اخبار استارتاپی

دکاکورن‌های 10میلیارد دلاری جهان

در دنیای حرفه‌ای استارتاپ‌ها، ارزش دارایی‌ها از صدها میلیون دلار به ده‌ها میلیون دلار می‌رسد. یونیکورن‌ها ارزش یک میلیارد دلاری دارند ‌و ارزش دکاکورن‌ها به بیش از 10 میلیارد دلار می‌رسد و جای تعجبی نیست که آمریکا کانون بسیاری از یونیکورن‌ها و دکاکورن‌هاست.

 شرکت اوبر (Uber)، همچنان یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌های آمریکایی به شمار می‌رود؛ شرکتی با ارزش 68 میلیارد دلاری که اخیرا دارا خسروشاهی ایرانی‌تبار مدیریت آن را بر عهده گرفته است. اوبر ارزشمندترین استارتاپ در آمریکا و سراسر جهان است و از ارزش‌گذاری رقیب اصلی‌اش یعنی «دیدی چوکسینگ» تقریبا 20 میلیارد دلار پیشی گرفته است.

این استارتاپ کرایه تاکسی در سال‌های اخیر چندین میلیارد دلار سرمایه جذب کرده است، از جمله سرمایه 3.5 میلیارد دلاری از عربستان سعودی و 2 میلیارد دلار به صورت وام. البته اوبر در ماه می‌ سال گذشته میلادی اعلام کرد که 708 میلیون دلار  ضرر کرده که همچنان کمتر از ضرر 991 میلیون دلاری مدت مشابه در سال قبل از آن بود. اوبر در سال 2017 سال پر‌فراز‌و‌نشیبی را پشت سر گذاشت. برخی مدیران اجرایی آن به دلیل گزارش تبعیض و آزار‌جنسی از کار برکنار شدند و ویمو، شرکت خودروی خودران متعلق به گوگل نیز اوبر را متهم به سرقت فناوری کرد. اما در نهایت اوبر همچنان استارتاپ موفق و ثروتمند آمریکا به شمار می‌رود که در همه جهان شناخته شده است و مسافران از آن استفاده می‌کنند.

ایربی‌ان‌بی (Airbnb) با مدیریت برایان چسکی با ارزش 31 میلیون دلاری که کمتر از نصف ارزش اوبر است، یکی دیگر از یونیکورن‌های آمریکایی است. ای‌بی‌ان‌بی، استارتاپی است که در زمینه کرایه خانه فعالیت می‌کند، به این ترتیب که هر فردی می‌تواند خانه خود را در این وب‌سایت برای اجاره در تعطیلات به نمایش بگذارد. هرچند ایر‌بی‌ان‌بی نیز مانند اوبر سال پرفراز‌و‌نشیبی را در سال 2017 داشت، اما توانست یک میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کند. این استارتاپ همچنین سرویس جدیدی به نام تریپس را راه‌اندازی کرده که هدف آن تبدیل این شرکت به شرکت خدمات مسافرتی است.

پالانتیر (Palantir)، با مدیریت الکس کارپ 20میلیارد دلار ارزش دارد و تنها در سال 2016، بیش از 2میلیارد دلار سرمایه جذب کرده است. با این وجود به نظر می‌رسد هنوز این شرکت به سوددهی افسانه‌ای نرسیده است. این استارتاپ داده‌کاوی به شدت مخفیانه عمل می‌کند‌ و در ماه ژوئن گزارش‌هایی منتشر شد که پالانتیر 225 میلیون دلار سهام کارکنان خود را در ازای سکوت آنها خریداری کرد.

پالانتیر از طرف شعبه سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت CIA حمایت می‌شود و گفته می‌شود که با دولت کار می‌کند، به طوری که یک بار در افشاگری‌های ادوارد اسنودن در مورد جاسوسی دولت آمریکا، به نقش پالانتیر نیز اشاره شد. همچنین گفته می‌شود که پالانتیر به دولت آمریکا کمک کرد که اسامه بن‌لادن را پیدا کند‌ و با استفاده از فناوری تشخیص چهره به پلیس در غربال‌کردن تعداد بسیار زیادی ویدئو کمک کرد تا بمبگذاران ماراتن بوستون را پیدا کند.

ولی اخیرا پالانتیر با وزارت کار آمریکا دچار مشکل شد‌ و اتهاماتی به این شرکت وارد شد که فرایندهای استخدامی مهندسان نسبت به آسیایی‌ها تبعیض قائل می‌شود. این شرکت موافقت کرد که یک میلیارد و 650 هزار و 434 دلار حقوق و سهام به  کارکنانی که از این موضوع ضربه دیده بودند، پرداخت کند.

وی وُرک (WeWork)، 18 میلیارد دلاری استارتاپ فضای کار اشتراکی است که در ماه مارس گذشته با جذب 300 میلیون دلار سرمایه از شرکت سافت بانک، تبدیل به چهارمین استارتاپ پرارزش در آمریکا شد. گفته می‌شود که وی‌ورک در آینده‌ای نزدیک تبدیل به شرکت سهامی عام می‌شود‌ و حتی ممکن است چند کمپانی کوچک‌تر را نیز خریداری کند.

اسپیس اکس (SpaceX)، با مدیریت ایلان ماسک و ارزش 12 میلیارد دلار از شرکت‌های فیدلیتی و گوگل یک میلیارد دلار سرمایه جذب کرده است. اسپیس اکس در سال 2016، موشک فالکون 9 را به فضا پرتاب کرد، ماهواره‌ای را رها کرد و بعد سالم به زمین بازگشت. موفقیت این پرتاب و فرود ثابت کرد که استفاده مجدد از موشک‌های گران‌قیمت به جای سقوطشان در اقیانوس امکان‌پذیر است.  ولی 2016 سال پر‌چالش‌تری برای این شرکت بود. در ماه سپتامبر، یک موشک اسپیس‌اکس در حین تست پرتاب منفجر شد‌ و ماهواره‌ای که فیس‌بوک قصد داشت کرایه کند را نابود کرد. از آن زمان، اسپیس‌اکس راه‌اندازی سیستم موشکی قدرتمندتر دیگری (فالکون هِوی) را به تأخیر انداخته است. همچنین این شرکت ارسال موشکی با خدمه فضانوردان ناسا را نیز تا سال 2018 به تعویق انداخته است.

پینترست (Pinterest)، بن سیلبرمن مدیر این شرکت 11 میلیارد دلاری است. در ماه می ‌2015، پینترست سرمایه‌ای به مبلغ 533 میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی همچون شرکت‌های اندریسن هوروویتز، فرست مارک و گلدمن ساکس جمع‌آوری کرد‌ که ارزش این شرکت سان‌فرانسیسکویی را به 11 میلیارد دلار رساند. این پلتفرم کشف مجازی و پین‌کردن بیش از 175 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد‌ که بیشتر از نیمی از آنها بین‌المللی هستند. این شرکت در ماه‌های اخیر تمرکز خود را به بازارهای خارجی مثل بریتانیا، فرانسه، آلمان، ژاپن و برزیل گسترش داده است‌ و تبلیغات روی پلتفرم خود را دو‌برابر کرده است.

دراپ باکس (Dropbox)، را درو هیوستون مدیریت می‌کند. دراپ باکس در سال 2014 بعد از دریافت سرمایه‌ای 617 میلیون دلاری به ارزش 10 میلیارد دلار رسید. از آن زمان، این کمپانی تمرکز خود را به سمت مشتریان تجاری تغییر جهت داده و سال گذشته سرویس تجاری خود را ارائه کرد.

این شرکت در سال 2016 هزینه‌های خود در زمینه کارکنان را کاهش داد، چیزی که 25 هزار دلار در سال برای هر کارمند خرج روی دست شرکت می‌گذاشت. با اینکه دراپ‌باکس جزئیات مالی خود را فاش نمی‌کند، ولی گفته می‌شود که در سال 2016 بیش از 500 میلیون دلار درآمد کسب کرد. درو هیوستون، مدیرعامل دراپ‌باکس در ماه ژوئن 2017 اعلام کرد که این شرکت هم‌اکنون جریان نقدینگی مثبتی دارد‌ که برای یک شرکت تکنولوژی با رشد سریع نقطه عطف مهمی است.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *