استارتاپ رونویس به نشانی ronevis.com استارتاپی است که محمدتقی کریمی 29ساله که متولد شهر قزوین است، آن را راهاندازی کرده است. او کارشناسی ارشد در رشته بازاریابی دارد و پژوهشگر روانشناسی تحلیلی، راهبر خلاق و متخصص برندینگ است. او تا قبل از راهاندازی این استارتاپ به عنوان کارگردان هنری در شبکه پرستیوی مشغول به کار بوده و اپلیکیشنهای مختلفی هم برای این شبکه تلویزیونی طراحی کرده است. او میگوید: «چون توجه ویژهای به حوزه دیزاین و مهمتر از آن برندینگ داشتم، میدانستم که کسبوکارها به ابزاری نیاز دارند که بتوانند با کمک آن به تولید محتوا برای رسانههای اجتماعی خودشان بپردازند. این نیاز را خودم داشتم و خیلی از مواقع لپتاپ همراهم نبود و همیشه وابسته به فوتوشاپ بودم. بر همین اساس تصمیم گرفتم اپلیکیشنی را طراحی کنم که در وهله اول بتوانم نیاز خودم را برطرف کند که در نهایت کاری شد که توانستم آن را در بازار عرضه کنم.» استارتاپ رونویس به طور متمرکز روی حوزه دیزاین، خدمات ارائه میدهد. به عبارت بهتر، این امکان برای کاربر فراهم شده که به کمک این اپلیکیشن اندرویدی بتواند برای رسانههای اجتماعی خود تولید محتوای بصری بکند.
علاوه بر این عناصری از پیش طراحی شده در اختیار کاربران در اپلیکیشن قرار داده شده که فرآیند طراحی برایشان سادهتر و سریعتر شده است. رونویس در کار خود به نوآوری هم دست یافته است. یکی از این نوآوریها، طراحی الگوریتم و موتور رندر اختصاصی جهت فونتهای فارسی/ عربی است. به عبارت بهتر، در سیستم عامل اندروید به علت ضعف در تشخیص و نمایش صحیح فونتهای فارسی از قبیل نستعلیق، شکسته و تمامی فونتهایی که دارای فرم خاصی هستند، نمیتوان از کامپوننتهای فعلی اندروید جهت نمایش فونت استفاده کرد. رونویس، موفق به نمایش صحیح فونت و نمایش دقیق اندازه هر گلیف (حرف) به واسطه الگوریتم اختصاصی خود شده است. این الگوریتم در دنیا اختصاصی بوده و توسط رونویس طراحی و اجرا شده است. انعطافپذیری بالای الگوریتم از دیگر ویژگیهای این اپلیکیشن است. این الگوریتم قابلیت تغییر و یا حتی ایجاد ویدئوهای متحرک بر اساس قالبهای آماده و یا بر اساس خواست کاربر را دارد. بهطوریکه با کمترین دانش فنی و یا هنری میتوان موشنگرافیکهای خارقالعاده طراحی کرد. علاوه بر این، به علت حجم بالای اطلاعات دریافتی از سمت کاربران و نیاز به پنل مدیریتی خاص، یک پنل حرفهای طراحی شده است.
یکی از ویژگیهای اصلی این پنل «دادهکاوی» است. به واسطه این پنل و ابزار «دادهکاوی» اختصاصی، علایق کاربران و سلیقه آنها قابل دسترس است که اين آمار اطلاعات مفیدی را در اختیار تیم رونویس قرار میدهد. اپلیکیشن رونویس از خرداد ماه 93 کار خود را شروع کرده و تاکنون حدود 19 هزارکاربر بهطور مستقیم این اپلیکیشن را خریداری و نزدیک به 100هزار کاربر از آن استفاده کردهاند. شیوه درآمدزایی رونویس درحال حاضر از فروش اپلیکیشن در مارکتهای اندرویدی است ولی بهزودی قصد دارند به سمت پرداخت درونبرنامهای هم بروند. علاوه بر این، تبلیغات درونبرنامهای نیز از دیگر شیوههایی است که برای درآمدزایی به آن فکر میکنند. از زمان شروع به کار تاکنون نزدیک به 120 میلیون تومان فروش داشتهاند که حدود 70 میلیون تومان آن سود خالص بوده است. آنها از ابتدا قصد داشتند اپلیکیشنی بسازند که خودش بتواند خود را معرفی کند و کیفیت برایشان حرف اول را میزند. برای همین جایی تبلیغ نکردهاند و وبسایت دیجیاتو به صورت خودجوش آنها را معرفی کرده و در مارکتهای اندرویدی بیش از 30 بار اپلیکیشن روی بنر ویژه قرار گرفته که در فروششان بسیار تاثیرگذار بوده است.