محتوای برند

دکترتو راحت پیدا کن

درباره پلتفرم دکترتو، حضور ۸۲ هزار کاربر و هزار و پانصد پزشک فعال در استارتاپ دکترتو

دکترتو
تقریبا نمی‌توان تصور کرد وارد مطب یک پزشک بشویم و با تعداد بالای بیمارانی مواجه نشویم که ساعت‌هاست در انتظار ویزیت دکتر نشسته‌اند. سال‌ها پیش حتی رسم شده بود، جلوی مطب تکه کاغذی می‎چسباندند و ساعت‌ها قبل، بیمار یا همراه او می‌آمد، نامش را در آن لیست می‌نوشت و شاید تمام روز را مجبور بود بماند تا بتواند بیمارش را پیش پزشک ببرد؛ داستان‌هایی که شاید روزی به افسانه تبدیل بشوند.

دکترتو یک پلتفرم نوبت دهی آنلاین است که با هدف بهبود وضعیت انتظار طولانی مدت بیماران در مطب پزشکان وارد عرصه شد. این استارتاپ فعالیت خود را از شیراز آغاز کرده و حالا دکترتو تهران را برای گسترش کسب‌کار خود هدف قرار داده‌است. پلتفرم دکترتو با ارائه خدمات نوبت‌دهی آنلاین توانسته است تا حد زیادی مشکل دسترسی به پزشکان و اتلاف وقت بیماران را حل کند. به گفته بهرنگ البرزی، یکی از بنیانگذاران دکترتو، این پلتفرم با همکاری بیش از ۱۵۰۰ پزشک و ۸۲ هزار کاربر، توانسته است تأثیرات مثبتی در کاهش ترافیک انسانی و هزینه‌های بیماران داشته باشد.

این گزارش شامل گفتگویی با بهرنگ البرزی، یکی از بنیان‌گذاران دکترتو است که درباره هسته اصلی کار دکترتو، پیشینه و اهداف آن صحبت می‌کند. البرزی همچنین به رشد دکترتو و تاثیراتی که این پلتفرم در این حوزه داشته است، می‌پردازد. او سپس به چشم‌اندازی که از دکترتو انتظار می‌رود و آینده آن اشاره می‌کند. 

دکترتو با شناسایی نیازهای بیماران به دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر به پزشکان، توانسته است این نیازها را با استفاده از فناوری و سیستم‌های مدرن برطرف کند. پلتفرم دکترتو هم به بهبود روند درمان و کاهش زمان انتظار بیماران کمک کرده و هم با حذف واسطه‌ها و فراهم‌کردن اطلاعات کامل درباره پزشکان، باعث شده تا بیماران بتوانند با آگاهی بیشتر و هزینه‌های کمتر، پزشک مورد نظر خود را انتخاب کنند. رشد سریع و استقبال مردم و جامعه پزشکی از این پلتفرم نشان از موفقیت رویکرد دکترتو دارد.

با توجه به روند پیر شدن جمعیت ایران و افزایش نیاز به خدمات پزشکی منظم و سیستماتیک، دکترتو آینده‌ای روشن برای خود تصور می‌کند. این پلتفرم با هدف گسترش به شهرهای دیگر و حتی ورود به بازارهای بین‌المللی، به دنبال افزایش تعداد پزشکان عضو و پوشش بیشتر بیماران است. همچنین، دکترتو با استفاده از ابزارهای مدرن بازاریابی و تکیه بر تجربه‌های موفق خود در جنوب ایران، امیدوار است به یک برند ملی در حوزه سلامت تبدیل شود و به توریسم درمانی نیز ورود کند.

این روزها اما راه‌هایی هست که بتوان اطلاعات دقیقی از میزان توانایی پزشک دریافت کرد، برای بیمار نوبت گرفت، معطل نشد (ما به کمتر معطل‌شدن هم راضی هستیم) و بدون دغدغه به روند درمان بیماری فکر کرد. این اتفاق را می‌توان با پلتفرم دکترتو رقم زد؛ یک استارتاپ که پس از ۲سال فعالیت در منطقه جنوب ایران، حالا می‌خواهد کارش را در تهران هم گسترش بدهد. به همین بهانه، گفت‌وگویی کردیم با بهرنگ البرزی، یکی از بنیانگذاران دکترتو.

