اخبار استارتاپی

گفتگو با محمدصالح خالقی دبیر شبکه فن بازارملی ایران

همدلی، راهی برای هم افزایی و همرسانی

در جریان رویداد اینوتکس 2021 که اردیبهشت 1400 در محل پارک فناوری پردیس برگزار می شود شاهد حضور شبکه فن بازار بودیم که در ادامه گفت و گوی اختصاصی با محمدصالح خالقی دبیر شبکه فن بازارملی ایران و نماینده ایران در شبکه انتقال و تبادل فناوری d8tten را می خوانیم.
+ در ابتدا از اینوتکس 2021 بگویید:
• این رویداد برای اولین بار در فضای باز پارک فناوری پردیس و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد. رویدادی که همچون دوره های گذشته یک بخش نمایشگاهی دارد که محل حضور غرفه ها است و در کنار آن رویدادها و همایش های جانبی به اجرا درآمده. همه فعالان و نقش آفرینان اکوسیستم فناوری و نوآوری از دانش آموز گرفته تا شرکت های استارتاپی، دانش بنیان و حتی شرکت های صنعتی در این رویداد حضور یافتند تا از فرصت ایجاد شده یا برای معرفی خود و محصولاتشان و یا برای آشنایی با فعالان این عرصه، استفاده نمایند.
البته باید اضافه کنم که در این نمایشگاه، علاوه بر شبکه سازی و معرفی نیازها، شاهد برگزاری رویدادهای فناورانه هم بودیم.

+ همانطور که همه ما می دانیم اینوتکس سال گذشته به صورت مجازی برگزار شد چه عاملی باعث شد تا تصمیم گیرندگان برگزار نمایشگاه اینوتکس 2021 را به صورت حضوری برپا کنند؟ آن هم در شرایطی که هنوز تهدید کرونا برطرف نشده است.
• خب در این خصوص باید گفت که امسال هم ما بخش مجازی دارد. سال گذشته تازه با ویروس کووید19 و بیماری کرونا آشنا شده بودیم هنوز اطلاعات ما در خصوص این ویروس کم بود. کیتهای تشخیصی آنقدری نبود که بتوان ریسک برگزاری نمایشگاه به صورت حضوری را پذیرفت. ولی بعد از گذشت یکسال هم اطلاعاتمان از این ویروس بیشتر شد و هم اینکه راه مدیریت بهتر آن را آموختیم.
بر این اساس تصمیم بر این شد که شرایط را با توجه به دستورات وزرات بهداشت و با رعایت کلیۀ پروتکل های بهداشتی برای برگزاری نمایشگاه به صورت حضوری و مجازی فراهم آوریم.
از طرف دیگر پیام های بسیاری برای دبیرخانه و روابط عمومی اینوتکس و پارک ارسال شد که خواستار برگزاری نمایشگاه به صورت حضوری بودند.

+ ضمن صحبت هایتان به بخش های جانبی اشاره کردید که در اینوتکس به اجرا درآمد یکی از این بخش ها ریورس پیچ بود در این خصوص بیشتر توضیح دهید.
• ریورس پیچ یکی از رویدادهای شبکه فن بازار ملی ایران است که بیشترین ارتباط بین صنعت و اکوسیستم فناوری و نوآوری را برقرار می سازد. شبکه فن بازار ملی ایران مقولۀ توسعۀ بازارفناوری ایران را برعهده دارد. این توسعۀ بازار در چهار شاخه فعالیت دارد که به ترتیب عبارتند از:
*فراهم آوری تسهیلات خرید و فروش محصولات دانش بنیان و فناورانه که تحت عنوان بازاریابی شناخته می شود
*تسهیل سرمایه گذاری در این اکوسیستم برای اختراعات، استارتاپها و طرح های فناورانه
* فعالیت در مقولۀ انتقال دانش فنی
و در انتها رفع نیاز فناورانۀ صنایع
صنایع نیازهای زیادی دارند که متأسفانه یا این نیازها مسکوت می ماند یا به صورت معیوب به فعالیت خود ادامه می دهند و یا اینکه در انتها نیاز خود را از کشوری دیگر وارد می کنند. فن بازار با توجه به رسالت خود این امر را مدیریت می کند یکی از اقدامات مفید در جهت همرسانی عرضه و تقاضا همین رویداد ریورس پیچ بود. درنمایشگاه اینوتکس 2021 چهار رویداد تقاضای فناوری را داشتیم که نیازهای صنعت فولاد در روز اول، فین تک روز دوم، تجهیزات پزشکی روز سوم و رویداد صنعت درودگری در روز چهارم بود. در هر رویداد سه الی چهار شرکت صنعتی این حوزه، نیازهای فناورانه خود را به اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور اعلام کردند. و از استارتاپ ها و شرکتهای دانش بنیانی که به صورت مجازی و آنلاین در این رویداد شرکت داشتند راهکار دریافت کردند. و پس از آن جلسات B2B یا تجارت بین تجارت بین بدنه صنعت و فناوری شکل گرفت.
از جمله کارهای مهم دیگر عقد قرارداد و تفاهم نامه بود. حدود چهارده و نیم میلیارد تومان قرارداد همرسانی در صنعت فولاد و حدود هشت میلیارد هم در صنعت درودگری هم افزایی شد. پیش بینی می کنیم در ادامه با فعالیت شبکه فن بازار ملی ایران بتوانیم حدود ده میلیارد تومان دیگر به این مبالغ اضافه کنیم یعنی بالغ بر 32 میلیارد تومان همرسانی شود. نکته مهم این است که این همرسانی توسط بروکروهای ما صورت پذیرفت.
مهندس خالقی در انتهای این گفت و گو تحقق شعار سال یعنی سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها را همدلی تصمیم گیرندگان اکوسیستم فناوری و نوآوری دانست. یعنی شناخت نیاز فعالان این عرصه و حرکت در جهت رفع نیازها به بهترین شکل ممکن.
دبیر شبکه ملی فن بازار در انتها ضمن تشکر از یکایک کسانی که برای برپایی اینوتکس 2021 تلاش کردند گفت: باز هم تأکید می کنم تنها راه رسیدن به موفقیت و همرسانی، همدلی همه عوامل در کنار یکدیگر است.

امتیاز بدهید

1 Comment

  • Shahin 3 ژوئن 2021

    آقای مهندس خالقی دبیر واقعا قابلی هستید. ان شالله موفق باشید??

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *