رشد کسب‌وکار محتوای برند

داستان بوت ‏کمپ‏ های مجازی مرکز نوآوری آما

بوت ‏کمپ‏ های مجازی مرکز نوآوری آما

وقتی در دی‏‌ماه 98 برنامه برگزاری بوت‏ کمپ‌‏های زمستانی مرکز نوآوری آما تنظیم می‏‌شد، هیچ کسی حتی فکر هم نمی‏‌کرد که تیم‏‌سازی مجازی هم شدنی است.‏ بله تیم‏‌سازی به صورت مجازی، هر کسی که ایده‏ داره یک اتاق مجازی تشکیل می‌ده و از دیگر شرکت‏‌کنندگان برای تشکیل دعوت به مصاحبه می‏‌کنه. منتورها هم نوبت به نوبت به اتاق‌‏ها که مشابه همون میزهای کاری در سیستم حضوری هستند، سر می‌زنند و با بچه‏‌ها صحبت و انتقال تجارب می‌کنند. شاید اولش یکم سخت و نامانوس باشه اما همه دارند عادت می‌‏کنند. در واقع سبک زندگی و کار داره عوض می‏‌شه. با اومدن کرونا، رویدادها و فعالیت‌های آموزشی یکی از مواردی است که با تغییرات زیادی روبه‌رو شده و از شکل حضوری به سمت آموزش‌های مجازی تغییر پیدا کرده. برگزاری رویداد و آموزش‌های مجازی شاید چالش‌هایی داشته باشه اما به همه‌ی ما یادآوری کرده که باید پتانسیل استفاده از این بستر را در کشور افزایش بدیم.

برگزاری رویدادها یکی از مهمترین روش‌های جذب تیم و استارت‌‏آپ برای مراکز نوآوری و شتاب‏دهنده‌‏ها بوده که حالا به دردسر و چالش تبدیل شده. در مرکز نوآوری آب، محیط‌زیست و انرژی (آما) هم نمی‌‏خواستیم به این راحتی‏‌ها از برگزاری رویدادهای برنامه‌‏ریزی شده کوتاه بیایم، بنابراین کاری رو برای اولین بار شروع کردیم که واقعاً نمی‌‏دونستیم چجور از آب درمیاد. بله بوت‏ کمپ مجازی در دو حوزه انرژی در ساختمان و هوش مصنوعی. اما الان که نگاه می‏کنیم خیلی بدی هم نیست. خب پس تصمیم گرفتیم تجارب برگزاری بوت‏ کمپ مجازی را با اکوسیستم در میان بگذاریم. به گفته امیرحسن صدرالدینی، مدیر مرکز نوآوری آما:

بوت کمپ های تخصصی شاید یکی از نمونه‌های کامل توانمندسازی آموزشی باشد که مهم‌ترین هدف آن حمایت از شکل‏‌دهی کسب‌وکارهای نوآورانه و استارت‌‏آپی است. مجموعه مرکز نوآوری آما با توجه به رسالت خود سعی کرده تا با برگزاری دو بوت کمپ تخصصی انرژی در ساختمان و هوش مصنوعی گام بلندی جهت تربیت نیروی متخصص و شکل‌دهی کسب‌وکارهای نوآورانه این حوزه‌ها بردارد. شاید مهم‌ترین تفاوت بوت کمپ ها با کارگاه‌ها در این باشد که در کارگاه‌ها معمولاً آموزش‌هایی به شرکت‌کنندگان داده می‌شود و در انتها انتظار خروجی و ایجاد تیم و کسب‌وکار از آن‌ها نمی‌رود اما در بوت‏ کمپ‏‌ها کسب و کار در اولویت است چه از جنس استخدام و چه از جنس جذب سرمایه و شکل‏‌دهی یک استارت‌‏آپ. لذا مرکز نوآوری آما با برگزاری بوت کمپ ها سعی کرده است به بخش تیم سازی و ایجاد کسب‌وکار توجه ویژه‌ای داشته باشد. بوت کمپ های مذکور در سه فاز کلی برگزار می‌شوند که فاز اول را آموزش‌های فنی و کسب کاری پایه‌ای (با هدف آشنایی با ادبیات فنی و کسب و کاری)، فاز دوم کارگاه تیم سازی و تعاملات تیمی (هدف انتخاب موضوع و تشکیل تیم) و فاز سوم را آموزش‌های تخصصی و منتورینگ برحسب نیاز تیم ها (با هدف چکش‏کاری اولیه مدل کسب و کار) تشکیل می‌دهد. جدول زیر برنامه ای از سه فاز بوت کمپ های مذکور را نشان می‌ دهد.

چارت بوت کمپ آما

بوت ‏کمپ‏ های مجازی مرکز نوآوری آما

مهمترین چالش برگزاری رویدادهای مجازی تغییرات سرعت اینترنت و در نتیجه کاهش کیفیت صوت و تصویر است. که به ناچار در بعضی از مواقع منجر به تصمیم برای قطع تصویر استاد در وبکم می‏شود. اما همانطور که تصویر دیده می‏شود با فیلمبرداری با کیفیت از استاد و نیز ضبط اسکرین لپ‏تاب استاد و سپس ادیت فیلم می‌‏توان فیلم‏‌های باکیفیتی را بعد از پخش آنلاین در اختیار شرکت کنندگان گذاشت و از کیفیت پایین صوت و تصویر در پخش آنلاین کاست. یکی دیگر از مهمترین تجارب این زمینه استفاده از صفحات لمسی برای توضیحات بیشتر استاد به صورت نوشتاری و با دست خط خود استاد است که حس بسیار خوبی را به شرکت کنندگان منتقل می‏کند. برای تیم‌سازی متاسفانه عمده نرم افزارهای کلاس مجازی قابلیت چت مستقیم و مستقل بین شرکت‌‏کنندگان را ندارند. بنابراین آما برای تیم‌‏سازی از راهکار ساخت یک اتاق مجازی برای هر مدل کسب و کار استفاده نموده است. راهکاری که لینک اتاق مجازی در واقع مسیر ورود و خروج منتورها، داوطلبین برای عضویت در تیم و مشاوران مرکز می‌‏باشد.

بوت ‏کمپ‏ های مجازی مرکز نوآوری آما

مرکز نوآوری آما از تیم‏‌های برتر هر دو بوت‏ کمپ در قالب قراردادهای شتاب‏دهی خود ‏ حمایت نقدی و زیرساختی خواهد کرد. در واقع تیم‌‏های برتر می‌‏توانند کسب و کار خود را در اکوسیستم آما راه بیندازند و بوت ‏کمپ به منزله همان دوره‏ پیش‏‌شتاب‏دهی برای آنها محسوب خواهد شد. در انتها لازم به ذکر است مرکز نوآوری آما در راستای تامین نیازها و رفع چالش‌‏های فناورانه صنایع، اقدام به راه اندازی بروکر فناوری نموده است. بدین معنی که آما محصولات استارت‌‏آپ‏‌های منتخب را به صنایع مرتبط معرفی کرده و از این طریق به رشد و توسعه کسب و کارهای نوپای خود کمک می‏‌کند. در این پلتفرم مجموعه‏ای از فناوری‌‏ها و خدمات ارائه می‏‌گردد و تیم‌‏های استارت‌‏آپی می‌‏بایست در کنار یکدیگر و به صورت هماهنگ با مدیریت و پشتیبانی مرکز آما به حل چالش ها و پاسخگویی به نیازها بپردازند. برای آشنایی بیشتر با این فناوری‏‌ها می توانید مقالات نقد و بررسی محصولات فناورانه را در مجله آما بخوانید.

 

 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *