سطح خدمات پس از فروش و بازپسگیری محصولات در دیجیکالا فراتر از تعهدات الزامی در قانون تجارت الکترونیک ایران است و دیجیکالا در مدت فعالیت خود این تعهد و خدمت را به مشتریان خود ارائه داده است.
براساس ماده ۳۷ قانون تجارت الکترونیک ایران، در هر معامله از راه دور یا خرید اینترنتی، مصرفکننده تا ۷روز مهلت تست یا انصراف از معامله دارد. در دیجیکالا در موارد متعددی بیشتر از ۷ روز هم کالا پس گرفته میشود. برای مثال، اگر فروشندهای در پلتفرم مارکتپلیس کالای غیراصل به مشتریان دیجیکالا عرضه کرد، دیجیکالا حتی خارج از بازه مرجوعی هم و در هرزمانی آماده پس گرفتن کالا از مشتریان است.
در سایر درخواستهای مرجوعی مشتریان خارج از بازه ۷ روزه، کارشناسان پشتیبانی دیجیکالا بازخورد مشتری و سوژه را بررسی میکنند و اگر تخلف فروشنده یا ایراد کالا تایید شود به مشتریان خدمات ارائه میشود. علاوه بر ضمانت بازگشت ۷ روزه به تمام مشتریان، کاربران دیجیپلاس تا ۳۰روز فرصت بررسی، تست و پس دادن کالا را دارند.
در مواردی که قیمت کالای مرجوعی کم است، بدون دریافت کالا، مبلغ به حساب مشتری بازگشت داده میشود. درنهایت کالاهای مرجوعی که بدون ایراد هستند یا صرفاً سلیقهای مرجوع شدند، در اوپنباکس دیجیکالا (برای مصارف داخلی) عرضه شده یا صرف امور خیریه میشوند.
دیجیکالا به روند شفافسازی خود ادامه داده و گزارشی از خدمات مرجوعی ارائه کرده که بهشرح زیر است.
از ابتدای سال ۹۹ تاکنون بیش از ۲.۳میلیون کالا از ممشتریان پس گرفته شده است. یعنی ۹۷٪ موارد درخواست مرجوعی، پذیرش شده و مبالغ به طور کامل بازگشته است؛ ۳٪ باقی مانده هم بهدلیل معذوریت در پس گرفتن کالاهای بهداشتی و درخواست مرجوعی پس از بازه ۷ روز رد شده است.
از نظر زمان بازگشت وجه، کل فرآیند مرجوعی از لحظه ثبت درخواست مشتری تا بازگشت وجه به طور میانگین ۳.۵ روز طول میکشد. در ۹۲٪ موارد هم بازگشت مبلغ به حساب مشتری ظرف ۲۴ ساعت انجام میشود. این درحالیست که آمازون، به عنوان شناخته شدهترین پلتفرم تجارت الکترونیک در جهان، این خدمت یعنی بازگشت وجه کالای مرجوعی را در فاصله زمانی بیشتر و به طور دقیقتر، بین ۳ تا ۵ روز کاری انجام میدهد و برخلاف دیجیکالا، تمام مبلغ کالا را نیز تحت هیچ شرایطی پس نمیدهد.
بر اساس آمارهایی که واحد خدمات پس از فروش در سال ۹۹ ارائه داده است موارد دریافت کالاهای مرجوعی در ۹۹.۳۵ % بدون تاخیر انجام شده است و مأمور دریافت کالا درست در زمان در آدرس کاربر حضور داشته است. همچنین در ۰.۴۵٪ موارد با تاخیری چندساعته در همان روز و در ۰.۱۱٪ موارد هم با یک روز تاخیر، کالا از مشتری دریافت شده است.
طبق قانون تجارت الکترونیک ایران هزینه حملونقل کالای مرجوعی با مشتریست نه فروشنده، دیجیکالا این هزینه را برعهده دارد. دیجیکالا بهصورت میانگین ماهی ۱میلیارد تومان برای حملونقل کالاهای مرجوعی هزینه میکند و بهطور میانگین، پس گرفتن کالا بدون قید و شرط و سلیقهای، ماهی ۲میلیارد تومان برای دیجیکالا هزینه ایجاد میکند؛ با این حال، دیجیکالا رسیدگی به این موارد را وظیفه و تعهد خود در مقابل مشتریان میداند.
باتوجه به گزارشهایی که دیجیکالا در سال جاری ارائه کرد، متوجه میشویم، ایجاد هماهنگی و نظم در این حجم از سفارش کالا کار بسیار سخت و پیچیده است که دیجیکالا از پس آن برآمده است.