اخبار استارتاپی

تشریح قانون مالیات بر ارزش افزوده توسط رییس پارک فناوری پردیس

رئیس پارک فناوری پردیس در فروم حکمرانی اینوتکس 2024 گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده جز تجربه‌های مستقیم ما در پارک فناوری پردیس بود و با توجه به اینکه در تمامی پارک‌های فناوری کشور که محفلی برای تجمع شرکت‌های دانش‌بنیان است، با مشکل بودجه‌ای مواجه هستیم، این قانون بستر مناسبی برای رفع برخی از مشکلات پارک ها بوده است.

در نشست فروم حکمرانی اینوتکس 2024

به گزارش ستاد خبری نمایشگاه اینوتکس۲۰۲۴، در نشست فروم حکمرانی انیوتکس، مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس، ضمن تقدیر از خانه خلاق مجلس شورای اسلامی و اشاره به تجربه قانونگذاری دانش‌بنیان و سهم پارک‌های علم و فناوری در قانون مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرد: این قانون جز تجربه‌های مستقیم ما در پارک پردیس بود و در تمامی پارک‌های فناوری کشور که محفلی برای تجمع شرکت‌های دانش‌بنیان است با مشکل بودجه‌ای مواجه هستیم.

وی گفت: بودجه تمام پارک‌های فناوری کشور همسان با دانشگاه تهران نیست و بسیاری از ۱۰ هزار شرکت فعال در پارک‌های علم و فناوری کشور با مشکلات زیرساختی آب، برق و گاز مواجه بودند و تا بودجه زیرساختی تأمین نمی‌شد شرکت‌ها نمی‌توانستند فعالیتی داشته باشند.

رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در پردیس کارخلاقانه کرده‌ایم، ابراز کرد: فرصت قانونی را در سال ۱۳۹۶ برای تأمین زیرساخت‌های پارک‌های فناوری بزرگ آغاز کردیم تا ۳ درصد از ۹ درصد مالیات ارزش افزوده سهم شهرداری‌ها را به دلیل عدم ارائه خدمات از شهرداری‌ها دریافت کنیم.

صفاری‌نیا ادامه داد: شهرداری‌ها نمی‌توانند این مبلغ را در هزینه‌های جاری استفاده کند و فقط در حوزه زیرساخت‌ها می‌توانند از آن بهره ببرند و ما از این فرصت استفاده و پارک‌های فناوری بزرگ که از خدمات شهرداری استفاده نمی‌کنند را به این حوزه وارد کردیم.

رئیس پارک فناوری پردیس اضافه کرد: طی این برنامه عوارض مالیات ارزش افزوده باید به پارک فناوری مستقل پرداخت شود و در پارک‌ها نیز هزینه فقط در بخش زیرساخت‌ها انجام می‌شود و هزینه‌ای به شهرداری‌ها تحمیل نمی‌شود. باور داریم با این کار مدیریت پارک‌های بزرگ انگیزه پیدا می‌کنند تا فروش شرکت را بیشتر و مالیات بیشتری نیز سهم پارک‌ها شود.

صفاری نیا تصریح کرد: این ایده خوب را در تاریخ یکم آذر ماه ۹۶ مطرح کردیم و طی ۴ سال با نمایندگان مجلس، کمیسیون اقتصادی، دولت، شورای نگهبان و غیره نشست‌های متعدد برگزار و پس از تببین موارد در سال ۱۴۰۰ موفق به اخد مصوبه شدیم.

مطالب پیشنهادی:معرفی سرمایه گذار

وی افزود: این ایده خلاقانه در آذر ۹۶ آغاز و در سال ۱۴۰۰ موفق به اخذ این سهم شدیم و پارک‌ها نیز این مبالغ را در هزینه جاری استفاده نمی‌کند و در زیرساخت‌ها استفاده می‌کنند.

رئیس پارک فناوری پردیس ادامه داد: ۲۰ درصد از سهم مالیات در پیشنهاد اولیه محقق شد اما در مرحله نهایی به ۱۰ درصد رسید و به شورای نگهبان ارسال شد و پس از برگشت خوردن این مصوبه به مجلس جلسه‌ای با شورای نگهبان گذاشته و در بازگشت آن مجلس، اصلاح و کل سهم ۳ درصدی از ۹ درصد مالیات ارزش افزوده به پارک‌های فناوری رسید.
صفاری نیا اضافه کرد: «در سال۱۴۰۰ اخذ سهم صد درصدی به پارک به تصویب رسید و این اتفاق بزرگ در سال ۱۴۰۲ اولین واریزی انجام شد به صورتی که در سال ۱۴۰۲ مبلغ بودجه کل پارک ها ۱ هزار رو ۳۴۰ میلیارد تومان بود و سهم مالیات بر ارزش افزوده پارک‌ها به ۴۴۰ میلیارد تومان رسید.

در ادامه فروم قانونگذاری توسط «رضا قربانی» موسس کارخانه نوآوری رسانه راهکار به سخنرانی در حوزه های مختلف پرداخت. سپس «مرتضی نیکخواه نسب» مدیر گروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درخصوص تجربه تدوین و تصویب قانون مدیریت داده و اطلاعات به سخنرانی پرداختند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *