اخبار استارتاپی

چگونه اوبر توانست در 6 سال با‌ارزش‌تر از جنرال‌موتورز شود؟

مهدی خادمی مقدم مدیرعامل اسپید | اوبر، اپلیکیشن درخواست‌محوری که از سال 2009 شروع به کار کرد، در این چند سال بیش از 14‌بار جذب سرمایه به ارزش کلی بالغ بر 10‌میلیارد دلار داشته است و در بیش از 70 کشور دنیا حدود  7 هزار کارمند دارد و فعالیت می‌کند. در مقابل، کمپانی نام‌آشنای تولید خودروی جنرال‌موتورز با قدمت دیرینه 110 سال است. جنرال‌موتورز چیزی حدود 225 هزار کارمند در سرتاسر دنیا دارد. در این 6 سالی که از فعالیت رسمی اوبر می‌گذرد، به واسطه جذابیت‌های استارتاپ‌ها برای سرمایه‌گذاران جسور و همینطور رشد خیلی سریع استارتاپ‌ها، ارزش اوبر همیشه در حال افزایش بوده است. اما به دلیل توسعه‌های فرامرزی و فرا‌محصولی اوبر در کوارتر(ربع) چهارم سال 2013 به ارزش 10میلیارد دلار رسید و در کوارتر چهارم سال 2014 ارزش خود را به بیش از 40 میلیارد دلار رساند. این نقطه عطفی برای رقابت و جنگ اوبر بود در مقابل رقیبان سرسخت و دیرینه‌ای مانند جنرال موتورز و فورد. ارزش اوبر در حال حاضر به بیش از 65 میلیارد دلار رسیده و این به معنای شکست جنرال موتورز، فورد و خیلی از برندهای دیگر خودروسازی دنیاست. اما این برای اوبر پایان راه نیست و شروعی است برای مقابله جذاب‌تر با آلمانی‌های لوکسی مانند بی‌ام‌دبلیو و صد‌البته طی‌کردن نیمه راه برای مقابله با سرسخت ژاپنی، تویوتا. استارتاپ‌ها با سرعت سرسام‌آوری در حال ظهور و رشد و بزرگ‌تر‌شدن هستند و این اتفاق را مدیون پاسخ مناسب و بهنگام‌دادن به نیازهای مردم و نیز چالاکی و قدرت حل مسئله بالای خود هستند.

این رشد به حدی زیاد است که اوبر هشت‌ساله خودروسازهای با عمر بیش از یک قرن را در ارزش شکست داده است. چندین عامل تأثیر‌گذار در مسیر پر‌فراز‌و‌نشیب اوبر را بررسی می‌کنیم. اثر شبکه‌ای‌: این اثر بر این ایده متکی است که هر چه تعداد استفاده‌کنندگان از آن محصول بیشتر باشد، ارزش آن شرکت هم بیشتر می‌شود. اوبر در حال حاضر در بیش از 425 شهر در دنیا حضور داشته و ماهانه بیش از 40 میلیون کاربر استفاده‌کننده دارد. پاسخ مناسب به نیاز کاربران‌: اوبر نه‌تنها در بهترین زمان به نیاز کاربران پاسخ داد بلکه با تعریف محصولاتی مناسب، نیاز نهفته کاربران را بیدار کرده و به نوعی در آنها تعریف نیاز نیز داشته است. مانند قابلیت‌هایی از جمله اوبرایت، اوبر‌ایکس و اوبربایک. توجه به ارزش‌آفرینی علمی‌: اوبر تنها به تکنولوژی‌های معمول استفاده‌شده در اپلیکیشن خود بسنده نکرد. استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها از جمله هوش مصنوعی و بیگ‌دیتا از دیگر عوامل مهمی است که نه‌تنها به بزرگ‌تر‌شدن اوبر بلکه به به‌روز بودن و افزایش اعتبار آن نیز کمک کرده است.

نگاه به آینده‌: پیش‌بینی و ساخت آینده نیز یکی دیگر از هنر‌های اوبر برای ارزشمند‌تر‌شدن است. سرمایه‌گذاری ‌روی پروژه‌هایی نظیر تاکسی‌های خودران و همچنین تاکسی‌های پرنده از جمله این بلند‌پروازی‌ها هستند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *