با وجود گذشت دو روز از نمایشگاه، دستاورد نمایشگاه را چطور ارزیابی میکنید؟
هدف اصلی اینوتکس این بود که تمامی فعالین اکوسیستم نوآوری را زیر یک سقف جمع کند تا بحث شبکه سازی بین آنها و تعاملاتی که منجر به همکاری شود، تقویت و توسعه پیدا کند. با توجه به اینکه ما سال گذشته به دلیل پاندمی کرونا تجربه برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی را داشتیم و تجربه خیلی موفقی نبود. تصمیم گرفتیم امسال به هر نحوی که هست نمایشگاه را در فضای باز به صورت حضوری برگزار کنیم. چون این شبکه سازی غیر از شبکههای حضوری خیلی سخت میتواند به هدف خود برسد. فکر میکنم استقبالی که در این دو روز از نمایشگاه شد، بر اساس آماری که دوستان جمع آوری کردند، فراتر از حد تصور بود. آماری که من امروز صبح شنیدم، در دو روز اول، ما حدود ۱۲ هزار فقط بازدید کننده داشتیم. اینها بازدید کنندگانی هستند که ثبت شدند. با توجه به باز بودن فضای نمایشگاه من تقریبا مطمئن هستم که معادل همین عدد هم افرادی بودند که نام آنها در سیستم ثبت نام ثبت نشده است. این حجم از بازدید کننده و فعالین اکوسیستم و غرفه دارانی که اینجا هستند، چه در غالب استارت آپ چه در غالب سرمایه گذار، چه در غالب شرکتهای دانش بنیان و تعاملاتی که بین آنها در حال شکل گیری است، فکر میکنم اثر خیلی مثبتی در این اکوسیستم دارد. به خصوص در شرایط کرونا که تعداد رویدادهای مشابه به حداقل رسیده است و بهانههای شبکه سازی و ارتباط بین آنها حداقل است، اینوتکس فرصت خوبی بوده تا بتوانند این تعامل را گسترش بدهند.
دانش بنیانی در ایران قدمت طولانی ندارد و چند سالی است که پا گرفته، اما تجهیزات پزشکی از قبل وجود داشته، با توجه به اینکه امروز منحصرا نمایشگاه تجهیزات پزشکی احداث شده میتوانید بستر تجهیزات پزشکی و تعامل آن با دانش بنیان در نمایشگاه را برای توضیح دهید؟
همینطور که شما هم فرمودید پدیده دانش بنیان در ایران خیلی قدمت زیادی ندارد و شبکه گستردهای از فناوریها را در بر میگیرد. بعضی از این فناوریها دیرپاتر هستند و بعضی خیلی جدید در کشور توسعه پیدا کردهاند. بدیهی است که هیچ کشوری در دنیا نمیتواند ادعا کند که ما در تمامی حوزههای تکنولوژی و دانش بنیان قوی هستیم. یکی از حوزههای اصلی قدرت ما در حیطه فناوری، حوزه سلامت و به طور خاص حوزه تجهیزات پزشکی است. در تعاملی که طی یک سال اخیر با اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت داشتیم، در قدم اول منجر به این شد که ما یک نمایشگاه دائمی تجهیزات پزشکی کشور را در پارک داشته باشیم. که این خیلی کمک میکند که بسیاری از سیاست گذاران و تصمیم گیران داخلی و همینطور خیلی از هیئتهای خارجی با توانمندیهای ایران در این زمینه بیشتر آشنا شوند. چون پارک مرجع بازدید خیلی از این هیئتها است.
در کنار آن خود تجهیزات پزشکی و بنیهای که دارد خیلی وقتها به توسعه بقیه فناوریهای پیشرفته کشور کمک میکند. به صورت خاص حوزه اینترنت اشیا، کلان داده و حوزههای دیگری که میتوانند مربوط شوند. الان بحثهای میان رشتهای و فناوریهای همگرا هم بسیار زیاد شده است. ما در واقع میتوانیم از تجهیزات پزشکی به عنوان یک پایه قوی استفاده کنیم برای اینکه سایر حوزههای فناوری را توسعه دهیم و از طریق ارتباط آنها با تجهیزات پزشکی یا به طور کلی حوزه سلامت کمک کنیم که بقیه حوزهها هم بهتر رشد کنند.
بحث این روزها پاندمی کروناست. تازههای فناوری برای مقابله با کرونا یا به نوعی تبدیل کردن تهدید کرونا به فرصت چطور بوده است؟
در نگاه اول کرونا یک تهدید برای سلامت جامعه انسانی است. اما از دید کسب و کاری برای خیلی از حوزهها فرصت بوده و رویکردهای جدیدی را در کسب و کار در بسیاری از حوزهها ایجاد کرده که برای خیلی از شرکتها فرصت بوده و خیلی از شرکتهای دانش بنیان ایرانی از آن استفاده کردهاند. در قدم اول خیلی از شرکتها به سراغ تولید ماسک و محلولهای ضد عفونی کننده رفتند که اینها اقدامات پیشگیرانه اولیه بود. اما جلوتر که رفتیم بحثهایی مانند کیتها تشخیصی و خود واکسن، که الان دغدغه دنیاست، خیلی جدی شد. بسیاری فکر نمیکردند که شرکتهای ایرانی در این حوزه صاحب قدرت باشند ولی هر چه جلوتر رفتیم شرایط بهتری پیش آمد. الان فکر میکنم آماری که وجود دارد، هشت مجموعه را در کشور داریم که به طور جدی روی واکسن کار میکنند که بعضی از آنها در مراحل نهایی هستند و خط تولید را هم راهاندازی کردهاند.
در حوزه کیتهای تشخیصی تقریبا دیگر در کشور تهدیدی نداریم یعنی کمبودی نداریم. البته مسئلهای که وجود دارد این است که هنوز ویروش کرونا به طور کامل شناسایی و تحلیل نشده است. ولی شرکتهایی که در حوزه دارو و واکسن کار میکنند، شرکتهایی که در حوزه تجهیزات مراقبتی کار میکنند از این فرصت حداکثر استفاده را میکنند تا بتوانند در راستای ارتقای سلاکت بشری قدم مثبتی را بردارند.
آقای خالقیان کمی درباره خود نمایشگاه تجهیزات پزشکی، تجهیزات آن و اینکه دقیقا قرار است در آن چه چیزی ارائه شود برای ما توضیح دهید.
نمایشگاه دائمی تجهیزات پزشکی توافقی بود که ما با اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت داشتیم و در این راستا ایجاد شد. هم اکنون چیزی در حدود ۲۴۰ متر فضای مفید دارد که شرکتهای تجهیزات پزشکی یک اتاق عمل را به صورت کامل دمو کردند. اتاق عملی کاملا ایرانی با همه تجهیزات ایرانی. یک اتاق آی سی یو را به صورت کامل دمو کردند و تعدادی از تجهیزات مصرفی و تجهیزات اسکن مثل تجهیزات ماموگرافی و ام آر آی و سی تی اسکن تولید داخل و همچنن یونیتهای دندان پزشکی و تجهیزات دندان پزشکی و مواد مصرفی در حوزههای مختلف پزشکی نیز در اختیار دارند. این پایلوت اولیه است ولی پایلوت بزرگتر و نهایی این است که طی دو سال آینده با همکاری دوستان بتوانیم این فضا را به چیزی در حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ مترمربع با حجم بسیار بیشتری از این تجهیزات تبدیل کنیم که ظرفیت آن را هم در کشور داریم.
آینده این پیوندی که بین شرکتهای دانش بنیان و تجهیزات پزشکی هست را چطور میبینید؟
چون انگیزه و اشتیاق زیادی وجود دارد و از طرف دیگر نخبههای خوبی در این حوزه داریم که در حال کار کردن هستند، من فکر میکنم آینده بسیار روشن است. درست است که بحثهایی مثل تحریمها و مشکل اقتصادی میتواند کمی سرعت پیشرفت را کند بکند اما با وجود این ظرفیتها تصور من این است که خیلی خوب توسعه پیدا خواهیم کرد. خیلی از داروها، تجهیزات و ملزوماتی که الان در داخل نداریم فکر میکنم در عرض چهار پنج سال آینده در داخل میتوانیم تولید کنیم.
در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید
فکر میکنم برای همه کسانی که ذرهای علاقه دارند که درباره حوزه دانش بنیان و زیست بوم فناوری و نوآوری کشور بدانند این نمایشگاه فرصت خوبی است. چون نمایشگاه در محیط پارک پردیس قرار گرفته، هم با مجموعه پارک آشنا شوند و هم با دستاوردهای عرضه شده در نمایشگاه آشنا شوند و انشالله خود آنها بتوانند روزی یکی از تاثیرگذاران اکوسیستم باشند.
اخبار استارتاپی
مصاحبه با مهندس امین رضا خالقیان مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل پارک فناوری پردیس
استقبال از نمایشگاه اینوتکس 2021 فراتر از حد تصور بود
- توسط شنبه مگ
- 21 می 2021
- 469 Views
- 4 سال قبل
مطالب پربازدید
استک اورفلو؛ پاتوق توسعه دهندگان
14 مارس 2018
20 مورد از برترین استارتاپهای هوش مصنوعی ایرانی و
30 دسامبر 2023
وقتی جعبههای دیجیکالا به نجات زمین کمک میکنند
12 جولای 2021
پیدا کردن دوربین مخفی در خانه
13 نوامبر 2023
70 ابزار کاربردی و سایت رایگان هوش مصنوعی 2024
24 ژانویه 2024
پیوند های مفید
تماس با ما
اطلاعات تماس: 09902288854
آدرس شنبه: تهران، میدان آزادی، اتوبان لشگری، بیمه سوم ( خیابان رستمی)، کارخانه نوآوری آزادی، سوله 7و8، هفته نامه شنبه.
مجوز ها