محتوای برند حمل و‌ نقل

کاربرد جی پی اس در کنترل ترافیک؛ حمل و نقل روان‌تر با GPS

کاربرد جی پی اس در کنترل ترافیک؛ حمل و نقل روان‌تر با GPS

ترافیک یکی از معضلات بزرگ شهرهای بسیاری در سراسر دنیا است. طبق آمار رسمی در کلان شهری مانند تهران، شهروندان سالانه حدود دو میلیارد ساعت از عمر خود را در ترافیک سپری می‌کنند. مدیران و متخصصان برای حل این مشکل سراغ روش‌های مختلفی رفته‌اند که فناوری یکی از آن‌ها است. سیستم جی‌پی‌اس با توجه به کارایی و نحوه عملکردش سالیان درازی است که در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارشناسان از ویژگی موقعیب‌یابی فناوری جی‌پی‌اس برای کم کردن حجم ترافیک بهره می‌برند. در این مقاله کاربرد جی‌پی‌اس در کنترل ترافیک را بررسی خواهیم کرد.

سیستم ناوبری اینرسی یا INS

مطالعات برای کمک گرفتن از فناوری برای کنترل ترافیک به دهه 70 میلادی برمی‌گردد. اولین سیستم پیشرفته‌ای که برای حل مشکل ترافیک از آن استفاده شد، سیستم ناوبری اینرسی یا INS بوده است. نحوه عملکرد این سیستم بر پایه تشخیص موقعیت جغرافیایی (طول – عرض و ارتفاع)، سرعت و وضعیت (تراز از سمت شمال) است. البته همچنان این سیستم به‌طور تلفیقی با GPS برای ناوبری و تعیین موقعیت استفاده می‌شود. اما با روی کار آمدن جی‌پی‌اس امکان استفاده از ابزری مدرن‌تر  با دقت و سرعت (ارسال داده) بیشتر فراهم شد.

جی پی اس‌های امروزی چطور کار می‌کنند و جی پی اس چیست؟

جی‎ پی‌اس یا GPS مخفف Global Positioning System به معنای سیستم موقعیت‌یابی جهانی است. جی‌پی‌اس‌ها اولین بار در ارتش آمریکا با اهداف نظامی مختلف اختراع شدند. این سیستم پیشرفته توسط آمریکا برای نیروی هوایی ارتش این کشور ساخته شد. مخترعین آمریکایی برای راه‌اندازی و بهره‌برداری از این فناوری 24 ماهواره را به دور مدار زمین فرستادند تا به همه نقاط سطح زمین نظارت کامل داشته باشند.

از سال 1980 این ماژورهای کاربردی وارد حوزه‌های مختلفی شدند که ردیاب خودرو یکی از پرکاربردترین دستگاه‌هایی است که در آن از جی‌پی‌اس استفاده می‌شود. سیستم عملکرد جی‌پی‌اس‌ها این اجازه را می‌دهد تا در شرایط مختلف از موقعیت مکانی سوژه با خبر بود. به همین دلیل کارشناسان حوزه ترافیک به فکر استفاده از جی‌پی‌اس برای کنترل ترافیک افتادند.

جی پی اس‌های امروزی چطور کار می‌کنند و جی پی اس چیست؟

پیش بینی ترافیک با استفاده از داده‌های GPS

از روش‌های موجود برای کاهش ترافیک با کمک جی‌پی‌اس، پيش‌بينی مسير و مقصد نهايی خودروها است. اگر مکان آينده ماشین‌ها را به‌ توان پيش‌بينی کرد، به راحتی قادر به تخمين ازدحام ترافيک خواهیم بود. پيش‌بينی مسير بر اساس مسيرها طی شده گذشته خودرو و در نظر گرفتن مشخصه‌هايی مانند مکان شروع حرکت، ساعت، روز، ماه، مدت زمان با استفاده از روش‌های داده کاوی و شبکه‌های عصبی مصنوعی امکان‌پذير است.

معمولا در این روش با کمک نرم افزار ArcGIS شروع به تحلیل داده‌های ارسالی جی‌پی‌اس خودروها می‌کنند. جدا از اطلاعات مکانی خودرو که توسط جی‌پی‌اس ارسال می‌شود، یک پایگاه قدرتمند از نقشه همه مسیرها، جاده‌ها، چهارراه‌ها و سایر نقاط شهر وجود دارد. با کنار هم قرار دادن این دو مدل از داده، ترافیک ساعات آینده هر منطقه مشخص می‌شود.

ردیاب خودروها نیز از ماژور جی‌پی‌اس بهره‌می‌برند و در بعضی از مدل‌های پیشرفته‌تر به دستگاه شنود نیز مجهز شده‌اند. روند توسعه جی‌پی‌اس‌ها در صنعت خودروسازی بسیار بالا است و در آینده نزدیک شاهد کاربردهای بیشتری نیز خواهیم بود.

مدیریت سرعت ترافیک شهری با استفاده GPS

در نگاه اول سرعت وسلیه‌های نقلیه یک مشکل جدی فقط برای جاده‌ها و اتوبان‌ها به‌نظر می‌آید. در حالی که سرعت خودروها یکی از معضلات ایجاد ترافیک است. سرعت ترافیک غالب در هر بخش از جاده بر کیفیت ترافیک تاثیر می‌گذارد که به اصطلاح آن را با ترافیک سنگین یا روان می‌شناسیم. سرعت کند در معابر مختلف شهری نشان‌دهنده ازدحام است و منجر به تحلیل زمان، مصرف سوخت و افزایش آلودگی خواهد شد.

به همین دلیل همه جاده‌های شهری را بر اساس کارکرد طبق‌بندی می‌کنند. به‌عنوان مثال سرعت 30 کیلومتر در ساعت برای مناطق مسکونی و 60 کیلومتر در ساعت و بالاتر برای جاده‌های بیرون شهری در نظر گرفته شده است. امروزه نظارت مفید بر خودرو‌ها از طریقGPS  امکان‌پذیر است چون از داده‌های ترافیک مانند سرعت وسیله نقلیه و جهت جریان ترافیک در یک سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به دست می‌آید. در واقع این مدل از مدیریت ترافیک شهری از سیستم یکپارچه  GPS-GIS استفاده می‌کند.

جی‌پی‌اس فناوری پیچیده و جالبی دارد که بعد از قرارگیری در ردیاب خودرو به دستگاه‌های پرکاربردتری نیز تبدیل می‌شوند. ردیاب‌ها امروزه تنوع بی‌نظیری دارند و علاوه‌بر امنیت خودروها، برای حفاظت از انسان نیز استفاده می‌شوند. با کمک یک ردیاب کوچک و قوی به راحتی می‌توانید کودکان خردسال و سالمندانی که مبتلا به بیماری آلزایمر و فراموشی هستند را کنترل و از گم شدن آن‌ها پیشگیری کنید.

جی آی اس (GIS)چیست؟ کنترل ترافیک با کمک سیستم GPS-GIS

جی آی اس مخفف Geographic information system به معنای سیستم اطلاعات جغرافیای است. GIS سیستمی است که در آن همه اطلاعات جمع‌آوری شده به صورت لایه لایه تهیه می‌شوند. بعد از تفکیک و کنترل داده‌های بدست آمده، همه اطلاعات توصیفی و مکانی مورد نیاز وارد سیستم می‌شود.

هدف از ایجاد سیستم جی‌آی‌اس داشتن یک پایگاه اطلاعاتی حمل و نقل (حجم ترافیک، محدودیت سرعت راه ها، محل وقوع تصادفات، ویژگی های هندسی راه، موقعیت تقاطع های چراغ دار و غیره) است. استفاده از تکنولوژی GIS برای مدیریت شهری با عنوان شهر الکترونیک مطرح شده است که در جنبه‌های مختلف مدیریت یک شهر کارایی دارد.

جی آی اس (GIS)چیست؟ کنترل ترافیک با کمک سیستم GPS-GIS

مزایای کنترل ترافیک با جی‌ پی‌ اس؛ یک تیر و چند نشان!

جی‌پی‌اس‌ها ابتدا به‌عنوان ابزاری امنیتی وارد صنعت خودروسازی شدند. از این وسیله‌ها برای آگاهی از موقعیت خودرو و جلوگیری از سرقت به بهترین نحوه استفاده می‌شود. اما طولی نکشید که از ویژگی مکان‌یابی ماژور جی‌پی‌اس برای کنترل حمل و نقل شهری و همین‌طور ترافیک استفاده شد.

با کمک جی‌پی‌اس‌ها و البته به‌کاری گیری درست آن‌ها در کنترل ترافیک، می‌توان به چند هدف ارزشمند در مدیریت شهری دست یافت. مدیریت زمان، تردد روان، مدیریت مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا مهم‌ترین دستاوردهای استفاده از جی‌پی‌اس در این حوزه هستند. در وهله دوم نیز کاهش آلودگی صوتی قرار دارد که با کم شدن ترافیک به‌طور خودکار میسر خواهد شد.

با بهترین انواع ردیاب ماشین در جی پی اس خودرو آشنا شوید

در این مقاله به‌طور کامل به بررسی جی‌پی‌اس و اهمیت آن در کنترل ترافیک پرداختیم. برای درک بهتر مدیریت کنترل ترافیک، سیستم قدیمی‌تر اینرسی و سیستم مدرن GIS نیز توضیح داده شد. امروزه حوزه فعالیت جی‌پی‌اس بسیار گسترده شده و در بخش‌های مختلفی به کمک انسان آمده است. ردیاب خودرو یکی از بهترین موارد استفاد از جی‌پی‌اس‌ها است. با کمک این دستگاه‌های هوشمند به بهترین نحوه از خودرو یا وسیله نقلیه می‌توان حفاظت کرد و احتمال سرقت آن را به حداقل رساند.

فروشگاه جی پی اس خودرو با بیش از 10 سال تجربه و تکیه بر فناوری‌های روز دنیا در سه حوزه‌ فروش و خدمات انواع ردیاب خودرو، جی پی اس آهنربایی و ردیاب شخصی آماده ارائه خدمات به مشتریان است. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید بهترین ردیاب خودرو با شماره 02128426383 تماس حاصل کنید. همکاران ما پاسخگوی سوالات شما هستند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *