نشست حسین افشین، معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اعضای هیئت مدیره انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر ایران، روز پنجشنبه 25 مرداد 1403 برگزار شد. در این نشست معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضمن تاکید بر اهمیت نقش انجمنها و تشکلها، موضوع تامین مالی نوآوری را در کنار زیرساخت و نیروی انسانی یکی از سه اولویت اصلی معاونت علمی دانست.
سیدمحمدحسین سجادی نیری، رئیس هیئت مدیره انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر، برخی مسائل شایان توجه اکوسیستم تامین مالی نوآوری از جمله تسهیل اجراییسازی قانون جهش تولید دانشبنیان، توسعه ظرفیت سرمایهگذاری خطرپذیر بهعنوان گرهگشای توسعه اقتصاد دانشبنیان، بهرهگیری از ظرفیت بازار سرمایه و بورس و فرابورس، مانع زدایی از بورسی شدن استارتاپها و بهرهگیری از امکانهای جمعسپاری مالی، سیاستگذاری در جهت بهبود سرمایهگذاری در استارتاپهای مراحل اولیه و تقویت نهادهای مجرب GP را بر شمرد.
رئیس هیئت مدیره انجمن سرمایهگذاری خطرپذیر در پایان پیشنهادهایی برای همکاری انجمن و معاونت ارائه کرد از جمله:
- استفاده از ظرفیت اعضای انجمن در نظامات تامین مالی و کارگزاریهای منابع مالی معاونت علمی
- تقویت توان سرمایهگذاری خطرپذیر اعضای انجمن با تسهیل مجوز، ایجاد مشوق و پوشش ریسک توسط معاونت و صندوق نوآوری
- سپردن موضوع ایجاد Venture Bank (بهجای بانک دانشبنیان) به انجمن و حمایت از تحقق آن
- تدوین مدل و نظام ارتقاء کیفیت عملکرد صندوقها و اجراییسازی آن
- برگزاری رویداد ملی تامین مالی نوآوری با محوریت معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی و معرفی چهرههای اثرگذار
- حمایت از عضویت انجمن در کانونهای تصمیمگیری مرتبط با تامین مالی نوآوری (مانند کارگروه پذیرش تابلوی نوآفرین، پذیرش صندوقهای جسورانه بورسی، پذیرش سکوهای تامین مالی جمعی)
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به تاکید خود بر همکاری و تعامل با نهادهای صنفی و برگزاری زودهنگام این جلسه، ابراز امیدواری کرد که جلسات همفکری بهطور منظم و پرثمر پیگیری شود.