اخبار استارتاپی

پست‌مارکت، سوپر‌مارکت آنلاین شاهرودی‌هاست

خرید آنلاین مایحتاج روزانه از جمله سوژه‌هایی است که در میان ایده‌های استارتاپی کمتر با آن برخورد می‌کنیم و شاید حوزه‌ای است که مغفول مانده‌ و پتانسیل این را دارد تا بیشتر ‌روی آن کار شود. در این میان محمد و رضا محمدی دو برادر شاهرودی هستند که استارتاپی به نشانی poostmarket.ir  را در شهر خود را راه‌انداخته که مایحتاج روزانه مردم را به صورت آنلاین درب منزل به آنها تحویل می‌دهند. محمد 28 ساله است و در رشته برق تحصیل کرده ‌و رضا 33 ساله ‌و دیپلم تجربی دارد. محمد می‌گوید بعد از فارغ‌التحصیلی مدتی را در رشته برق به عنوان مهندس ناظر مشغول به کار بوده و از حدود 2 سال پیش به واسطه شرکت در الکامپ تهران با حوزه ‌استارتاپ آشنا شده و متوجه پتانسیل بالای این حوزه شده است. به همین دلیل با چند تن از دوستانش تصمیم می‌گیرند که گروهی را تشکیل دهند و استارتاپی را راه‌بیندازند. «‌در ابتدا ایده‌ای که داشتیم این بود که خدماتی در حوزه باربری آنلاین برای کامیون‌ها و ماشین‌های باری ارائه دهیم. ایده را کمی پیش بردیم و در چند شتاب‌دهنده نیز آن را مطرح کردیم ولی بودجه‌ای که شتاب‌دهنده‌ها برای این کار اختصاص می‌دادند، کافی نبود و ما هم از عهده هزینه‌ها برنمی‌آمدیم. به همین دلیل ایده فعلا مسکوت باقی‌مانده و من نیز به شاهرود برگشتم و تصمیم گرفتم استارتاپی را برای مردم شهرم راه بیندازم. از آنجایی که برادرم سال‌ها در حوزه بنکداری و سوپرمارکت مشغول به کار بود، تصمیم گرفتیم با هم استارتاپ پست‌مارکت را راه‌اندازی کنیم.»

  •   با توجه به توضیحاتی که دادید، در حال حاضر در پست‌مارکت چه کار می‌کنید و چه خدماتی را ارائه می‌دهید؟

پست‌مارکت یک سوپرمارکت آنلاین است که مواد غذایی را به صورت جزئی ولی با قیمت کلی درب منزل تحویل می‌دهد. به عبارت بهتر ما محصولات خرده‌فروشی را با قیمت عمده‌فروشی به کاربران ارائه می‌دهیم؛ یعنی به همان قیمتی که فروشندگان عمده مواد غذایی محصولات را به مغازه‌داران تحویل می‌دهند، محصولات را به مردم می‌فروشیم. 

  •   شما خودتان تامین‌کننده هستید یا با تامین‌کنندگان مختلفی کار می‌کنید؟ به عبارت بهتر، آیا شما مارکت‌پلیس هستید و از جاهای مختلفی این محصولات تامین می‌شوند؟

نه در حال حاضر خودمان محصولات را تامین می‌کنیم در حقیقت ما به نوعی پخش‌کننده آنلاین محصولات غذایی هستیم که محصولات را از کارخانه‌های مختلف تامین می‌کنیم و به فروش می‌رسانیم. 

  •   مشابه کار شما در شهرتان یا شهرهای دیگر وجود دارد؟

در استان سمنان ما تنها استارتاپی هستیم که در این زمینه فعالیت می‌کنیم ولی در سطح ایران مشابه کار ما وجود دارد. کاری که ما شروع کردیم، کار دشواری است به این دلیل که همیشه باید جنسمان جور باشد و از طرف دیگر باید محصولات را درب منزل تحویل دهیم. علاوه بر این، سر هر کوچه‌ای یک سوپر‌مارکت وجود دارد و اغلب مردم این سوال را دارند كه با وجود سوپرمارکت محلی، چرا باید از ما خرید کنند ولی در واقع اگر کار جا بیفتد، مانند استارتاپ بیاره در تهران، تعداد‌ زیادی از افراد هستند که زمان کافی برای خرید از سوپر‌مارکت ندارند و پست‌مارکت می‌تواند راه‌حل ساده‌ای برای حل این کمبود وقت باشد.

  •   این چالشی که گفتید چالش بزرگی به نظر می‌رسد. شما چه برنامه‌اي برای مقابله با آن دارید؟

من معتقدم در وهله اول ما باید صبور باشیم و انتظار نداشته باشیم که در کار استارتاپی به یکباره شکوفا شویم‌ و به نظر من حداقل 3 تا 4 سال زمان نیاز است تا مردم ما را بشناسند و به این نوع خرید عادت کنند. از طرف دیگر در شهرستان در حال حاضر افراد به خرید از اپلیکیشن اعتماد ندارند و مطمئن نیستند که کالا به دستشان می‌رسد. ولی مردم به مرور زمان وقتی ببینند که این کار جواب می‌دهد و محصولات به‌موقع به دستشان می‌رسد به تدریج اعتماد می‌کنند و این کار بین مردم جا می‌افتد.

  •   از زمانی که کار را از 8 ماه گذشته شروع کردید تا‌کنون چه تعداد کاربر از خدمات شما استفاده کرده‌اند؟

در حال حاضر فقط 200 کاربر از خدمات ما استفاده کرده‌اند و شهرستان سمنان جمعیت کمی دارد و ما علاقه‌مند هستیم که کار را گسترش دهیم ولی هیچ حمایتی از ما صورت نمی‌گیرد. 

  •   با سرمایه شخصی کار را شروع کردید؟

بله برادرم اجناس را تهیه می‌کند و حدود 20 سال است در این زمینه تجربه دارد و من کارهای سایت و اپلیکیشن را انجام می‌دهم. ما کار را با 10‌میلیون تومان شروع کردیم ولی اگر بخواهیم جنسمان همیشه جور باشد، به سرمایه حدود 300 میلیون احتیاج داریم.

  •   شیوه درآمدزایی شما چگونه است؟ آیا به مرحله‌ای از درآمدزایی رسیده‌اید که هزینه‌های خود را پوشش دهید؟

از اجناسی که می‌فروشیم به طور کلی 3درصد کارمزد دریافت می‌کنیم‌ ولی هنوز به درآمدزایی کافی نرسیده‌ایم و در حال حاضر ماهی 400 هزار تومان درآمد داریم.

  •   فکر می‌کنید کی به مرحله سوددهی برسید؟

ما اگر بتوانیم تبلیغات خوبی در شهر داشته باشیم، می‌توانیم در عرض دو ماه رشد خوبی داشته باشیم. 

  •   برای معرفی خود تا‌کنون از چه روش‌هایی استفاده کرده‌اید؟

 ما در حال حاضر در زمینه تبلیغات و معرفی خود دچار مشکل هستیم، چون هزینه تبلیغات بالاست در شهرستان تبلیغات محیطی بسیار تاثیرگذار است ولی هزینه یک بیلبورد به صورت ماهانه 3 الی 4 میلیون است که این هزینه‌ها از عهده استارتاپ نوپای ما خارج است. تبلیغات در کانال‌های رسمی شهرستان نیز روزانه بین 70 تا 80هزار تومان است که ماهیانه حدود دو‌و‌نیم میلیون تومان هزینه دارد. از طرفی بهترین کانال تلگرامی در شهرستان 30 هزار نفر عضو دارد در صورتی که جمعیت شاهرود حدود 300هزار نفر است و تبلیغات تلگرامی نیز کافی نیست و همه مردم را پوشش نمی‌دهد.

  •   رقبای قوی‌تر در این حوزه را برای خود تهدیدی به حساب نمی‌آورید؟

من معتقدم هر کسی بهترکار کند، بهتر می‌تواند موفق ‌باشد. از طرفی بحث رقیب در این بازار خیلی معنی پیدا نمی‌کند چون بازار آنقدر بزرگ است و کشش خوبی دارد که هر‌کسی می‌تواند از آن سهم ببرد.  به عنوان مثال، تصور کنید در یک شهرستان 300هزار نفری هر نفر 100 هزار تومان در ماه خرید کند تراکنش مالی بازار ماهی 30 میلیارد تومان می‌شود. ما اگر بتوانیم از این تراکنش ماهی 100 میلیون تومان را هم به خود اختصاص دهیم، موفق عمل کرده‌ایم. 

  •   از وقتی که کار را شروع کردید، مهم‌ترین مشکلتان چه چیزی بوده است؟

اول اینکه سرعت اینترنت در همه جا خوب نیست. دوم تشکیل اعضای تیم است که به صورت روزانه افرادی اپلیکیشن را آپدیت کنند که در حال حاضر به دلیل عدم سرمایه کافی، من و برادرم تمام کارها را انجام می‌دهیم. 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *