محتوای برند

افسانه راه‌اندازی استارتاپ از نقطه صفر

چرا به شبکه‌سازی نیاز داریم؟

چرا به شبکه‌ سازی در کسب و کار نیاز داریم؟

شبکه سازی در کسب و کار اهمیت ویژه‌ای دارد. آن هم در دنیای امروز که شبکه ارتباطات افراد با استفاده از فناوری‌های ارتباطی مدرن به شدت گسترش یافته و شبکه‌های اجتماعی با کارکردهای خاص به میدان آمده‌اند.

تینت یا شبکه نوآوری و فناوری ایران به‌عنوان بستری برای ارتباط میان اعضای زیست‌بوم نوآوری و فناوری ایران در تلاش است تا بتواند فرصتی درخشان برای هم‌افزایی میان کارآفرینان، متخصصان و صاحبان کسب‌وکارها، استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق ایجاد کند. زیرا این یک حقیقت است که رشد و پیشرفت به‌تنهایی و در انزوا صورت نمی‌گیرد و نیاز شبکه‌ای از ارتباطات و تعاملات زنجیره‌وار با دیگر فعالان دارد.

چرا یک کارآفرین باید شبکه سازی در کسب و کار خود را جدی بگیرد؟

کارآفرینان افرادی هستند که می‌توانند فرصت‌های تجاری‌سازی یک ایده نو و امکان تولید آن را پیش از دیگران مشاهده کنند و چالش‌های هدایت یک تیم در مسیر به ثمر رساندن ایده را بر عهده بگیرند. کارآفرین الزاما یک فرد با ریسک‌پذیری بالا نیست. زیرا ریسک سرمایه‌گذاری بیشتر از سوی سرمایه‌گذار تحمل می‌شود. حتی ممکن است ایده‌ای که برگزیده می‌شود متعلق به خود کارآفرین نباشد. اما کارآفرین به‌عنوان کسی شناخته می‌شود که توان فکری، روحی و جسمی اجرایی ساختن یک ایده از نقطه صفر را داراست.

کسانی که قصد راه‌اندازی یک استارتاپ و رهبری تیمی هر چند کوچک را دارند. باید یک کارآفرین باشند یا به آن تبدیل بشوند. ضروری است که بتوانند راه تبدیل ایده به یک محصول یا خدمت ملموس و بهبود آن در مسیر تولید را بیابند. این افراد مجبور هستند به اشکال مختلف برای پیشبرد پروژه استارتاپی‌شان سرمایه‌های خرد و کلان را جذب کنند و نقش یک رهبر و فرمانده را بر عهده بگیرند. کارآفرینان نیاز به کاریزما، جسارت و شبکه‌ای گسترده از ارتباطات مختلف در قالب‌های فیزیکی و مجازی در راستای تیم‌سازی خواهند داشت. یک کارآفرین نمی‌تواند در محیطی ایزوله از جامعه و اکوسیستم کسب‌وکار خودش موفق باشد. شبکه سازی برای کارآفرینان یک گزینه، توصیه یا انتخاب نیست، یک ضرورت است.

کارآفرین باید بتواند با همه به‌راحتی ارتباط برقرار کند، حتی در مکان‌های عمومی. ضروری است کارآفرین در شبکه‌های اجتماعی مختلف از جمله لینکدین، مجموعه‌ای از متخصصان مختلف در اکوسیستم کسب‌وکار خود را حول برندش گرد هم آورده باشد. یک کارآفرین موفق باید در همه همایش‌های حضوری و آنلاین استارتاپی حاضر باشد و با تعداد زیادی از متخصصانی که به آنجا آمده‌اند تا شغلی متناسب با استعداد یا ایده‌هایشان بیابند، ارتباط مستمر برقرار کند. یک لحظه تصور کنید شما یک کارآفرین بالقوه هستید، کسی که قصد دارد یک شرکت استارتاپی راه‌اندازی کند. آیا می‌توانید بدون برخورداری از یک شبکه قدرتمند و تکیه صِرف بر فامیل و دوستان تیم توانمندی برای رشد سریع بسازید؟

چرا یک کارآفرین باید شبکه سازی در کسب و کار خود را جدی بگیرد؟

نکاتی برای شبکه سازی در کسب و کار

یک کارآفرین باید در لحظه با زیست‌بوم حوزه فعالیت خود در ارتباط باشد. البته برای شبکه سازی باید این نکات را مد نظر داشت:

1- هدف داشته باشید.

2- یک شرح کوتاه چند کلمه‌ای برای فعالیت‌تان تهیه کنید.

3- برای شبکه سازی زمان ویژه بگذارید.

4- پرسونای افرادی که باید عضو شبکه‌تان باشند را شناسایی کنید.

5- سر خودتان را با یک شبکه بزرگِ خالی از تعامل شلوغ نکنید.

6- با نمایندگان صنایع ارتباط مستمر بگیرید.

7- با استارتاپ‌های کوچک‌تر از خودتان رابطه برقرار کنید.

8- خودتان باشید و درباره توانمندی‌ها و استارتاپ‌تان صداقت کامل به خرج بدهید.

9- همواره در دسترس باشید و در بزنگاه‌ها ابراز وجود کنید.

10- مهارت‌های ارتباطی خود را در فضای آنلاین مرتب افزایش بدهید.

نکاتی برای شبکه سازی در کسب و کار

شبکه سازی در کسب و کار و دنیای مجازی

یکی از در دسترس‌ترین راه‌ها برای این منظور استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. شبکه‌هایی چون لینکدین درست برای همین هدف طراحی شده‌اند. اما در حال حاضر بحث SAASها در میان استارتاپ‌ها داغ است. این کلمه از سرواژه‌های عبارت Sofware As A Service به معنای «نرم‌افزار به عنوان یک خدمت» ساخته شده است. SAAS به بیان ساده می‌شود: «دسترسی به همه اطلاعات مورد نیاز از طریق مرورگر یا یک اپلیکیشن بسیار سبک در فضای ابری». به‌عنوان مثال، مایکروسافت ورد تنها در قالب فایل‌هایی که ذخیره می‌کنید روی کامپیوتر خودتان قابل مشاهده است، مگر آن را روی یک سرویس ابری بارگذاری کنید. اما در مقابل، گوگل داکز را در ذهن بیاورید. هر چه روی این سرویس داشته باشید، همه‌جا در دسترس شماست. البته به شرطی که به اینترنت متصل باشید. SAASها در شبکه‌سازی برای کارآفرینان در دنیای مجازی می‌توانند نقش مثبتی ایفا کنند.

یک کارآفرین موفق باید در همه شبکه‌های مرتبط با فعالیت‌اش، همه همایش‌ها و سمینارها، همه جلسات و خلاصه هر کجا فعالان اکوسیستم استارتاپی‌اش حضور دارند، حاضر باشد. البته صرف حضور مطرح نیست. بلکه باید مشارکت فعال نیز داشت. ضروری است حین برگزاری جلسات آنلاین، با سایر اعضا نیز ارتباط بگیرید. حتی با کسانی که تخصص‌شان در شرایط فعلی به کارتان نمی‌آید.

شبکه سازی در کسب و کار باید به صورت تخصصی دنبال شود

همه مواردی که تا اینجا گفتیم صحیح اما عمومی است. کارآفرینان موفق، حتی کسانی که یک استارتاپ کوچک را رهبری می‌کنند. نیاز به شبکه‌ای فراتر از لینکدین و همایش‌های مجازی یا سایر شبکه‌های اجتماعی دارند. این افراد نیازمند یک فضای تخصصی هستند که علاوه بر متخصصان خرد، صنایع کوچک و بزرگ و همه اکوسیستم را یک‌جا گرد هم آورده باشد. درست مانند شبکه‌ای که تینت یا Iran Technology & Innovation Network در زیست‌بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی کشور پدید آورده است. شبکه‌های شخصی کارآفرینان در دنیای امروز، کفاف نیازهای آنها را نخواهند داد. مخصوصا وقتی یک شرکت استارتاپی را استارت زده باشند. اگر شما هم از اعضای زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور هستید می‌توانید با ثبتنام در پلتفرم تینت از خدمات شبکه فناوری و نوآوری ایران استفاده کنید و از حضور در شبکه‌ای از بهترین‌ها، برای خود فرصت‌های بی‌نظیر رشد و توسعه را فراهم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.