سکوت نکنیم

0

در هفته‌های گذشته بحثی در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت و در جریان است که شروع آنها مربوط به برگزاری یک رویداد در زمینه دیجیتال مارکتینگ بوده است

گروهی از افرادی که فالوئرهای بالایی در اینستاگرام دارند، تحت عنوان نوابغ دیجیتال مارکتینگ گردهم جمع شدند و به این بهانه  درباره رازهای موفقیت و پولدار شدن صحبت کردند.

همین موضوع باعث شد که برخی از چهره‌های دیجیتال‌مارکتینگ ایران ناراحتی خود از برگزاری چنین رویدادی را اعلام کنند. در این میان یکی از چهره‌های فنی اپلیکیشن ایران با شدت بیشتری نسبت به بقیه وارد میدان شد و بین او و یکی از سخنران‌های حاضر در رویداد بحثی در اینستاگرام شروع شد. ماجرا به اینستاگرام محدود نماند و سخنران موردنظر از تریبون روزنامه‌ها و رادیو با نام بردن از منتقد به انتقاد از او پرداخت.

برخی از چهره‌های وب‌ و دنیای دیجیتال ایران خواستار پایان این دعوا بودند و برخی دیگر معتقد بودند این مسیر باید ادامه پیدا کند.

واکنش فعالان اکوسیستم استارتاپی ایران

ماجراهایی که در هفته‌های گذشته رخ داده را می‌توان از یک منظر به فال نیک گرفت؛ اینکه هرچند وقت یک‌بار یکی از فعالان واقعی کسب‌وکارها در ایران عافیت‌اندیشی را به کناری می‌گذارد و صریح شروع به نقد رفتارهای اشتباه فردی می‌کند اساسا کار درستی است.

متاسفانه در ایران به دلیل عدم رشد رسانه‌های مستقل و متکثر و تک‌صدایی شدید در فضای رسانه‌ای شاهد رشد علف‌های هرز هستیم. این علف‌های هرز، بزرگ‌ترین آسیبی که به اکوسیستم می‌زنند، نابودی گیاهان مفید و اثربخش است.

در جایی که علف‌های هرز رشد می‌کنند، نمی‌توان انتظار داشت که زمین، حاصلخیزی خود را حفظ کند و به مرور شاهد از بین رفتن قدرت باروری زمین خواهیم بود. مگر اینکه در زمان مناسب، کشاورز وارد میدان شود و علف‌های هرز را از ریشه بکند.

بنابراین، این اکوسیستم کوچک نیازمند افراد بیشتری است که عافیت‌اندیشی را کنار بگذارند و هوشمندانه شروع به نقد کسانی کنند که در حال سوءاستفاده از خلأهای موجود هستند.

متاسفانه شکاف‌هایی که بین بخش‌های مختلف کسب‌وکاری، بازار، سرمایه و نهادهای قانونگذاری و اجرایی و قضایی وجود دارد، در بخش‌های مختلف شاهد رشد علف ‌هرزهایی هستیم که به مرور عرصه را بر همه تنگ خواهند کرد. در این یادداشت نمی‌خواهم به مورد خاصی اشاره کنم ولی در صورتی که به دور و برمان با دقت بیشتر نگاه کنیم، بسیاری از مصادیق را خواهیم دید.

در صورتی که تصور کنیم این موضوع به ما ربطی ندارد، دیرزمانی می‌رسد که می‌بینیم این موضوع مانند شتری در خانه ما هم می‌خوابد. همان‌طور که زمانی که کسب‌وکارهای فین‌تک را فیلتر کردند، بسیاری از فعالیت اکوسیستم به شکل‌های مختلف اعتراض خود از این همه سروصدا را بیان می‌کنند.

اما دیدیم که این شتر به مرور در خانه همه کسب‌وکارها خوابید. اگر تصور می‌کنیم فردی گوشه‌ای از این اکوسیستم با شیادی در حال رشد است و سکوت می‌کنیم، در نهایت نه فقط رقبای آن شیاد بلکه این همه ما هستیم که ضرر می‌کنیم.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.