این روز ها اکثر مردم به فکر این هستن که بتونن به نحوی به دنیای کسب و کارهای اینترنتی وارد بشن و بتونن مثل خیلی از کسب و کارهای موفق این حوزه مثل دیجی کالا، دیوار، اسنپ و … حسابی پول در بیارن و زندگی خوبی داشته باشن. اما متاسفانه راه اندازی یک کسب و کار آنلاین به این راحتیا نیست و قبلش باید نکات زیادی رو بدونید. در ادامه سعی کردیم خیلی مختصر و مفید به این موارد اشاره کنیم، تا شما هم بتونید برای راه اندازی کسب و کارتون مسیر درستی رو طی کنید.
گام اول: پیش از شروع ساخت وب سایت یا اپلیکیشن
پیش از شروع به راه اندازی یک اپلیکیشن یا وب سایت نکات خیلی زیادی هست که باید بدونید، در غیر اینصورت به احتمال خیلی زیاد کسب و کاری که می خواید راه بندازید شکست می خوره. می پرسید چیا؟ بهتون می گیم:
- اول از همه، اصلاً دلایل موفقیت و شکست اپلیکیشن و سایت های موفق چی هستن؟
- اینکه اصلاً ایده تون خوب هست یا نه ؟ اینکار رو با استفاده از بوم کسب و کار/ناب بهتون آموزش می دیم.
- اپلیکیشن یا سایت مناسب چه کسب و کارهایی هستن؟
- چه تکنولوژی هایی برای ساخت اپلیکیشن یا وب سایت استفاده کنم برای کار من بهتره؟
- اصلاً چجوری می شه از اپلیکیشن ها پول درآورد؟
- و در آخر حالا که می خواید یک اپلیکیشن یا سایت بسازید، می دونید چطور باید یک قرارداد حرفه ای و خوب ببندید؟ اگر نمی دونید، جلسه چهارم برای شماست.
گام دوم: در زمان ساخت وب سایت یا اپلیکیشن
توی این بخش می خوایم براتون بگیم که در زمانی که سایت یا اپلیکیشنتون داره توسط یک تیم فنی ساخته می شه، چه مواردی هست که باید رعایت کنید تا بتونید بهترین تعامل رو با تیم فنی داشته باشید و بتونید کارتون به بهترین شکل ممکن ازشون تحویل بگیرید.
- اول از همه باید بدونید که چطور نیازمندی هاتون به تیم فنی ارائه کنید:
- ارائه پروتوتایپ های(نمودارهایی از صفحات اپ/سایت) ساده از سیستم مورد نیاز به شکلی اصولی و قابل فهم.
- تیم فنی علاوه بر هر خروجی(اپ یا سایت) چه چیزهای دیگه ای(معمولاً مستندات) باید به شما ارائه کنن که کار براتون هم قابل درک تر باشه و هم اینکه راحتتر بتونید ازش استفاده کنید؟
- چطور به بهترین شکل ممکن با تیم فنی تعامل کنم تا در ادامه کار دچار ضرر نشم؟ همینجوری همه چیز روی توی تلفن و چت بگم؟ یا راه بهتری هم هست؟
- اصاً برای کارم باید مجوز هم بگیرم؟ چه مجوزهایی؟!
- چطور اپ/سایت رو باید تحویل بگیرم و تست کنم؟ تست آلفا، تست بتا، ارائه اولیه؟ اینا دیگه چین اصاً؟
- سندروم پیش از انتشار چیه؟
گام سوم: پس از ساخت وب سایت یا اپلیکیشن
و اما گام آخر مربوط به کارهایی می شه که پس از انتشار سایت یا اپتون باید انجام بدید. البته بگیم که همش هم بعد از انتشار نیست، و خیلی از این نکات در زمان ساخت و حتی پیش از شروع ساخت هم می تونن مد نظر قرار بگیرن و حتی عملیاتی بشن.
خب حالا قراره توی این بخش به چه چیزهایی توجه کنید؟
- اول از همه چجوری می خواید از اپ یا سایتی که ساختید پول در بیارید؟
- چجوری درآمدتون رو بیشتر کنید؟
- اپ یا سایت چجوری باید نگهداری بشن؟ تعاملتون با تیم فنی باید به چه صورتی باشه؟
- یکسری نکات هم باید در مورد دیجیتال مارکتینگ و زیر مجموعه هاش بدونید که عبارتند از:
a) اپ مارکتینگ
b) وب مارکتینگ
c) سوشال مدیا مارکتینگ
d) در مورد ردیابی کاربران و تحلیل رفتار اونها باید بدونید
e) و از همه مهم تر اینکه، چطور از پولی که صرف بازاریابی، تبلیغات و جذب کاربر می کنید بهترین نتیجه رو بگیرید.
بعد از خوندن همه این مفاهیم شاید قدری بترسید و بگید این همه مطلب هست که من باید یاد بگیرم؟! که البته در جوابتون باید گفته بله دقیقاً هم اینقدر مطلب هست که باید یاد بگیرید و بلکه بسیار هم بیشتر، اما اینها اصول پایه ای هستند و باید بدونید.
اما نگران نباشید، ما سعی کردیم که همه این مفاهیم رو در قالب یک دوره آموزشی ویدیویی تهیه کنیم و اون رو در اختیار شما عزیزان قرار بدیم. پس اگر تو فکر راه اندازی اصولی یک کسب و کار اینترنتی هستید همین الان یک سری بزنید به سایت اپ ساز و شروع کنید به دیدن دوره آموزشی، تخته گاز در بزرگراه کسب و کارهای آنلاین.
امیدواریم که خوندن این مطلب بهتون کمک کرده باشه که بتونید با یک دید خوب و اصولی به سمت راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی گام بردارید.