دکترتو یک پلتفرم است در حوزه سلامت که کار خود را با تمرکز خود بر نوبت‌دهی آنلاین و اینترنتی پزشکان عضو این پلتفرم آغاز کرد و بیش از هزار پزشک فعال در سایت خودش دارد. ما فعالیت خودمان را از شیراز آغاز کردیم و بعد از آن بوشهر و بندرعباس را پوشش دادیم و اکنون هم کارمان را در تهران گسترش دادیم.

  • ایده دکترتو از کجا آمد؟ روند توسعه آن به چه صورت بود؟

هر پلتفرم و هر استارتاپی که بخواهد به صورت پویا و طولانی‌مدت به آن نگاه بشود، باید اساسا نیازی از نیازهای جامعه را برآورده کند. این عقیده ماست که اگر کاری می‌خواهد موفق بشود، ‌باید نیاز به آن احساس بشود تا بتواند کمک حال مردم باشد و بتواند بین پلتفرم‌ها و استارتاپ‌های دیگر، جایی برای خودش باز کند.

ما نگاهی داشتیم به مشکلات مربوط به نوبت‌گرفتن از پزشکان و فرایندی که برای آن طی می‌شد و تقریبا به ۳ یا ۴ قسمت تقسیم می‌شد. یکی، سختی دسترسی ‌پزشکان برای بیماران بود که حقیقتا هم کسانی که ساکن همان شهر هستند و برای پزشکان همان شهر می‌خواهند وقت بگیرند، مشکل دسترسی هست و هم اینکه برای بیمارانی که ساکن شهر دیگری هستند و می‎خواهند از یک پزشک حاذق در شهر دیگر وقت بگیرند، هیچ وقت کار آسانی نبوده.

این بیماران نیاز دارند که در کمترین زمان به پزشک مورد نظر خودشان دسترسی داشته باشند. ما این نیاز را دیدیم و به نیازهای دیگری هم رسیدیم. یکی از این نیازها که حتما همه ما دست‌کم یک بار آن را تجربه کرده‎ایم، همین است که زمان انتظار بیمار در مطب بسیار بیشتر از آن است که انتظار داریم.

درواقع، مطب پزشکان ما در حال حاضر به صورت سنتی مدیریت می‌شود و بیمار گاهی تا پنج شش ساعت هم معطل می‌شود تا پزشک او را ویزیت کند. برای همین جای خالی یک سیستم نظام‌مند وقت‌دهی و مدیریت رفت و آمد بیمار احساس می‎شود.

به همین دلیل، ما از پزشکان و مسئولان مطب آنها که با ما همکاری می‌کنند، خواهش کردیم بیمارانی که از طریق سایت دکترتو نوبت می‌گیرند، با حداقل زمان انتظار ممکن ویزیت کنند. با این کار، ما عملا سطح آگاهی نسبت به انتخاب پزشک را از طریق بیمار بالا می‌بریم و باعث می‌شویم سفرهای کمتر و کوتاه‌تری را به بیمار تحمیل کنیم و در این قسمت نگاه ویژه‌ای به بحث ترافیکی شهر داریم.

در همین راستا در چند بیمارستانی که با ما همکاری می‎کنند، به وضوح تغییر مثبتی در رفت و آمدهای مسیرهای منتهی به این بیمارستان‎ها می‎توانیم ببینیم؛ همینطور از نظر میزان شلوغی و ترافیک انسانی در خود بیمارستان.

 

سایت دکترتو نوبت دهی

  • کار شما در کاهش هزینه برای بیماران هم تاثیری دارد؟

نکته دومی که می خواستم اشاره کنم همین موضوع است در رابطه با کاهش هزینه‌هایی است که سربار ‌بیمار می‌شود؛ هزینه‌هایی که به صورت پول‌های اضافه به افراد واسطه گاهی داده می‌شود. پلتفرم ما باعث شده این واسطه‌ها در مسیر درمان حذف شوند و بیمار و پزشک مستقیم با هم ارتباط برقرار کنند و بیمار با فراغ بال بتواند دکتر خود را انتخاب کرده و وقتی از او بگیرد که مناسب وضعیت حال و رفت و آمدش باشد.

همچنین، اطلاعات کامل پزشکان ‌روی سایت دکترتو وجود دارد و پزشک می‌‎تواند تمام پیشینه کاری که دارد را در سایت دکترتو قرار بدهد و بیمار هم از آن مطلع بشود و قدرت انتخاب داشته باشد‌ برای انتخاب پزشک مورد نظر خودش.

مسئله دیگری که این نیاز را در ایران پررنگ‌تر می‌کند، این است که نرخ افزایش سن جامعه ایران یک نرخ رو به رشد است. در حال حاضر، ۱۷درصد از جمعیت ایران بالای ۵۰ سال ‌دارند که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ یعنی ۱۱سال دیگر، این نرخ به ۲۸ درصد برسد؛ یعنی جمعیت ما رو به پیر شدن می‌رود. این روند بالا‌رفتن سن جمعیت، نیاز به یک سیستم نظام‌‌مند و سازماندهی شده سلامت را بیشتر از گذشته نمایان می‌‎کند.

با توجه به مواردی که بیان شد و مسائل بی‌شمار دیگر در حوزه سلامت، که یکی از مهم‎ترین آن‌ها، محتوای پزشکی و سلامتی در بین مردم است‌ که از مسائلی است که باید بیان بشود و با توجه به حجم بالای اطلاعات غلط رایج در جامعه، نیاز به تمرکز و اصلاح دارد، دکترتو از حدود دو سال و نیم پیش از شیراز کار خود را آغاز کرد، در شیراز دکترتو به بلوغ رسید و بعد به بوشهر و بندرعباس رفت و الان هم کارش را در تهران هم گسترش داده است.

البته این تجربه که در جنوب کشور کسب شد و محبوبیت و مقبولیتی که بین مردم و جامعه پزشکی در این منطقه جغرافیایی پیدا کرد، ما را متقاعد کرد که مصمم‌تر و با انرژی و تجربه بسیار بیشتر از این سه شهر، به تهران بیاییم. نکته اینجاست که مسائل و گرفتاری‌‎هایی برای سایت‌ها و استارتاپ‌ها به ویژه در شهرهای بزرگ به وجود می‌آید؛ مخصوصا در بستر سرویس‌دهی و پشتیبانی. ما این‌ها را در طول زمان طی کردیم و امروز با پشتوانه بهتری کار خود را در مرکز گسترش می‌‎دهیم.

دکترتو تهران

  • وضعیت رشد دکتر تو به چه صورت است؟

خوشبختانه روند توسعه دکترتو بسیار مثبت بوده، ماه به ماه درصد رشدهای بسیار قابل توجهی داشتیم؛ هم در نوبت‌گیری هم در میزان ورودی پزشک‌های متقاضی برای همکاری با ما که باعث شده مصمم‎تر در این راه قدم برداریم و کار را بسیار جدی‌تر پیش ببریم.

توسعه دکترتو را مدیون چند چیز می‌دانیم؛ یکی مقبولیت از طرف مردم بود که این مقبولیت، مهم‌ترین عاملی است که ما را زنده نگه می‌دارد و باعث بلوغ و رشد هر سیستمی می‌‎شود. مقبولیت در بین پزشکان عضو سامانه هم نکته دیگری است زیرا پزشک با توجه به تمام مشغله‌هایی که دارد، نیاز به سیستمی دارد که مطب و محل کارش روان‌تر کار کند. قرار نیست ما کاری کنیم که سربار یک سیستم نوبت‌گیری حتی به صورت سنتی بشویم.

تمام این مسیرها طی شده و آن مقبولیت در بین پزشکان هم ایجاد شده. یک مسئله که باعث توسعه دکترتو شده، با توجه به آمارهایی که از طرف تیم پشتیبانی و بازاریابی ارائه شده، تبلیغات دهان به دهان مردم است؛ یعنی مردم، تجربه خوبشان را با همدیگر در میان می‌‎گذارند و این به کار ما کمک بسیار بزرگی کرده است. در کنار آن، آنلاین مارکتینگ و آفلاین مارکتینگ دو تیمی هستند که بچه‌های ما تمرکز بالایی روی آن دارند.

در آنلاین مارکتینگ، بحث سئو هست که تلاش بی‌وقفه همکاران باعث شده بتوانیم در موتورهای جست‌وجوی اینترنتی خودمان را نشان بدهیم و آن الگوریتم‌ها ما را قبول کنند، البته در کنار فعالیت ما در شبکه‌های اجتماعی.

در آنلاین مارکتینگ، تیم فروش ما به صورت حضوری به مطب‌ها می‌روند و آمارها را تجزیه و تحلیل می‌کنند که تاثیر مستقیم و مثبتی در افزایش پزشک‌‎ها و تیمم‌های پزشکی به پایگاه داده ما دارد. همین تنوع پزشک باعث می‌شود که کاربر حق انتخاب بیشتری داشته باشد و راحت‌تر نوبت خود را تعیین کنند.

نوبت اینترنتی دکترتو

 

  • فرایندی که در دکترتو طی می‌شود، چه تفاوتی با فرایندهای سنتی دارد؟

مردم می‌توانند به‌راحتی در سایت ثبت‌نام کنند و شناسه کاربری و رمز عبور خودشان را بگیرند و به تمام اطلاعاتی که در مورد پزشکان عضو سامانه و زم‎ان‌های نوبت‌دهی آنها دسترسی داشته باشند. این دسترسی به صورت فیلترهای جست‌وجوی پیشرفته است و حتی می‌توانند تا زمان و روز حضور پزشک در مطب، نوع بیمه‌هایی که طرف قرارداد با پزشک هست و تمام موارد مورد نیاز را ببینند و پزشک مورد نظر خود را انتخاب کنند و وقت مورد نظرشان که با زمانبندی بیمار هماهنگ است را بگیرند و در زمان مورد نظر هم ویزیت می‌شوند و اتلاف وقتی ندارند.

دو نوع پلتفرم داریم، هم بستر سایت هست که می‌‎توانند وارد سامانه نوبت‌‎گیری بشوند و هم اینکه اپلیکیشن اندرویدی و IOS هم در اختیارشان هست و می‎توانند آن‌ها را دانلود کنند که اطلاعات و کارکرد اپ و سایت هیچ تفاوتی ندارد.

  • چه آینده‌ای برای دکترتو تصور می‌کنید؟

ما و تیم ۱۶ نفره دکترتو (افراد ثابت) این اعتقاد را داریم که این طرح به یک سامانه تبدیل خواهد شد و راه خودش را به شهرهای دیگر هم باز خواهد کرد و تعداد پزشکان تحت پوشش خودش را بیشتر می‌کند و به همین دلیل هم، بیماران رغبت بیشتری پیدا خواهند کرد تا از این سامانه استفاده کنند. نگاه ما هم یک نگاه ملی است و هم داریم تلاش می‌کنیم بخشی از بیماران کشورهای منطقه را هم پوشش بدهیم. قرار است زبان‌های عربی و انگلیسی هم به پلتفرم دکترتو اضافه بشود تا نگاهی هم به توریسم درمانی داشته باشیم، برای شهرهایی مثل شیراز، مشهد، تهران و تبریز، تا بتوانیم در این حوزه هم فعالیت داشته باشیم.

  • از چه پلتفرم‌هایی استفاده می‌کنید؟ از شبکه‌های اجتماعی چطور در راستای اهداف دکترتو استفاده می‌کنید؟

هم‌اکنون در اینستاگرام، فیس‌بوک و تلگرام فعالیت داریم و محتواهایی را ارائه می‌‎دهیم. این محتوا شامل ویدئوهای آموزشی است که با کمک پزشکان عضو سامانه دکترتو آماده می‌‎شوند و اطلاعات پزشکی مورد نیاز جامعه را ارائه می‌دهیم.

بخش دیگری از محتواهای ما هم محتواهای مناسبتی هستند که به بهانه مناسبت‌های تقویمی در حوزه بهداشت و درمان، آنها را ارائه می‌دهیم و هدف ما آگاه ساختن جامعه هم از حضور خودمان است و هم آگاهی‌رسانی بهداشتی.

دکترتو شیراز

  • در مدت فعالیت‌تان چه موفقیت‌های تیمی‌ای داشته‌‎اید؟

تیم دکترتو در سال ۱۳۹۶ در اولین دوره رویداد راه ابریشم شرکت کرد. این رویداد در ۸ شهر بزرگ ایران و بین ۴۰۰ استارتاپ در حوزه‌های مختلف به جمع ۸۰ استارتاپ برتر رسید و بعد از حضور هیات داوران در شیراز و ۷ شهر دیگر، توانست به جمع ۱۰ استارتاپ برتر برسد و در فروردین ۱۳۹۷ ما در کیش فینال این دوره را برگزار کردیم و دکترتو توانست مقام سوم کشوری را به دست بیاورد.

  • در این دو سال، به چه تعداد بیمار خدمات داده‌اید؟ چقدر در جذب پزشک موفق بوده‌اید؟

در حال حاضر ما بیش از ۸۲ هزار کاربر داریم که از سایت دکترتو نوبت گرفته‌اند و هزار و۵۰۰ پزشک فعال در این سامانه داریم و وقت‌هاشان در دسترس همه هست.

  • تیم دکترتو چند نفر است؟

هم‌اکنون ۲۵ نفر به صورت تمام‌وقت و پاره‌وقت با تیم ما کار می‌کنند.

  • چرا حوزه سلامت را برای فعالیت استارتاپی انتخاب کردید؟

به طور کلی در ایران به نسبت حوزه‌های دیگر مثل فروشگاه‌‎های اینترنتی یا خدمات دیگری که در بستر اینترنت و به صورت استارتاپ در حال انجام است، حوزه سلامت آنقدر وارد این حوزه نشده و جای کار بسیار ‌‌زیادی هست.

چه در بخش نرم‌افزار و چه در بخش سخت‌افزار که ممکن است استارتاپ‌هایی بیایند و با تمرکز بر حوزه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، کارهای بسیار بزرگی انجام بدهند. همچنین، جای خالی پلتفرم‌هایی برای حوزه گردشگری سلامت احساس می‌شود.

با توجه به پتانسیل‌های قوی که ایران از لحاظ پزشکی دارد، ما می‌توانیم درآمدزایی‌های بسیار و خوبی داشته باشیم. حتی می‌توانیم نرم‌افزارهایی داشته باشیم تا کل سیستم سلامت ایران را به صورت یکپارچه آماده کنیم و داده‌ها به صورت یکپارچه در اختیار کادر پزشکی قرار بگیرد.

  • منابع مالی دکترتو تا امروز چطور تامین شده است؟

درباره جذب سرمایه، باید بگویم تیم دکترتو تا حدود ۲ سال، با سرمایه شخصی بنیان‌گذارهای دکترتو اداره می‌‎شد و در مسیر پیشرفت قرار داشت و الان در راند اول سرمایه جذب کردیم و برنامه‌های توسعه دکترتو را پیش می‌بریم.

  • چشم اندازتان برای آینده چیست؟

ما چشم‌انداز روشنی برای دکترتو تصور کرده‌ایم و این نکته‌ای بود که تاکید داشتیم همه از آن باخبر باشند، به همین دلیل چشم‌اندازمان را در سایت دکترتو قرار داده‌ایم. امیدواریم با تلاش شبانه‌روزی تیم دکترتو بتوانیم در بین تمام مردم ایران و در بین کسانی که به دریافت خدمات استاندارد نیاز دارند محبوبیت و مقبولیت کسب کنیم  و همچنین بتوانیم مقبولیت و محبوبیت خوبی بین کادر پزشکی و پزشکان سرزمین عزیزمان کسب کنیم و با کمک همه این‌ها، بتوانیم برند دکترتو را به برندی ملی تبدیل کنیم. این چیزی است که دور از دسترس نمی‌بینیم و برای تحقق آن تلاش می‌کنیم تا مردم‌مان به داشتن یک پلتفرم استاندارد و ملی افتخار کنند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *