افزار استارتاپ میزتو

نرم افزارهای بسیاری مانند میزیتو پیش از طراحی آن حتی در بازار حضور داشتند. نمونه‌های ایرانی بومی‌شده و نمونه‌های غیرایرانی. وجه تمایز استارتاپ میزیتو نسبت به رقبایش چیست؟

خود من پیش از تاسیس شرکت و طراحی میزیتو در اداره‌هایی که کار می‌کردم با اتوماسیون‌های اداری موجود کار کردم و می‌دیدم که چطور کار می‌کنند و به‌جای اینکه فضای کار را ساده کنند، بیشتر باعث دردسر می‌شوند. علاوه‌بر این، در آن سال‌ها استفاده از شبکه‌های اجتماعی هم در ایران پرکاربرد شده بود و بسیاری از فایل‌ها و صحبت‌های کاری در این فضا ردوبدل می‌شد. به همین دلیل میزیتو با مجموعه‌ای از یک شبکه اجتماعی و کارایی ساده اما حرفه‌ای طراحی شد.

قابلیت خوب میزیتو هم این است که در دو بخش طراحی شده است. اول برای شرکت‌های تازه‌تاسیس و نوپا که به وسایل و ابزارهای ساده نیازمند هستند و در بخش دوم مجموعه‌ای قرار دارد که برای کسب‌وکارهای حرفه‌ای و بزرگ طراحی شده و ابزارهای مدیریتی حرفه‌ای‌تری دارد. اما به‌طور کلی، قابلیت‌هایی مانند ایجاد تقویم شمسی و برخی ابزارهای ساده را در آن ایجاد کردیم و در هر به‌روزرسانی هم یا ابزار ارتقا پیدا می‌کنند یا قابلیت جدیدی به آنها اضافه می‌شود.

به‌روزرسانی‌ها به‌طور مشخص چه هستند و در حال حاضر چه به‌روزرسانی‌هایی در دست اقدام دارید؟ برنامه‌هایی داریم که قرار است اضافه شوند. به‌عنوان مثال یکی از قابلیت‌هایی که در نظر داشتیم تا در میزیتو قرار دهیم، ارتباط تصویری برای دورکاری‌های خارج از سازمان بود که شیوع ویروس کرونا باعث شد این قابلیت در اولویت قرار بگیرد و آن را ایجاد کردیم و با کیفیت مطلوبی در دسترس مشتری‌ها قرار دادیم. ما بعد از هر به‌روزرسانی میزان رضایت مشتریان و نگاه آنها را نسبت به تغییر ایجادشده جویا می‌شویم و معمولا بازخوردها مثبت هستند.

ورورد شما به این بازار چه تغییری در این بازار ایجاد کرده است؟ با رقبا دچار چالش شدید یا اینکه صرفا هر تیمی کار خودش را ارائه می‌دهد و تازه‌واردها نوسانی در بازار ایجاد نمی‌کنند.

به هر حال هر بازاری رقبای خودش را دارد و اینکه بگوییم با خیال راحت وارد این بازار شدیم و الان کارمان را با آسودگی انجام می‌دهیم، این‌طور نیست. بسیاری از رقبای ما پیش از ما در این حوزه بوده‌اند و بسیاری از راه را طی کرده بودند و حتی مشتریان خود را داشتند. ما هم براساس ایده‌آل‌های خودمان بهترین محصول خود را به بازار عرضه کردیم و در حال حاضر هم حدود 40هزار شرکت با ما همکاری می‌کنند و بسیاری از آنها از مشتریان ثابت ما هستند. این ایده‌آل‌گرایی برای ما تا جایی پیش می‌رود که خودمان را بیشتر با شرکت‌های غیرایرانی مقایسه می‌کنیم و آنها را رقبای اصلی خودمان می‌دانیم. این امر باعث شده تا مشتریان ایرانی و غیرایرانی هم خارج از مرزها داشته باشیم و این برای ما مهم است.

این مشتریان ایرانی و غیرایرانی از کدام کشورها هستند؟

از کشورهای مختلفی هستند. مثلا کشورهای حوزه خلیج فارس استفاده گسترده‌ای از میزیتو دارند. همچنین در کشورهایی مانند ترکیه، کانادا، استرالیا، انگلیس و چین از میزیتو استفاده می‌شود. به همین دلیل، تلاش ما این است که در بحث اضافه کردن زبان‌های مختلف به میزیتو آن هم برای مشتریان غیرایرانی بیشتر تلاش کنیم و اصلاحاتی را برای آنها انجام دهیم.

با توجه به اینکه گفتید ایده‌آل‌گرا هستید و خودتان را با شرکت‌های خارجی مقایسه می‌کنید، تمایز شما با آنها چه بوده که افراد به‌خصوص غیر‌ایرانی‌ها مجاب شدند تا به‌جای نرم‌افزارهای خارجی از میزیتو استفاده کنند؟

عوامل متعددی در این زمینه دخیل هستند؛ اما آنچه برای من مشخص‌تر بوده تفاوت هزینه‌ها به نسبت خدماتی است که مشتری یا سازمان دریافت می‌کند. با یک حساب سرانگشتی هم این موضوع به راحتی قابل لمس است. مثلا مشتری‌ای بوده که از یک نرم‌افزار خارجی استفاده کرده که برای ۱۰ کاربر و دوره محدود یک ساله، حدود هزار دلار (بالغ بر ۳۰ میلیون تومان) هزینه کرده است. این میزان هزینه برای یک سال و برای یک نرم‌افزار هزینه نامعقولی است (حداقل برای مشتریان ایرانی)! درحالی‌که آن شرکت استفاده‌کننده در ایران مستقر است. این امر یکی از تفاوت‌های بارز ما با رقباست. ما سعی کردیم علاوه‌بر ارائه خدمات خوب و باکیفیت، قیمت مناسبی را برای محصول‌مان در نظر داشته باشیم. شاید اگر تحریم‌ها نبود و به بسیاری از امکانات دسترسی داشتیم، کیفیت به مراتب بهتری هم ارائه می‌دادیم اما با همه این محدودیت‌ها سعی کردیم و سعی می‌کنیم تا بهترین کیفیت را چه به لحاظ کاربردی و چه به لحاظ ظاهر گرافیکی به مشتریان عرضه کنیم.

نتیجه آن را هم دیده‌اید؟

بله قطعا. به‌عنوان مثال، در مورد مشتریان غیرایرانی که پیشتر گفتم اخیرا متوجه شده‌ایم که چند شرکت ساختمان‌سازی و هتل‌سازی در ترکیه که کاربرهایی با تعداد 100 نفر به بالا دارند، از میزیتو استفاده می‌کنند و رضایت خوبی هم از استفاده از آن داشتند.

برای جلب نظر شرکت‌ها و سازمان‌هایی که از شیوه‌های قدیمی پیروی می‌کنند، چه برنامه‌ای دارید؟ آیا جزو مشتریان بالقوه شما هستند یا صرفا روی مجموعه خاصی از مشتریان تمرکز کرده‌اید؟

به هر حال همه سازمان‌ها، ارگان‌ها و حتی کارخانه‌ها از اتوماسیون‌های قدیمی استفاده می‌کنند و فکر نمی‌کنم درحال حاضر سازمانی باشد که چنین برنامه‌ای در مجموعه خود نداشته باشد. البته تغییر تفکر افراد و هدایت آنها به سمت استفاده از ابزارهای نو و جدید سخت است اما غیرممکن نیست. به‌عنوان مثال کارآفرینی که کارخانه‌ای ایجاد کرده قطعا ایده و تفکری پشت این کارآفرینی داشته است. طبیعی است چنین فردی نمی‌تواند نسبت به به‌روزرسانی و نسبت به استفاده از تکنولوژی مقاوم باشد وگرنه در کسب‌و‌کار خود موفق نمی‌شد. در مورد شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی هم به همین ترتیب است. ارائه محصول خوب ناخواسته دلیل موجهی است تا افراد آن را انتخاب کنند و شیوه خود را به بهترین شکل ممکن، تغییر و ارتقا بدهند.

طلب پیشنهادی : کار تیمی موفق 

قسمت یادداشت های شخصی نرم افزار میزتو

پس مشتری‌مداری برای شما مهم است.

قطعا همین طور است.

بنظر شما اعتبار مهم است یا تعدد مشتری؟

قطعا اعتبار مهم است. چون اعتبار باعث تعدد مشتری و ماندگاری مشتری خواهد بود.

با توجه به این موضوع خدمات پس از فروش شما شامل چه مواردی است؟

بخش اصلی خدمات پس از فروش ما شامل آموزش و مشاوره است. آموزش استفاده از میزیتو و پشتیبانی 24ساعته برای هر مشکلی که کاربران با آن مواجه بشوند و ارائه مشاوره. البته مشاوره، هم پیش از ارائه نرم‌افزار و هم بعد از آن را برای مشتریان داریم تا براساس نیازشان نرم‌افزار را تهیه کنند. درنهایت همه سعی ما این است که آنچه مشتری می‌خواهد انجام دهیم و براساس نیاز او پیش برویم.

بر اساس آنچه از سایت شما دستگیر من شد، شما دو نوع محصول دارید؛ سرویس‌های تجاری و سرویس‌های سازمانی. تفاوت این دو در چیست؟

این تقسیم‌بندی براساس میزان تسلط و حرفه‌ای بودن مشتری طراحی شده است. سرویس تجاری برای شرکت‌های کم‌کاربر و تازه‌تاسیس مناسب است و امکانات و ابزارهای پایه دارد. هزینه تهیه آن هم کمتر است. اما سرویس سازمانی برای شرکت‌ها و سازمان‌هایی با تعداد کاربران زیاد مناسب است. چون مدیریت پروژه و همچنین نظارت مدیر مجموعه در آن حرفه‌ای‌تر است. ابزارهای آن هم حرفه‌ای‌تر طراحی شده است و البته هزینه آن هم بیشتر است. البته ما برخلاف بسیاری از رقبا با توجه به شرایط پیش رو در جامعه افزایش قیمتی نداشته‌ایم ولی تفاوت قیمت بین این دو محصول با توجه به میزان امکاناتی که در اختیار مشتریان قرار می‌دهند، وجود دارد.

شما در یک مسیر جلو آمده‌اید؛ مسیر کارآفرینی و اداره کسب‌و‌کار! در این مسیر با چه موانعی مواجه بوده‌اید؟ آیا چالشی وجود داشته که شما را ناامید و مایوس کند؟

ناامیدی برای پا‌پس‌کشیدن برای ما پیش نیامد. موانع هم همیشه هستند و باید سعی کرد آنها را از بین برد اما اصلی‌ترین مانع همان فرهنگ استفاده از میزیتو و ابزارهای مشابه بوده که برای ما سخت بود افراد را قانع کنیم. ولی در نهایت موفق شدیم.

بیزینس مدل  استارتاپ میزیتو را توضیح بدهید.

مدل اقتصادی ما براساس عرضه و تقاضا طراحی شده است. یعنی با توجه به محصولات مشابه در داخل و مدل قیمت‌گذاری این چنین محصولات در خارج کشور و همچنین بررسی قدرت پرداخت شرکت‌های ایرانی جهت استفاده از یک ابزار مدیریت مهم، قیمت‌گذاری‌ها انجام شد. در این راه از نظر مشاوران کسب و کار و متخصصان حوزه اقتصاد نیز استفاده کردیم. این مدل برای هر دو وجه قیمت‌گذاری و تامین هزینه‌های درون‌سازمانی مورد استفاده قرار گرفت.

استارتاپ میزیتو در نهایت به کجا می‌خواهد برسد؟ در نقطه‌ای متوقف می‌شود یا مسیری در پیش گرفته که همیشه پویا و چابک در آن پیش خواهد آمد؟

این سوال برای مجموعه ما بسیار حائز اهمیت است و همیشه در جلسه مدیران ارشد جواب‌های این سوال را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهیم. در کل می‌توانم بگویم که ما همچنان در ابتدای راه هستیم و تا متوقف‌شده زمان و راه بسیاری باقی مانده است. ما راه بلندی را پیش روی خود قرار داده‌ایم و در این مسیر با تمرکز بر نیاز بازار و اینکه چه خدمات متمایز و باکیفیت‌تری را می‌توانیم به مشتریان ارائه بدهیم، پیش خواهیم رفت.

چه قابلیت‌هایی در حال اضافه‌شدن به  استارتاپ میزیتو هستند؟

جدیدترین به‌روزرسانی میزیتو اضافه شدن قابلیت گانت چارت به بخش مدیریت پروژه سرویس میزیتو است که با استفاده از آن مدیران پروژه از یک ابزار قدرتمند جهت برنامه‌ریزی و کنترل وظایف یک پروژه برخوردار خواهند شد. این ابزار برای شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ جهت مدیریت پروژه‌های عظیم و برنامه‌ریزی دقیق و همچنین زمان‌بندی به‌موقع وظایف بسیار کاربری و پُر اهمیت می‌باشد.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *